نشان تجارت - آخرین قیمت دلار پیش از امروز، دوشنبه چهارم اسفند چقدر بوده است؟ علت کاهش قیمت ارز چیست و در ادامه ممکن است بازار ارز چه روندی را در پیش بگیرد؟
در دومین روز هفته، روند نزولی بازارها ادامه یافت؛ دلار به زیر کانال ۲۵ هزار تومانی رفت و سکه امامی به ابتدای مرز ۱۱ میلیون تومانی نزدیکتر شد.
روز یکشنبه، اسکناس آمریکایی تا ساعت ۳ بعدازظهر، ۷۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی در واکنش به افت دلار، ۳۲۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و روی قیمت ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی قرار گرفت. روز شنبه نیز سکه ۳۰۰ هزار تومان افت را تجربه کرده و دلار ۵۳۰ تومان از ارزش خود را از دست داده بود. به این ترتیب میتوان گفت که در دو روز ابتدایی هفته، دلار بیش از هزار تومان افت قیمت را تجربه کرد و سکه امامی نیز بالای ۶۰۰ هزار تومان کاهش را رقم زد.
به گفته فعالان، هراس معاملهگران از لغو تحریمها موجب شده است بیشتر در موقعیت فروش قرار بگیرند. روز گذشته برخی کانالهای خبری معاملهگران روی این موضوع مانور میدادند که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در اندیشه این است که با کاهش فشار تحریمهای ایران، توافق هستهای را احیا کند.
اگر عامل افت قیمت دلار این گونه انتظارات سیاسی باشد، احتمال برگشت قیمتها با تغییر نوع اخبار وجود دارد. با این حال، عدهای از فعالان باور دارند، بازار به اخبار حساس نیست و عامل افت روزهای اخیر نیز سودگیری معاملهگران از خریدهای پیشین بوده است. دلار در بهمنماه رشد نزدیک به ۲۰درصد را تجربه کرد و از نگاه برخی فعالان، طبیعی بود که برخی از معاملهگران اقدام به فروش و حفظ این سود کنند.
از نگاه تحلیلگران فنی، دلار ظرفیت رشد به بالای ۲۶ هزار تومان را نداشت و با اشباع خرید در مرز ۲۶ هزار تومانی، با موج جدیدی از فروشها مواجه شد. در شرایط کنونی تحلیلگران فنی باور دارند، قیمت دلار در صورتی که زیر ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان باقی بماند، به سمت ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان ریزش خواهد کرد. در مقابل، دلار برای افزایش دوباره در مرحله اول نیاز دارد که از محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی عبور کند. در صورتی که افت قیمت دلار ادامه پیدا کند، سکه نیز میتواند به سمت سطوح پایینتری حرکت کند. سکه در صورتی که زیر ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تثبیت شود، به سوی محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حرکت خواهد کرد. از دست دادن محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی، سکه را در فاز ریزش بلندمدت قرار میدهد.
در حالی که در دو روز ابتدایی هفته، دلار بیش از هزار تومان از ارزش خود را از دست داده است، شماری از معاملهگران باور دارند که طی روزهای آتی، شاخص ارزی بار دیگر در مسیر افزایشی قرار خواهد گرفت. عدهای باور دارند بازار از همین کانال ۲۴ هزار تومانی حرکت صعودی را آغاز خواهد کرد. گروه دیگری اعتقاد دارند، بازار از نقطه ۲۳هزار و ۸۰۰ تومانی با افزایش خریدها مواجه خواهد شد. محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی برای دلار اهمیت زیادی دارد. به گفته فعالان، درصورتیکه طی روزهای آتی گشایش اقتصادی خاصی رخ ندهد، معاملهگران به سرعت بار دیگر خریدار خواهند شد.
برخی از فعالان نیز اعتقاد دارند، نوسانگیران با جوسازی پیرامون خروج ایران از اجرای پروتکل الحاقی، تغییرات قیمتی دلار را بالا خواهند برد. بازار ارز در دو ماه اخیر نوسانات زیادی را تجربه کرده است؛ بازارساز برای بازگرداندن آرامش به بازار نیاز دارد که یک کریدور قیمتی با سقف و کف مشخص را تعیین کند. این در حالی بود که در روز گذشته نوع قیمتگذاری صرافیهای بانکی برای بازار عجیب بود. این صرافیها در انتهای روز یکشنبه قیمت فروش دلار را ۲۴ هزار و ۲۵۴ تومان و ۸ریال اعلام کرده بودند. در گذشته قیمت صرافیها سرراستتر بود.