نشان تجارت - سال گذشته دولت ترامپ با ادعای اینکه ۱.۲ میلیون بشکه بنزین ایران را در ۴ تانکر به مقصد ونزوولا ارسال میشده گرفته بود آن زمان محمولههای بنزین به کشتیهای دیگری منتقل شده و به مقصد آمریکا ارسال شد. آمریکا مدعی شد که این کشتیها تحریمهای آمریکا علیه ایران را نقض کرده است.
مارک رایموندی «سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا» گفت: برنامه فروش این محمولهها پایان یافته و در حال نهایی کردن هزینهها هستیم.
وی از ارزش واقعی این محمولههای اظهار بی اطلاعی کرده، اما گفته است که احتمالا دهها میلیون دلار ارزش داشته باشد.
رایموندی تاکید کرده است که وزارت دادگستری آمریکا هنوز نیاز به حکم دادگاه برای تصرف سود حاصل از این فروش و انتقال به بنیاد «بنیاد قربانیان آمریکایی کشورهای حامی تروریسم» دارد.
هفته گذشته هم آمریکا نفتکش یونانی «آشیل» را با پرچم لیبریا (کشوری کوچک در غرب آفریقا) توقیف کرد. مقامات آمریکایی مدعی شده اند این کشتی بهجای محمولهٔ نفتی عراق، حامل نفت خام ایران است و کسانی با جعل مدارک دربارهٔ محمولهٔ آن قصد دور زدن تحریمهای نفتی ایران را داشتهاند براساس آمارهای ردیابی کشتیها «ریفنیتیو» این کشتی طبق برنامه زمانبندی شده ۱۵ فوریه به بندر خیلج آمریکا وارد میشود.
همان زمان خبرگزاری رویترز نوشت: چهار شرکت اماراتی و عمانی مالکیت محمولههای بنزینی که آمریکا میگوید مال ایران است را عهده دارد شده و علیه توقیف محمولهها به دادگاه منطقهای کلمبیا در ایالات متحده شکایت کردهاند.
شرکت «مبین اینترنشنال» امارات گفته بود مالک محموله بنزینِ نفتکشهای «بلا» و «برینگ» است. شرکت «عمان فیول» که در انگلیس ثبت شده است نیز اعلام کرد مالک محموله بنزین نفتکشهای «پاندی» و «لونا» است و شرکت عمانی «سهار فیول» نیز میگوید بخشی از محموله نفتکش لونا متعلق به این شرکت بوده است.
این شرکتها گفته بودند حق کنترل و مالکیت بر محمولههای بنزین توقیفی را دارند و خواهان رفع توقیف آنها هستند.