کد خبر: ۲۲۵۹۱
۱۲:۳۹ -۰۹ بهمن ۱۳۹۹
معاون توسعه کسب و کار‌ها و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در حال حاضر مرز تجاری شلمچه باز است؛ زیرساخت‌های مراودات تجاری در آن فراهم شده و تجار ایرانی و عراقی با هم ارتباط دارند. ولی تردد مسافرین تا اطلاع ثانوی کما فی السابق از طریق مرز شلمچه انجام نمی‌شود.

منطقه آزاد اروند

نشان تجارت - مرز شلمچه به علت این که مهم‌ترین شاهراه کشور در صادرات به عراق به حساب می‌آید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. عراق بعد از چین بیشترین میزان کالا‌های ایرانی را در سال ۹۸ وارد کرده است. بر این اساس ارزش صادرات ایران به چین در سال گذشته ۹ میلیارد و ۵۲۰ میلیون دلار و ارزش صادرات به کشور عراق در همین سال ۸ میلیارد و ۹۹۲ میلیون دلار بوده است.

این است که گذرگاه‌های مرزی به عراق اهمیت ویژه‌ای در مثبت شدن تراز تجاری و تقویت تولید داخلی دارند. در ابتدای سال فعالیت تجاری در گذرگاه مرزی شلمچه در استان جنوبی بصره چهار ماه به علت همه گیری ویروس کرونا متوقف شد.

این در حالی است که مرز شلمچه یکی از مهم‌ترین معابر مرزی برای عبور کالا‌های ایرانی به عراق بود. با این حال از تیر ماه مراودات از سر گرفته شد و با مدیریت انجام شده در این حوزه توانستیم موقعیت این گذرگاه مرزی مهم را احیا کنیم. از این رو درباره آخرین وضعیت مراودات تجاری و تردد مسافرین از این مرز و همچنین پروژه‌های مهم صنعتی و اقتصادی در اروند از سیدعلی موسوی، معاون توسعه کسب و کار‌ها و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند پرسیدیم که در ادامه می‌خوانید.

**تردد مسافرین از مرز شلمچه انجام نمی‌شود

موسوی درباره وضعیت مراودات تجاری و اقتصادی در مرز شلمچه اظهار داشت: از اواسط تیر ماه که رسماً فعالیت‌های تجاری با کشور عراق را بعد از مشکلات به وجود آمده در مراودات این مرز آغاز کردیم، به جز مناسبت‌های مذهبی تعطیلی نداشتیم. در حال حاضر ارتباط تجاری منطقه آزاد اروند با کشور عراق به صورت گسترده در حال انجام است. از روز سه‌شنبه نیز رسماً علاوه بر اینکه حمل و نقل به صورت ریلی از مرز شلمچه انجام می‌شد، از مرز زمینی نیز ۵۰ کامیون عراقی با بیش از ۱۵۰۰ تن کلینکر سیمان بارگیری شد و صادرات آن به عراق انجام خواهد شد.

او ادامه داد: در حال حاضر مرز تجاری شلمچه باز است؛ زیرساخت‌های مراودات تجاری در آن فراهم شده و تجار ایرانی و عراقی با هم ارتباط دارند. ولی تردد مسافرین تا اطلاع ثانوی کما فی السابق از طریق مرز شلمچه انجام نمی‌شود. منتظر هستیم که در این زمینه تصمیماتی که به صورت ملی گرفته می‌شود، اجرا کنیم. البته از نظر تجارت مصالح ساختمانی، مواد غذایی، صیفی‌جات و میوه و تره‌بار و صنایع معدنی و فولادی رونق دارد.

**دو پروژه مهم فولادی در منطقه آزاد اروند

معاون توسعه کسب و کار‌ها و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به زمان بهره‌برداری دو پروژه مهم فولادی در این منطقه گفت: در حال حاضر پروژه فولاد کاوه به بهره برداری رسیده است و امیدواریم سال آینده فولاد جهان آرا را نیز به بهره‌برداری برسانیم.

موسوی با بیان اینکه سرمایه گذار فولاد جهان آرا که قرار است به زودی به بهره‌برداری برسد، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بوده است، گفت: سهام فولاد کاوه نیز که اخیراً افتتاح شد، متعلق به بنیاد مستضعفان است. البته اغلب پروژه‌های صنعتی و تجاری منطقه آزاد اروند توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده است.
وی با بیان اینکه فولاد جهان آرا و فولاد کاوه در سایت صنعتی منطقه آزاد اروند واقع شده، گفت: فولاد کاوه تا الان برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای بیش از ۲ هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده و در حال فعالیت هستند. فولاد جهان‌آرا نیز اگر به بهره‌برداری برسد برای بیش از ۲ هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.

معاون توسعه کسب و کار‌ها و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های لازم برای فعالیت صنعتی این دو شرکت فولادی مهم در منطقه آزاد اروند فراهم شده است. نه تنها برای این دو پروژه برای برای پروژه‌های صنعتی شهرک‌های صنعتی خرمشهر و آبادان امکانات و تجهیزات زیرساختی وجود دارد. تامین امکاناتی، چون آب، فاضلاب، گاز، فیبر نوری، برق و مخابرات در منطقه آزاد اروند تامین شده است و به لحاظ عمرانی و جاده و مباحث امنیتی و حراستی هیچ مشکلی در این منطقه برای شروع کار سرمایه‌گذاران وجود ندارد.

منبع: فرینا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون