کد خبر: ۲۰۹۶۵
۱۳:۲۷ -۰۹ دی ۱۳۹۹
علی حیدری، کارشناس مسائل اقتصادی
علی حیدری می‌گوید: بازار سرمایه در سال آینده به تبع اخبار و شایعات اقتصادی با تنش‌های بسیاری همراه خواهد بود، اما در مجموع اگر کسی بتواند از رانت و منابع خبری به درستی استفاده کند سال آینده برای او پرسود خواهد بود.

بازارهای مالی در پساکرونا

نشان تجارتبازار‌های مالی طی سال‌های گذشته برای اکثریت مردم جذاب شده است. کسب و کار‌ها به واسطه تحریم، رکود و کرونا با مشکلات فراوانی روبرو شدند. از آن سو رشد تورم و افزایش نقدینگی سبب شد تا اقبال مردم برای حضور در بازار‌های مالی و حفظ ارزش دارایی شان شدت بیشتری بگیرد.

حالا، اما جهان بعد از یک دوره طولانی یک ساله در مواجهه با کرونا به سمت واکسیناسیون و مهار این بیماری پیش می‌رود، موضوعی که اگر ایران هم علیرغم ابهام‌هایی موجود در تهیه واکسن بتواند بر آن غلبه کند، احتمالاً شرایط اقتصادی متفاوتی را شاهد خواهیم بود؛ بنابراین شاید بسیار مهم باشد که بدانیم بعد از پایان احتمالی کرونا بازار‌های اقتصادی اعم از بازار بورس، سکه و طلا، ارز و مسکن به کدام سمت خواهد رفت. هر چند باید در نظر داشت که اقتصاد ایران مانند سایر نقاط جهان نیست که مهمترین مشکل آن کرونا باشد چرا که متغیر‌های دیگر مانند تحریم، مذاکرات احتمالی با آمریکا و یا انتخابات ۱۴۰۰ نیز می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در سمت و سوی بازار‌ها داشته باشد.

کرونا و فرصتی که سوخت

اما در همین زمینه علی حیدری، کارشناس مسائل اقتصادی می‌گوید: در وهله اول باید گفت که کرونا می‌توانست فرصتی برای مسئولان باشد تا با منع‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده قوانین و مقررات اقتصادی را اصلاح و یا تغییر دهند که انجام نشد.

وی می‌افزاید: همچنین بودجه ۱۴۰۰ هم تکرار اشتباهات گذشته به زبان جدید است. در بودجه سال بعد هیچ کدام از رویکرد‌های بانک مرکزی لحاظ نشده است چرا که بانک مرکزی هرچند آهسته، اما از شیوه‌های علمی برای مدیریت مالی استفاده می‌کند.

این کارشناس اقتصادی همچنین با اشاره به موضوع مهار کرونا تصریح می‌کند: در خصوص واکسن کرونا باید گفت که دنیا از یک ماه قبل به سمت واکسیناسیون حرکت کرده است، اما در ایران به دلیل تعصبات بی دلیل مبنی بر اینکه که خودمان بسازیم و خودمان استفاده کنیم هنوز وارد این مرحله نشده‌ایم.

حیدری معتقد است: احتمالاً تا نیمه دوم ۱۴۰۰ همچنان کرونا در ایران هست و اقتصاد ایران آسیب‌های آن را خواهد دید. فشار بر بطن جامعه وجود دارد و سیستم مدیریتی این دولت هم افزایش فشار‌ها بر مردم و بدنه جامعه برای جلوگیری از کرونا را در دستور کار قرار داده است در حالی که همه جای دنیا تسهیلات اقتصادی ایجاد کرده‌اند، اما متاسفانه دولت تنها افزایش منع‌ها را با هزینه خود مردم ایجاد کرده است. مجلس هم متاسفانه به دنبال سهم خواهی خود است.

قالیباف، کرونا و بازار سرمایه

حیدری همچنین می‌گوید: جامعه بین الملل در ۲۰۲۱ به سمت بهبود شرایط اقتصادی پیش خواهد رفت و این سبب می‌شود که خرید نفت افزایش پیدا کرده و قیمت آن بین ۴۰ تا ۵۰ دلار باقی خواهد ماند. پس دولت بعدی مشکلی با درآمد حاصل از فروش نفت نخواهد داشت و تنها مشکل برای ورود دلار دارد که می‌تواند با یک مذاکره ابتدایی آن را حل و فصل کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بازار سرمایه سال بعد تحت تاثیر نوسان‌ها و تنش‌های سیاسی خواهد بود، می‌افزاید: این تنش‌ها و نوسان‌ها قبل از عید در خصوص بودجه است و بعد از سال جدید موضوع انتخابات ریاست جمهوری و تداوم مذاکرات با ایالات متحده است که احتمالاً حتی پشت در‌های بسته انجام خواهد گرفت.

وی خاطرنشان می‌کند: شایعات این مذاکرات تاثیرات لحظه‌ای شدید بر بازار سهام خواهد گذاشت. اخبار کمتر بیرون خواهد آمد، اما شایعات آن قدرتمندتر خواهد بود. بازار سهام در سال آینده در آستانه انتخابات ریزشی خواهد بود چرا که تنها رقیب قدرتمند آقای قالیباف خواهد بود که سیاست او همزمان با افزایش درآمد‌ها به سمت افزایش درآمد‌های مالیاتی خواهد بود که این موضوع خود عاملی برای احتمال ریزش‌های سنگین در بازار سرمایه خواهد بود.

حیدری یادآور می‌شود: بازار سرمایه در سال آینده به تبع اخبار و شایعات اقتصادی با تنش‌های بسیاری همراه خواهد بود، اما در مجموع اگر کسی بتواند از رانت و منابع خبری به درستی استفاده کند سال آینده برای او پرسود خواهد بود.

پیش بینی بازار‌ها تا پایان سال

این کارشناس اقتصادی تصریح می‌کند: همچنین در سال آینده پایه تورم حدود ۳۵ درصد خواهد بود و دلار نوسان بین ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان را خواهد دید. از سوی دیگر بازار سکه و طلا تحت تاثیر روند رشد انس جهانی در سال آینده نیز قرار خواهد گرفت. در کنار قیمت طلا بازار دلار، سکه، سهام و بعد از آن مسکن به صورت مقطعی دارای رشد‌هایی خوبی خواهد بود که اگر کسی تحلیل درستی داشته باشد می‌تواند به سود‌های بزرگی نیز دست پیدا کند.

حیدری درباره وضعیت بازار‌ها در ۲ ماه و نیم باقی مانده از سال نیز می‌گوید: تا اوایل بهمن ماه که هنوز آقای بایدن نیامده و راهکار‌های اقتصادی اش را تبیین نکرده وضعیت بازار‌ها به همین صورت خواهد بود. گفته‌های آقای بایدن همزمان با تورم فصلی شب عید خواهد بود که باعث خواهد شد سهام‌های صادرات محور رشد خوبی داشته باشند، اما به صراحت می‌گویم که این رشد موقتی خواهد بود.

وی تاکید می‌کند: بازار سهام رشد‌های موقتی دارد و شب عید فرصت مناسبی برای نوسان و سیو سود برای افرادی است که دید کوتاه مدت دارند.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گوناگون