ایران با دارا بودن تنوع آب و هوایی و پوشش گسترده جغرافیایی، بستر مناسبی برای کشت گیاهان دارویی فراهم کرده است. اما در کنار ظرفیتهای بالقوهای همچون تقاضای داخلی و بینالمللی، موانع متعددی از جمله مشکلات زیرساختی، مدیریت منابع آبی و کمبود فناوریهای نوین، توسعه پایدار این حوزه را به چالش کشیده است.
از آنجایی که پسته یک محصول صادراتی مهم به شمار میرود، در نتیجه میزان تولید و صادرات آن هم اهمیت دارد. حال باید دید تولید و صادرات پسته در سال ۱۴۰۳ چه وضعیتی داشت و در سال ۱۴۰۴ داستان تولید و صادرات پسته ایرانی به کجا میرسد؟
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه تهران عنوان کرد
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران با تأکید بر اینکه هیچ کمبودی در تأمین گلهای ویژه نوروز وجود ندارد، از افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی قیمت گل نسبت به سال گذشته خبر داد و به لزوم فرهنگسازی خرید گل در تمام ایام سال به دلیل نقش اقتصادی آن در کشور تاکید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اظهار داشت
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: ساخت گلخانههای نوین و مهندسیشده، باعث میشود اشتغال پایدار به وجود آید و تولید محصولات این گلخانهها، نیاز داخلی را برآورده کرده و باعث ارزآوری نیز میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد
معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از اقدامات انجام شده برای کنترل بازار حبوبات خبر داد و اعلام کرد که با همکاری انجمنهای تأمینکننده و تولیدکننده، عرضه این محصولات افزایش یافته است. وی همچنین از ورود کالاهای ثبت سفارششده به کشور و تأثیر آن بر کاهش قیمتها خبر داد.
یک ماهی است که بازار برنج متلاطم است و مردم را برای تهیه قوت غالبشان با مشکل مواجه کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خواستار شد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران در نامهای خطاب به معاون حقوقی رئیس جمهور، خواستار صدور دستور لغو ممنوعیت موقت برخی از اقلام صادراتی که توسط معاونت توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی و به استناد مصوبات ستاد تنظیم بازار وضع شده است، شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با اشاره به صادرات کیوی ایران به ۲۵ کشور جهان، تاکید کرد: از آغاز صادرات کیوی در مهر تا امروز ۴۶ هزار و ۱۱۲ تن به کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و هندوستان صادر شده است.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر اظهار داشت
نماینده مردم مراغه و عجبشیر با اشاره به اینکه مراغه یکی از قطبهای اصلی تولید سیب در کشور است، گفت: سیب محصولی است که کشاورزان این منطقه سالها برای توسعه تولید و صادرات آن زحمت کشیدهاند. حالا که بازارهای صادراتی برای این محصول فراهم شده، نباید با تصمیمات خلقالساعه این فرصت را از بین برد. وقتی هر روز امکان تغییر سیاستها وجود دارد، کشاورزان و صادرکنندگان چگونه میتوانند برای آینده خود برنامهریزی کنند؟
دبیر انجمن حبوبات ایران با انتقاد از تصمیم وزارت جهاد کشاورزی برای"واردات حبوبات با ۲۰ درصد زیر قیمت مصوب ارزی"، این اقدام را فاقد مبنای کارشناسی دانست و نسبت به ایجاد رانت برای برخی شرکتهای خاص هشدار داد و گفت: این تصمیم ناگهانی بدون مشورت با فعالان صنعت گرفته شده و میتواند تعادل بازار را بر هم بزند.