کد خبر: ۶۵۷۵۷
۰۶:۰۰ -۱۴ مرداد ۱۴۰۴
رئیس انجمن واردکنندگان برنج بیان کرد

تشریح عوامل گرانی قیمت برنج/ مردم نگران نباشند، قیمت‌ها کاهشی می‌شود

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ضمن تشریح عوامل اصلی در گرانی برنج در بازار، کاهش قیمت طی هفته‌های آتی را پیش‌بینی کرده و گفت: با شروع برداشت محصول جدید، قیمت فعلی برنج باید تعدیل شود و این اتفاق خواهد افتاد؛ چرا که قیمت فعلی برای مصرف کننده قابل پذیرش نیست، بنابراین در انتظار کاهش قیمت‌ها هستیم.

قیمت برنج

نشان تجارت - کریم اخوان در خصوص آخرین وضعیت بازار برنج اظهار کرد: بدون شک دلایل متعدد و مختلفی در وضعیت فعلی بازار برنج تاثیرگذار بوده، اما آنچه مسلم است یکی از آسیب‌های اصلی و عوامل التهاب بازار آمار‌های نادرست در خصوص میزان تولید بود که در دولت قبل ارائه شد و یکی از دلایل آشفتگی و کمبود کالا در بازار همین پیش بینی نادرست بود. زمانی که تحلیل و آمار درستی در خصوص میزان تولید و وضعیت بازار موجود نباشد طبیعتا نتیجه نیز مطلوب نخواهد بود. البته در سال جاری وزارت جهاد کشاورزی تلاش کرده برآوردی منطقی و نزدیک به واقعیت داشته باشد که این مسئله به کنترل فضای بازار کمک خواهد کرد. آنچه مسلم است کاهش کشت و کم آبی تاثیر قابل توجهی در بازار داشته و بر همین اساس دولت و وزارت جهاد در این دوره نگاه واقع بینانه‌ای به شرایط بازار داشتند که امیدواریم این تغییر رویکرد تاثیر مثبتی داشته باشد.

وی در خصوص دیگر عوامل التهاب و گرانی بازار برنج گفت: جو روانی حاکم بر کشور این بود که در بازار برنج انتظار تورمی وجود داشت. سال گذشته گوشت، روغن و خیلی کالا‌های دیگر گران شد همچنین هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت برنج بالا رفت، اما از روند این افزایش قیمت جا مانده بود که این اتفاق و این التهاب بازار برنج نتیجه همین انتظار است. باید گفت کشاورز ماه‌ها قبل از گرانی کالای خودش را فروخته و تاثیری در افزایش قیمت به این شکل ندارد، اما برخی واسطه‌ها در این حوزه تاثیرگذارند.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج همچنین کاهش قیمت برنج در هفته‌های آتی را پیش‌بینی کرده و گفت: خوشبختانه با همکاری و تعامل بخش خصوصی و وزارت جهاد در جنگ دوازده روزه بازار برنج هم به خوبی کنترل شده و عرضه به صورت مناسبی صورت گرفت که مردم هیچ نگرانی در این بخش نداشته باشند و این اقدام ارزشمند و مهمی بود. در خصوص وضعیت فعلی قیمت‌ها هم باید گفت مسلما با شروع برداشت محصول جدید، قیمت فعلی برنج باید تعدیل شود و این اتفاق خواهد افتاد چرا که قیمت فعلی برای مصرف کننده قابل پذیرش و قابل تحمل نیست. باید از خودمان بپرسیم چند درصد از جامعه می‌توانند برنج بالاتر از ۳۰۰ هزار تومان بخرند؟ این وضعیت واقعا باید تعدیل شود که این اتفاق خواهد افتاد و در انتظار کاهش قیمت‌ها هستیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون