کد خبر: ۶۴۸۷۳
۰۱:۰۰ -۱۹ تير ۱۴۰۴

نقش پررنگ زنان شاغل در دوران جنگ

طبق آمارها زنان در ایران بیش از ۵۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و حضور و مشارکت آنها در عرصه اقتصاد زمینه‌ساز توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی است. در دوران جنگ ۱۲ روزه زنان شاغل کارگر و کارمند دوشادوش مردان در تمام صحنه‌ها حضور داشتند و با قدرت همدلی و تاب‌آوری به اصلی‌ترین ستون‌های حفظ خانواده و جامعه تبدیل شدند.

زنان شاغل در دوران جنگ

نشان تجارت - در طول هشت سال جنگ تحمیلی زنان نقش موثر و بسزایی در پشتیبانی از جنگ و حضور در جبهه داشتند و در مشاغل متعدد از پزشک و امدادگر تا خیاط و بافنده و تامین نیازهای جبهه‌ها نقش آفرینی کردند.

در کنار فعالیت‌های حمایتی زنان در مشاغل خدماتی از قبیل آتش نشانی، پرستاری،‌ معلمی، کار در بانک‌ها، رانندگی و مشاغل دفتری، کارخانه‌های تولیدی، تولید مهمات،‌ مواد غذایی کنسرو، تولید پشم و ریسندگی و حتی حضور در واحدهای نظامی مشغول به کار بودند.

بخش اعظمی از زنان در قالب خدمات امدادی به عنوان پزشک و امدادگر به جبهه‌ها اعزام شدند و در خطوط مقدم و پشت جبهه به مداوای مجروحان جنگی پرداختند. با خروج مردان از کارخانه‌ها برای برای شرکت در جنگ و دفاع از میهن، زنان جایگزین آنها در کارخانه‌ها برای تولید مهمات،‌ مواد غذایی و بهداشتی و ساخت کشتی و هواپیما شدند.

در دوران جنگ هشت ساله، مشاغل خانگی به سبک و سیاق دیگری گسترش داشت. زنان در داخل منازل به عنوان پشتیبانان جنگ در جبهه خانگی ظاهر شدند و نقش موثری در تدارکات و تهیه مایحتاج و پوشاک رزمندگان جبهه ایفا کردند.

زنان همچنین به طور خودجوش در مساجد، حسینیه‌ها و منازل به پخت و پز، تهیه غذا و جمع‌آوری و بسته‌بندی کمک‌های مردمی و نقدی برای رزمندگان مشغول بودند و در کنار حفظ روحیه مردم از تامین نیاز خانواده‌های رزمندگان و سرکشی به آنها غافل نبودند.

در دوران جنگ ۱۲ روزه نیز زنان شاغل کارگر و کارمند و خانه‌دار دوشادوش مردان در تمام صحنه‌ها حضور داشتند و با قدرت همدلی، تاب‌آوری و حس عمیق مادری در شرایط جنگی، به اصلی‌ترین ستون‌های حفظ خانواده و جامعه تبدیل شدند.

زنان شاغل در دوران جنگ

به گفته انسیه خزعلی،معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم زنان در جریان جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی نقش پررنگ‌تری نسبت به هشت سال دفاع مقدس داشتند که این امر نشان از رشد یافتگی و کمالی بود که زنان طی این دهه‌ها پیدا کردند و در بحران اخیر خود را نشان داد.

وی با بیان اینکه زنان در جریان جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی نقش بی‌بدیلی داشتند، اظهار کرد:در جنگ تحمیلی هشت ساله با حزب بعث عراق شاهد حضور زنان بودیم اما این نقش بیشتر در پشت جبهه ایفا می‌شد و زنان نقش پشتیبان را داشتند اما در جنگ اخیر زنان هم در صف اول جنگ حضور داشتند و هم به خوبی نقش پشتیبان و حمایتگر را ایفا کردند.

به گفته خزعلی، تعداد زیادی از کسانی که در خلال جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی برای روشنگری مردم فعالیت رسانه‌ای داشتند از میان زنان بودند، گفت: نقش زنان در موضوع آرامش بخشی به جامعه بسیار پررنگ بود و این زنان بودند که در صف اول رسانه ایستادند.زنان در صف اول جنگ رسانه‌ای با هجمه‌ها و توطئه‌های دشمن مقابله کردند و نمونه بارز این امر ایستادگی و مقاومت مجری شبکه خبر به هنگام مورد اصابت قرار گرفتن صداوسیما بود.

معاون امور زنان وخانواده دولت سیزدهم تصریح کرد: در بخش اقتصادی نیز نقش زنان بسیار پررنگ بود.با توجه به اینکه تدبیر درباره تهیه مایحتاج خانه معمولا به خانم‌ها مربوط می‌شود، در جنگ ۱۲ روزه شاهد هجوم به فروشگاه‌ها و به تبع آن ایجاد کمبود مواد غذایی در فروشگاه‌ها نبودیم. هرکسی به اندازه نیاز خود خرید کرد و این تدبیر در سطح دنیا بی نظیر و نشاندهنده بلوغ فکری زنان ما به عنوان مدیران خانواده در مباحث اقتصادی و فرهنگی است.

بی‌تردید زنان همواره یکی از عوامل موثر تحولات اجتماعی بوده‌اند و در عرصه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی و سیاسی حضور پررنگ و فعالی از خود به نمایش گذاشته‌اند.تربیت نسل آینده،‌رسیدگی به فرزندان و امور خانواده، کارآفرینی و اشتغال، مشارکت در بازار کار،تحصیل و دانشگاه، امور پزشکی و ساخت و ساز ازجمله مسئولیت‌های خطیری بوده که زنان از دیرباز در بستر اجتماع برعهده گرفته‌اند.

بر اساس آمارها، زنان در ایران بیش از ۵۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و حضور و مشارکت آنها در عرصه اقتصاد زمینه‌ساز توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی است. زنان با مشارکت گسترده در اقتصاد و راه‌اندازی کسب و کار، مدیریت خانواده و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی نقش تاثیرگذار بسزایی در رشد اقتصادی، تولید داخلی،ایجاد اشتغال پایدار ،کسب درآمد و کمک به اقتصاد خانواده دارند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون