نشان تجارت - «خرید زبالهسوز اولویت ما نیست و احتمالاً منتفی میشود»، این را معاون سازمان محیطزیست صدیقه ترابی به فارس میگوید. اما معاون سرمایهگذاری سازمان مدیریت پسماند شهر تهران حیدریان امروز به فارس میگوید که «در مراحل پایانی انتخاب پیمانکار برای ساخت زبالهسوز هستیم». اواخر سال ١۴٠٢ تفاهم خرید یک دستگاه زبالهسوز ۶٠٠٠ تنی با چینیها بسته شد، اما تاکنون این زبالهسوز تأییدیه محیطزیست را نگرفته و معاون محیطزیست میگوید که «تجربه ما در زمینه زبالهسوز موفق نبوده است». مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران قضاتلو هم با بیان اینکه محیطزیست سؤالاتی درباره زبالهسوز داشت به فارس میگوید که بهتمامی سؤالات و ابهامات پاسخ دادهایم و آماده اجرا هستیم. با ساخت زبالهسوز ۶۰۰۰ تنی میتوان تمام زبالههای شهر را سوزاند و چراغ بیش از ۴٠٠ هزار نفر را در تهران روشن کرد.
روزانه بیش از هزار تن از زباله تهرانیها در جنوب شهر دفن میشود و به گفته معاون سازمان پسماند، آرادکوه کمتر از ١٠ سال دیگر فقط جا برای دفن دارد.
کارشناس شهری بابک محمدی میگوید که سوزاندن زباله باعث تولید گازهای خطرناک شده و به محیطزیست آسیب میزند. در مقابل کارشناس محیطزیست حمید قادریان با بیان اینکه بالغ بر ٨۵ درصد خاکستر زباله قابلیت استفاده در مصالح ساختمانی را دارد میگوید که در اروپا زبالهسوز در کنار خانههای مردم ساخته شده و به محیطزیست هم اصلا آسیب وارد نکرده است. کارشناسان میگویند که باید بر اساس طرح جامع پسماند زبالهها را در شهر سوزاند و از دفن سنتی جلوگیری کرد. همچنین ظرفیت مرکز دفن آرادکوه روبهاتمام است و ساخت یک مرکز جدید مقرون به صرفه نیست چرا که باید بودجه ۴ تا ۵ سال شهرداری را به این کار اختصاص داد.