نشان تجارت - محمدجعفر ایرانی، عضو هیئت مدیره بانک توسعه تعاون گفت: در ایران با توجه به ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور، تعاونیها میتوانند بهعنوان ابزاری موثر برای توزیع عادلانهتر منابع و افزایش مشارکت مردمی در فعالیتهای اقتصادی عمل کنند.
ایرانی با اهمیت تقویت تعاونیها در فرمایشات مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری به مناسبتهای مختلف و در سالهای متمادی در خصوص تعاونی و اینکه لازم است مسئولین به جریان تعاونی اهمیت دهند، مطالبی را بیان داشتهاند، که نمونهی بارز آن تاکید ایشان به «مردم پایه شدن اقتصاد» است که این یعنی ستون فقرات اقتصاد بر روی شانههای مردم باشد. لذا لازم است اقتصاد مردمی یا اقتصاد مردم محور تبیین شود و در همه حوزههای اقتصادی، حضور مردم تعریف، تبیین و نهادینه شود.
عضو هیئت مدیره بانک توسعه تعاون اظهار داشت: بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و همچنین سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بخش تعاون باید به سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد ایران نزدیک شود که متاسفانه بر اساس آمارهای مختلف این سهم به کمتر از ۵ درصد میرسد که تلاش بیشتر را طلب میکند و این در حالی است که بخش تعاون در دنیا یک بخش کاملاً مستقل و پر از پتانسیلهای قوی و برخودار برای تقویت اقتصاد و کاهش طبقات اجتماعی و تقسیم ثروت است که متاسفانه به دلایل مختلفی بخش تعاونی در ایران به این پناسیلهای برخودار نرسیده است.
وی از دلایل عقب ماندگی بخش تعاون در اقتصاد ایران به عدم روحیهی تعاون در تشکیل شرکتهای تعاونی به دلیل وجود خرده فرهنگهای غلط گذشته که مانع حرکت موثر تعاونیها میشوند و همچنین عدم توجه ویژه به اجرای قانون حمایت از تعاونیها در کنار کمبود منابع مالی مناسب در اجرایی شدن طرحهای اقتصادی توسط شرکتهای تولیدی تعاونی اشاره کرد که با اصلاح روند موجود و آموزشهای مناسب در معرفی پناسیلهای بالقوه در تعاون میتواند به سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد توسط شرکتهای تعاونی نزدیک شد.
محمدجعفر ایرانی در پایان یادآوری کرد: تعاونیها بهعنوان نهادهای اقتصادی مردمی که بر پایه همکاری و مشارکت اعضا شکل میگیرند، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی خواهند داشت و میتوانند بهعنوان ابزاری موثر برای مردمیسازی اقتصاد و کاهش نابرابریهای اجتماعی عمل کنند.
منبع: زاگرس نگار