کد خبر: ۵۵۹۷۷
۲۱:۵۴ -۰۹ مهر ۱۴۰۳
حراج بیست و یکم تهران ۳۵ هنرمند جدید را معرفی می‌کند 

از «خروس نشان» فلاح تا «هزار و یک حرف» علیخانی در حراج هنر معاصر ایران 

بیست و یکمین دوره حراج تهران ویژه هنر معاصر ایران، در حالی بیستم مهرماه ۱۴۰۳ با عرضه ۱۴۰ اثر به شیوه آنلاین (برخط) برگزار می‌شود که آثاری از صادق تبریزی پیشگام فقید مکتب سقاخانه  و  پرویز تناولی  پدرن مجسمه سازی مدرن ایران تا منیر فرمانفرماییان  و آیدین آغداشلو حضوری چشمگیر در این رویداد دارند. 

از «خروس نشان» فلاح تا «هزار و یک حرف» علیخانی در حراج هنر معاصر ایران 

نشان تجارت - حراج تهران که ١۵ تیرماه امسال بیستمین مزایده خود ویژه «هنر مدرن و معاصر» را با رقم نهایی فروش ۱۹۴ میلیارد تومان به ثبت رساند؛ در حراج پیشِ رو آثاری در رده بندی معاصر از هنرمندانی همچون صادق تبریزی، منیر فرمانفرماییان، آیدین آغداشلو، پرویز تناولی، فریده لاشایی، جعفر روح بخش، مسعود عربشاهی، کوروش شیشه گران، داوود امدادیان در کنار هنرمندان جوان همچون  مهرداد فلاح، حسن روح الامین، مانی مهرزاد، مرتضی فتوحی لاسیبی، مسعود اصلانی، مینا غازیانی، ساسان نصیری، آوین فرهادی و... عرضه خواهد کرد. 
منیر فرمانفرماییان با اثری بدون عنوان به شیوه آیینه کاری، نقاشی پشت شیشه و گچ روی چوب مربوط به حدود دهه ۱۳۵۰ با برآورد ۱۰-۱۲ میلیارد تومان گران‌ترین هنرمند این دوره است. پس از او آیدین آغداشلو با تابلوی «تابستان، زمستان از مجموعه مغربی‌ها» با بر آورد ۹ تا ۱۰ میلیارد و سپس رضا درخشانی با اثری تحت عنوان «روز و شب را می‌شمارم، روز و شب» با بر آورد ۸ تا ۹ میلیارد تومان جزو گران قیمت‌ترین هنرمندان این مزایده هستند. 
از هنرمندان پیشکسوت عرصه نقاشیخط و سقاخانه می‌توان به صادق تبریزی (متولد ۱۳۱۷ درگذشته به سال ۱۳۹۶) اشاره کرد که در این حراج با تابلویی بدون عنوان که یک اکریلیک روی بوم در ابعاد ۵۵×۷۵ سانتیمتر متعلق به ۱۳۶۱ است حضوری چشمگیر دارد. برآورد قیمت این اثر، ۲-۳ میلیارد تومان است. ترکیب بندی متمرکز و در عین حال پر جزییات اثر وحدتی یکپارچه به آن بخشیده، گویی تمام عناصر بصری در کنار هم روایتگر یک کل منسجم هستند. حالت قراردادی فیگور‌های سوار بر اسب که وام گرفته از نگارگری ایرانی هستند، در ترکیب با فرم‌های اغراق شده هندسی و رنگ بندی مدرن و همچنین به کارگیری فرمالیستی نقش مایه‌های تزیینی در متن اثر، تلفیق سنت و مدرنیته را به نمایش می‌گذارد. 
از مهم‌ترین ویژگی‌های این دوره از حراج تهران می‌توان به سهم شایان توجه چهره‌های جدید عمدتاً جوان اشاره کرد که هر چند کارنامه پرباری دارند، اما تا به حال فرصت حضور در این حراج را پیدا نکرده بودند. در این دوره ۳۵  هنرمند برای اولین‌بار آثارشان در مارکت هنر ایران عرضه می‌شود؛ هنرمندانی همچون مهرداد فلاح، کسری گلرنگ، لادن بروجردی، رایکا میلانیان، رضا نصرتی، پریا فرخی، حسین خوش رفتار، مرتضی یزدانی، شیوا بابایی، علی بیگی پرست، کیوان بیرانوند، نسیم حسن بخشان، علیرضا جدی، سوده داود، محمدمهدی طباطبایی، محمد مستان دهی، علیرضا روح الامینی، آناهیتا قاسم خانی، حسین مرکزی، مانی مهرزاد، مرتضی فتوحی لاسیبی، مسعود اصلانی، مینا غازیانی، ساسان نصیری، آوین فرهادی، ساناز دزفولیان، سارا عباسیان، امید خاکباز، یادگار خیام، فرهاد فزونی، شهروز صدر، پویا رضی، رسول اولیازاده، ملینا قائمی اردکانی و جلال الدین سلطان کاشفی.

از «خروس نشان» فلاح تا «هزار و یک حرف» علیخانی در حراج هنر معاصر ایران 

یکی از اتفاقات جالب این دوره، عرضه اثری از یک استاد در کنار اثر شاگرد اوست. مهرداد فلاح، هنرمند نقاش و شاگرد زنده یاد صادق تبریزی در این دوره برای نخستین بار در کنار استاد فقید خود در حراج تهران شرکت دارد. فلاح (متولد ۱۳۵۴) که نقاشی را در ابتدا نزد زنده یاد صادق تبریزی آغاز نمود و سپس آن را در مکتب استادانی، چون عربعلی شروه، بهروز گلزاری، بیوک احمری، عباس بلوکی‌فر و جمشید سماواتیان به کمال رساند. اثر بدون عنوان او از مجموعه «خروس نشان» سال ۱۳۹۵ با ترکیب مواد و ورق طلا روی بوم در ابعاد ۸۶×۱۴۰ سانتیمتر اجرا شده و بر آورد آن ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون