نشان تجارت - فروشندگان لوازم آرایشی، بهداشتی و عطر طی هفته جاری در شهرهای مختلف، در مقابل سازمان امور مالیاتی تجمع کردند. علت اعتراض صنف لوازم آرایشی آگاهی از نحوه پرداخت مالیات بر ازرش افزوده گزارش شده است.
اعضای این صنف به دلیل کمبود آموزشهای کافی درباره نحوه محاسبه و پرداخت مالیات از سوی اتحادیههای مربوطه و سازمان امور مالیاتی کشور با ابهام مواجه شدهاند.
در ابتدا کارزاری برای به تعوبق انداختن اجرای قانون انجام شد که از انجام این کارزار نتیجه مطلوبی حاصل نشد و دولت براجرای این قانون تأکید داشت.
اکنون در حالی فشار مالیاتی بر صنف لوازم آرایشی افزایش پیدا کرده که از سال ۹۸، واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران ممنوع شد. با وجود این موضوع، واردات غیرقانونی محصولات آرایشی بهداشتی همچنان ادامه دارد.
به گفته تعدادی از اعضای حاضر در تجمع و اعتراض صنف لوازم آرایشی بسیاری از محصولات از راه غیرقانونی وارد کشور میشوند و برای آنها مالیاتی پرداخت نمیشود. درصورتی که اگر این محصولات قانونی وارد شوند باید عوارض گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده و ... برای این کالاها پرداخت شود.
شنیدهها حاکی از این است که بعضی از لوازم آرایشی موجود در بازار به صورت تقلبی داخل کشور تولید میشوند. این کالاها معمولا در شهرهایی نظیر درگهان و شهرهای بندری تولید میشود.
آنطور که موسی احمدزاده، رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، به همشهریآنلاین اعلام کرده بعضی محصولات آرایشی و بهداشتی، تحت لیسانس کشورهای دیگر تولید میشود. این به معنی واردات مواد اولیه این محصولات از کشورهای دیگر و بستهبندی آن داخل کشوراست که چنین چیزی به دلیل ممنوعبت واردات مواد اولیه، امکانپذیر نیست. محصولات این چنینی یا تقلبی هستند و یا به شکل غیر قانونی وارد کشور شدهاند.
بنا به گفته او ۸۰ درصد کالاهای تولید داخل کپی یا همان تقلبی هستند. فروشندگان لوازم آرایشی هم معمولا از این مسئله آگاه هستند؛ و با نام برند اصل در اختیار مشتریان خود قرار میدهند. این موضوع حتی در فروشگاههای اینترنتی هم مشاهده میشود.
احمدزاده توضیح داد که حدود چهار سال پیش، واردات لوازم آرایشی به ایران ممنوع شد که این مسئله بر افزایش کالای قاچاق و همینطور به خطر افتادن سلامت جامعه تأثیرگذار بوده است. چراکه اگر واردات لوازم آرایشی آزاد باشد؛ سازمان غذا ودارو میتواند بر سلامت کالا نظارت کند.
لازم به ذکر است محمد آلبویه، مدیرکل فرآوردههای آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو، در پنجمین همایش ایران کازمتیکا، اظهار کرد که گردش مالی محصولات آرایشی، بهداشتی و شوینده، سالانه چهار میلیارد دلار است. با توجه به تقلبیبودن ۸۰ درصد کالاهای موجود در بازار باید گفت ۳.۶ میلیارد دلار از این گردش مالی در انحصار قاچاق است.
در این بین دولت نیزبه جای جلوگیری از واردات کالای قاچاق، افزایش تولید، جمعآوری کالاهای تقلبی از بازار و جلوگیری از تولید محصولات تقلبی، در تلاش است که مالیات بر این کالای قاچاق را افزایش دهد و بهنوعی درآمدزایی خود از قاچاق را بالا ببرد.