نشان تجارت - مصطفی تقیپور، رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانشبنیان با بیان اینکه شرکت ما در زمینه تولید دستگاه سونوگرافی و کاردیوگرافی فعالیت دارد، گفت: این دستگاهها جزء پیشرفتهترین دستگاههای حوزه پزشکی محسوب میشوند. نسل آینده این دستگاهها، دستگاههای فوتواکوستیک نام دارند که ترکیبی از لیزر یا اولتراسوند یا لیزر و سونوگرافی هستند.
دکتری مهندسی پزشکی افزود: دستگاههای فوتواکوستیک از وضوح و کیفیت بالایی برخوردارند. عمده استفاده این محصول مربوط به بحث تشخیص سرطان سینه است. این دستگاه به کمک هوش مصنوعی قادر است، زمان تشخیص سرطان را از هنگام تصویربرداری از یک هفته به چند دقیقه کاهش دهد و بدون ارجاع به بخش پاتولوژی، با دقت بالا میزان خوش خیمی با بدخیمی سرطان را اعلام کند.
وی اظهارکرد: شرکتهای مختلف دنیا در حال رقابت ساخت این دستگاه هستند؛ اما اکنون فقط چند شرکت انگشت شمار در کشورهایی مانند چین، آمریکا، ژاپن و هلند توانستهاند به فناوری تولید این محصول دست پیدا کنند. ایران جزء پنجمین کشور دنیا محسوب میشود که به دانش طراحی و ساخت این فناوری رسیده است.
عضو هیئت مدیره این شرکت ادامه داد: نمونههای مشابه این محصول هنوز وارد بازار دنیا نشدهاند. اکنون ایالت متحده آمریکا تنها کشوری است که توانسته نمونه مشابه خارجی این محصول را وارد بازار داخلی خود کند.
تقیپور بیان کرد: این مجموعه چند سال متمادی روی طرح سرمایهگذاری کرده است. تصویربرداری این محصول در آمریکا ثبت پتنت شده و به جرئت میتوانیم ادعا کنیم کیفیت، دقت و وضوح این محصول حتی از نمونههای مشابه آمریکایی و اروپایی نیز بالاتر است. امیدواریم سال ۲۰۲۵ در کنگره رادیولوژی اروپا این محصول را رونمایی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: دو دهه از فعالیت دانشبنیان بودن شرکت میگذرد. پیش از این به دنبال تولید محصولی بودیم که در کشور مورد استفاده قرار بگیرد. هرچند این کار ارزشمند است؛ اما ارائه محصول جدیدی که در سطح دنیا مورد استفاده قرار گیرد، آینده دانشبنیان ایران را میسازد و از ارزش بالاتری برخوردار است.
این فعال دانشبنیان به مشکلات اجرای طرح اشاره کرد و در اینباره گفت: فناوری پیشرفته از جمله حوزههایی است که برای ورود به عرصههای بینالمللی نیاز به سرمایهگذاری بزرگی دارد. این مجموعه برای ورود به بازار دنیا رقبای زیادی دارد. بودجه سالانه هرکدام از این رقبا چند برابر بیشتر از معاونت علمی، فناوری و ریاست جمهوری است.
تقیپور گفت: بسیاری از کارهای این مجموعه توسط جوانان نخبه و فارغ التحصیل دانشگاههای صنعتیامیرکبیر و شریف پیش میرود؛ اما تجاریسازی این محصول نیاز به پشتیبانی دولت و سیاستگذاریهای درست دارد.
عضو هیئت مدیره این شرکت دانشبنیان با تأکید بر اینکه سال گذشته قانون جهش دانشبنیان تصویب و بحثی با عنوان اعتبار مالیاتی مطرح شد، گفت: در عمل مشاهده میکنیم سازمان امور مالیاتی نمیتواند همگام با این قانون نوین پیش برود و ایرادهایی به این قانون میگیرد. این مسئله شرکتهای دانشبنیان را دچار چالش کرده است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی نیز با تصویب این قانون برای سرمایهگذاری و تشویق شرکتها و ورود به عرصه تحقیق و توسعه تسهیلاتی در نظر گرفت؛ اما عملاً با فراقانونی عمل کردن سازمان مالیاتی، مشکلاتی در این خصوص برای شرکتها به وجود آمده است.
به گفته وی، اگر همه ارگانهای دولتی به اهمیت توسعه فناوری برای آینده کشورها پی ببرند و در همه سازمانها این مسیر باز شود، میتوانیم امید داشته باشیم در آینده جزء کشورهای پیشرفته در این حوزه فناوری باشیم.
این شرکت با ساخت این محصول موفق به کسب مدال نقره طراحی مسابقات معتبر بینالمللی A Design۲۰۲۱ شده و رتبه نخست حوزه هوش مصنوعی رباتیک و صنعت نخستین رویداد نکست را از آن خود کرده است.
منبع:خبرگزاری آنا