کد خبر: ۴۷۵۹۱
۱۳:۲۰ -۲۷ خرداد ۱۴۰۲

داوود محمدی: مردم در یکی از بدترین شرایط اقتصادی دوران زندگی خود قرار گرفته‌اند

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان ایران گفت: مهمترین دلیلی که کشور به این حال و روز افتاده این است که شخص رئیسی و دولت او شناخت دقیق و عمیقی از شرایط حاکم بر اقتصاد مملکت ندارند. معتقدم اگر شناخت رئیسی و مشاورانش از اقتصاد آن هم در خرداد ۱۴۰۰ عمیق بود هرگز او روی به آن شعار‌های پرزرق و برق نمی‌آورد.

داوود محمدی

نشان تجارت - محمد آیتی: در حالی دولت سیزدهم به نیمه عمر کاری خودش می‌رسد که تورم، امان همه را بریده و برنامه‌های دولت هم علیرغم تبلیغات زیاد راه به جایی نبرده است.

در همین خصوص، داوود محمدی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان ایران، به منیبان گفت: آقای رئیسی پیش از آنکه رییس جمهور شود در برنامه و میتینگ‌های انتخاباتی‌اش، شعار‌های زیادی در حوزه‌های مختلف سر داد که عامه‌پسند هم بود. در این شعار‌ها وعده‌های اقتصادی بسیار پررنگ‌تر بود. مثلاً رئیسی در خصوص ثبات نرخ ارز، بهبود اوضاع در بورس، ساخت مسکن، نظم دادن به صنعت خودرو، مهار تورم و... شعار‌هایی داد و الان که ۲۲ ماه از عمر دولت سیزدهم گذشته است مردم خود بهترین قاضی هستند تا ببینند چه بر آن‌ها و کشور روا رفته است.

او افزود: آقای رئیسی در خرداد ۱۴۰۰ نقد به عملکرد دولت دوازدهم داشت و با وجود سختی و پیچیدگی‌هایی که دولت وقت با آن دست و پنجه نرم می‌کرد شعار‌هایی را شفاف به اطلاع مردم رساند. یعنی او آگاه به امور بود و با علم به شرایط سخت اقتصادی کشور به مردم وعده داد. متاسفانه تا امروز نه تنها خبری از مهار تورم نبوده که روز به روز بر تورم هم افزوده شده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: مردم در یکی از بدترین شرایط اقتصادی دوران زندگی خود قرار گرفته‌اند و حقیقتاً لطمات جبران ناپذیری در این رابطه به کشور وارد شده است. مهمترین دلیلی که کشور به این حال و روز افتاده این است که شخص رئیسی و دولت او شناخت دقیق و عمیقی از شرایط حاکم بر اقتصاد مملکت ندارند. معتقدم اگر شناخت رئیسی و مشاورانش از اقتصاد آن هم در خرداد ۱۴۰۰ عمیق بود هرگز او روی به آن شعار‌های پرزرق و برق نمی‌آورد.

عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان ایران اظهار کرد: اقتصاد یک علم است با کلی پیچیدگی. تصمیم‌گیران باید بدانند ایران در اقتصاد داخلی و بین‌المللی چه وضعیتی دارد و با آگاهی تصمیم بگیرند، اما برنامه‌های اقتصادی که وضع می‌شود نشان از این آگاهی را نمی‌دهد و من فکر می‌کنم مسیر اشتباه همچنان ادامه دارد. اقتصاد یک مقوله جهانی است همان طور که سیاست و حتی تا حدی فرهنگ جهانی شده است. رد و بدل شدن اطلاعات و بروز کردن فناوری و تکنولوژی‌ها جهانی چاره کار و عبور از این مسیر سخت و پیچیده است. ما وقتی می‌توانیم اقتصاد داخلی را ترمیم کنیم که اقتصاد جهانی را شناخته باشیم.

محمدی یادآور شد: ما باید ارتباط خودمان را با دیگر کشور‌های جهان، مخصوصاً در حوزه اقتصاد روشن کنیم. در ادامه باید به واسطه حضور افرادی که علم اقتصاد را می‌شناسند و مدیران کاربلد نامیده می‌شوند اقتصاد داخل را سر و شکل دهیم که متاسفانه نه فقط دولت سیزدهم بلکه همه دولت‌های پس از انقلاب، فاقد یک برنامه علمی برای اقتصاد کشور بودند. خیلی از بحران‌هایی که امروز دیده می‌شود ناشی از بی‌برنامگی دولت‌ها پس از انقلاب بوده است. وقتی یک مشکل را نشناسیم به مرور بزرگ‌تر می‌شود و در نهایت از یک‌جا سردرمی‌آورد و تبدیل به چالش و ابرچالش می‌شود.

این نماینده سابق تهران گفت: مسائل اقتصادی همیشه پاشنه آشیل دولت‌ها و حتی نمایندگان مجلس برای انتخابات‌های بعدی بوده است. دولت سیزدهم به هیچ وجه در حل مشکلات اقتصادی کشور و بهبود معیشت مردم موفق نبوده است و این موضوع کاملاً در کف جامعه و زندگی روزمره مردم نمایان است. دوست دارم منصف صحبت کنم و بگویم حتماً دولت و مجلس کار‌هایی کردند و تلاش‌هایی داشتند، اما متاسفانه خروجی خاص و مثبتی از این تلاش‌ها برای مردم به ارمغان نیامده است. حال اگر انتخابات‌های رقابتی را در آینده شاهد باشیم که بشود نقد علمی و دقیق برنامه‌های مجلس و دولت را داشت حتماً این روند اقتصادی پاشنه آشیل آن‌ها خواهد شد.

او در پایان خاطرنشان کرد: این تفکر که برخی می‌گفتند اگر کشور یکدست شود اوضاع بهتر خواهد شد نادرست از آب درآمد. مگر می‌شود بدون اندیشه و تفکرات مختلف و تضارب آراء مشکلات مملکت را حل کرد؟ امام (ره) هم حامی بیان نظرات مختلف بودند و از این رویکرد دفاع می‌کردند. به هر حال امیدوارم همه افرادی که دل در گرو ایران دارند حرف و نظرشان شنیده و حتی در اجرا هم به آن‌ها میدان داده شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون