نشان تجارت - محمد آیتی: حبیبالله دهمرده نماینده زابل در انتقاد از مدیریت دولت سیزدهم میگوید: دولت از ظرفیتهای داخلی و خارجی به درستی استفاده نکرده است و اکثر وزرا در قد و قواره وزیر نیستند. مشکل ما این است که فرصتسوزی میشود و با وجود اینکه از زحمات شبانهروزی آقای رئیسی تشکر میکنم، ولی تیم اقتصادی او چابک نیست و باید حرکت کند، اما اصلاً حرکت نمیکنند و انگار خسته هستند.
وی میگوید: دولت فقط مدام میگوید که من وضعیت را درست میکنم. ما هزاران ظرفیت داریم، ولی متاسفانه از ظرفیتها به نحو احسن بهره نمیبریم. چند سال است که رهبر انقلاب تاکید به اقتصاد مقاومتی دارند، پس چرا انجام نشده است؟ ما در هر زمینهای که اراده کنیم میتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم.
عضو کمیسیون آموزش مجلس میگوید: مثلاً برگردیم به صنایع دفاعی. روزی که این کار را شروع کردیم، فنس هم نداشتیم، ولی امروز خودمان موشک نقطهزن ساختهایم که دنیا در حیرت مانده است. از اینرو اگر اراده کنیم میتوانیم. پیشرفت در صنایع دفاعی که خیلی سختتر از مسائل اقتصادی است، ولی شد، پس مشکلات اقتصادی هم قابل حل هستند.
نماینده زابل میگوید: در حوزه خودرو مشکلات زیادی داریم، چون هیچ اراده جدی برای حل چالش نیست. ما در مسائل دفاعی قوی شدهایم، در مسائل علمی سرآمد هستیم و در عرصه ماهوارهای، شاگرد اول شدهایم، پس به همین دلیل میتوانستیم در سایر بخشها هم قوی باشیم. دولت در زمینه اجرا ضعیف است و چابکی را در آنها نمیبینیم و ضمناً فضای رقابتی را مهیا نکرده است. متاسفانه در بخش خودرو که اصلاً رقابتی نیست.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان میگوید: چرا در صنایع موشکی کسی ما را تحریم نمیکند؟ چون نمیتوانند و ما بالاتر از خودکفایی هستیم. اگر در مسائل اقتصادی هم در این سطح رشد میکردیم، چه کسی میتوانست ما را تحریم کند؟ نباید در پتروشیمی خامفروشی میکردیم یا مواد معدنی مثل مس را به راحتی میفروختیم. ما معادن زیادی با ظرفیتهای بالا و منحصر به فرد داریم، ولی اصلاً در این قسمتها کار نکردهایم.
وی میگوید: چرا نفت را مفت فروختیم؟ کجای دنیا نفت را به این شیوه ما میفروشند؟ باید نفت را تبدیل میکردیم و از مواد پتروشیمی مختلف، ۱۰ تا ۲۰ برابر یک بشکه نفت پول درمیآوردیم. تاکید دارم که بگویم دولت باید راضی شود که بخش خصوصی را وارد کار کند.
نماینده زابل میگوید: دولتها باید به عقب برگردند و ببینند در گذشته چه کردهاند و نقاط قوت و ضعفشان چیست. دولت جدید باید عملکرد خودش را با دولت قبل مقایسه کند و نقاط ضعف را اصلاح و نقاط قوت را تقویت کند. هر کسی از راه میرسد برنامهای ارائه میدهد و تازه تاوان شکست برنامههای دولتهای قبل را هم باید بدهد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس میگوید: فردی که برای وزارت و استانداری انتخاب میشود باید توانمندی داشته باشد که بتواند بارهای سنگین وزارتخانه و استانداری را به دوش بکشد. انتخاب بد یک وزیر مثل این است که بار یک تریلی را روی یک وانت که فقط تحمل یک تن بار را دارد، قرار دادهایم؛ در این حالت، هم وانت از بین میرود و هم بار به مقصد نمیرسد. برعکس این موضوعی که گفتم هم صدق میکند. شخصی توانمند است، ولی وظیفهای به او محول نشده است و مثل این است که یک تریلی ۳۰ تنی را با یک تن بار حرکت دادهایم یا اصلاً تریلی خالی از بار است. در دولت، تناسبسازی روی مدیران ما وجود ندارد. یا از این طرف بام افتادهایم یا از آن طرف. طبیعی است که وقتی مدیری ضعیف باشد نمیتواند کار کند. وقتی استاندار ضعیف است از ظرفیت استانی نمیتواند بهره ببرد و همین است که کار کشور با چالش روبرو شده است. چند استاندار داریم که منطقه آنها با دیگر کشورها مرز دارد. اگر آقای رئیسی ۱۰ تا استاندار خوب انتخاب میکرد، میتوانست مملکت را به زیبایی اداره کند.
این چهره اصولگرای مجلس میگوید: متاسفانه اطرافیان رییس جمهور یکسری افراد را برای سمتهای بالا به او معرفی میکنند که آقای رئیسی اصلاً آنها را نمیشناسد. فقط به او میگویند که این شخص سفارش شده از طرف فلان آقا یا خانم است، در حالی که این افراد توانایی اداره یک بخشداری را هم ندارند. از اینرو او هم اعتماد کرده و خودش، فرد را بررسی نمیکند و حال، این وضع مملکت را شاهد هستید.
منبع: رویداد۲۴