نشان تجارت - محمد آیتی: علیرغم اینکه بیش از یک هفته است که بساط گشت ارشاد از سراسر کشور جمع شده و تصمیمگیران نظام سعی کردند دلایل فوت مهسا امینی را شفافسازی کنند، اما همچنان بخش زیادی از جامعه اقناع نشدند و هنوز شاهد ناآرامیها در شهرهای مختلف کشور هستیم.
موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس معتقد است که گشت ارشاد و هر تشکیلات دیگری را نمیتوان به واسطه بروز یک پدیده، تحلیل کرد.
او میگوید: گشت ارشاد نیروی انتظامی موظف است با یکی از جرمها به نام عدمرعایت شئونات اسلامی یا عدمرعایت حجاب شرعی که در حال اتفاق افتادن است، طبق تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، مقابله کند، اما گشت ارشاد نیروی انتظامی یک روشی را در پیش گرفته که در جهت حمایت از مردم است، یعنی به جای اینکه برای بدحجابان پرونده تشکیل دهد و آنها را راهی دادگاهها کند، آنها را به کلاسهای آموزشی میبرند و با دادن تذکراتی، کاری میکنند که این افراد، راهی دادگاه نشوند. با این کار، هم دادگاهها شلوغ نمیشوند و هم، از این افراد در دادگاه انگشتنگاری صورت نمیگیرد که برایشان سوءسابقه ایجاد کند. خب حالا اگر نگاه این است که این روش حذف شود، حذف کنند تا افراد متخلف مستقیم راهی دادگاه شوند.
نماینده بم میگوید: من لفظ ارشاد را قبول ندارم. کسی که بنیانهای فکری و عقایدش توسط دشمن خراب شده و با انگیزه، کاری را انجام میدهد، قصدش آسیبزدن است یا متوجه کارش نیست. فردی که با قصد، روی به بیحجابی میآورد باید جلویش گرفته شود و از طرفی، کسی که از روی ناآگاهی، یعنی به خاطر عدمشناخت نسبت به موضوعات اسلامی و شرعی مرتکب چنین کاری میشود با پنج دقیقه تذکر و یک ساعت آموزش، شاید به جایی نرسد.
رییس سابق دادگاههای انقلاب استان تهران میگوید: تفکیک این دو گروه از یکدیگر، سخت است، اما راهش همان تذکر اولیه است. اگر متخلف در تذکر ابتدایی متوجه حرمتشکنی و اشتباهش شد که هیچ، اما اگر دوباره تخلف را تکرار کرد، نشاندهنده بنیانهای فکری اوست و نیاز است با چنین افرادی برخورد قهری شود، زیرا کارشان شرعاً حرام و قانوناً جرم است.
غضنفرآبادی در واکنش به جمعشدن گشتهای ارشاد پس از فوت مهسا امینی، گفت: جمعشدن گشتهای ارشاد که این روزها شاهد آن هستیم به ضرر مردم است و بهتر است این تذکر باشد که برای مردم پرونده ایجاد نشود.
وی در پاسخ به اینکه برخورد نظام با معترضان این روزهای کشور چه باید باشد، گفت: سیاست ما همیشه این بود که تا یک سطحی، اعتراضات را تحمل کنیم. تحمل برای این است که افرادی که احساسی شدند یا اسیر جو هستند و یا مطالبه اقدام قانونی را دارند که این موضوع، نظر و هدف ما هم هست، خطشان از دیگران جدا شود و اگر اعتراضات ادامه پیدا کرد و شاهد اغتشاش، شعارهای ساختارشکنانه، ضرب و شتم، آتشزدن اموال عمومی و شخصی مردم و... بودیم باید برخورد جدی را در دستور کار قرار داد.
این چهره اصولگرای مجلس یادآور شد: پس از گذشت چند روز و ادامه اعتراضات باید بگویم این روند، معقول، قانونی و مشروع نیست. روند درست، یعنی به صورت مسالمتآمیز کار پیگیری شود که همه مسئولان در پی آن هستند. حال اگر افرادی میخواهند اعتراضات خیابانی را ادامه دهند باید اقدام قانونی، جدی و شدیدی با آنها شود. نباید چشممان را نسبت به اغتشاشات ببندیم، چون آسایش و امنیت، خواسته همه مردم است.
نماینده بم میگوید: بعضی از افراد معترض این روزها، مفسد فیالارض هستند. خبرهایی که ما داریم این است که برخی از گروهکها در صحنه اعتراضات حضور دارند یا مجرمین خطرناکی که متواری بودند وارد میدان شدند که آنها را دستگیر کردیم. ما همه اطلاعات را در خصوص گروههای معاند نظام که در کف خیابان هستند، داریم. یعنی منافقین، سلطنتطلبان و... در میدان اعتراضات حضور دارند و کارهای خوبی توسط ما در حال انجام است که خوب است مجرمین بدانند؛ برنامه این است که تصویر اینها نگهداری و تطبیق شود و چون این افراد به طمع میافتادند و وارد گود میشوند، شناسایی و دستگیر میگردند. لیدرها را که بگیریم، اعتراضات فروکش خواهد کرد.
منبع: رویداد۲۴