نشان تجارت - تورم مواد غذایی باعث کاهش تقاضای مردم برای خرید و خوردن اغذیه و ساندویچ شده است.
امسال با افزایش نرخ تورم در بخش مواد غذایی، بیشتر اقلام خوراکی از سبد خانوارهای متوسط و ضعیف خارج شده است.
ساندویج و اغذیه یکی از غذاهای پُر طرف دار بین خانوارهای اقشار متوسط و کم در آمد جامعه بوده، اما در سال جاری کاهش خرید از سوی این خانوادهها وضعیت واحدهای صنفی اغذیه و ساندیچ فروشان سطح شهر تهران را به رکود اجباری کشانده است.
در همین رابطه اسدالله احمدی شهریور رئیس اتحادیه اغذیهفروشان تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: صنف اغذیه فروشان این روزها به دلیل افزایش قیمت مواد خوراکی به شدت در رکود است و بیشتر فعالان این صنف امید وار به کاهش نرخ مواد اولیه میباشند.
وی گفت: همواره اغذیه و ساندویچ غذای قشر کمدرآمد جامعه بوده است، اما در سال جاری به دلیل افزایش تورم همین قشر کم درآمد هم توان خرید یک ساندویچ را ندارد. گرانی مواد خوراکی باعث افزایش نرخ غذا شده تا جایی که بیشتر مردم توان خرید اغذیه و ساندویچ را ندارند.
به گفته احمدی شهریور؛ امروز یک ساندویچ فلافل که کمترین نرخ را درلیست قیمت ساندویچ های مختلف دارد، به ۴۰ هزار تومان رسیده است، این گرانی تقاضای خرید را بسیار کاهش داده است.
احمدی شهریور گفت: مواد غذایی مانند روغن، مرغ و گوشت و به اندازه کافی در بازار وجود دارد، اما بسیار گران! این افزایش قیمت به ویژه در سال جاری دلیل مهمی برای کاهش تقاضای مردم برای خرید اغذیه و ساندویچ شده است.
وی گفت: گرانی بیش از ۱۰۰ درصدی مواد اولیه مورد نیاز در این صنف باعث رکود شدید در اغذیه و ساندویچ فروشی ها شده است.
رئیس اتحادیه اغذیهفروشان تهران با تأکید بر اینکه اوضاع و احوال صنف اغذیه و ساندویچ فروشان خوب نیست، گفت: اُفت توان خرید مردم دلیل کاهش حدود ۵۰ درصدی تقاضا در بازار اغذیه و ساندویج فروشیها شده است.
وی تصریح داشت: کم توانی مالی مردم دلیلی شده که برخی از ساندویچ فروشیها با سفارش نانهای کوچک اقدام به تهیه و فروش ساندویچ های کوچک با قیمت مناسبتر کرده اند.
به گفته احمدی شهریور؛ ۳ هزار واحد صنفی در سطح شهر تهران فعال میباشند که با توجه به مشکلات متعدد اقتصادی مجبور به تحمل ضرر و زیانهای ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه، مالیات، دستمزدکارگران، بیمه وسایرهزینههای جاری شده اند.