کد خبر: ۴۰۳۹۲
۰۹:۳۰ -۲۶ اسفند ۱۴۰۰

تهمت رابطه نامشروع به همسر چه مجازات دارد؟

زمانی‌که شخصی، به دیگری عملی ناپسند را نسبت می‌دهد که در واقع، آن را انجام نداده است، تهمت زدن محقق می‌شود که در دین اسلام بسیار ناپسند است. به ویژه در صورتی‌که تهمت زدن به دیگران، به خاطر انجام دادن اعمال نامشروعی مانند زنا، یا رابطه نامشروع باشد.

روابط جنسی

نشان تجارت - در برخی موارد، تهمت زدن به همسر در پی بروز برخی اختلافات میان زوجین اتفاق می‌افتد. تهمت زدن به همسر در قانون، جرم انگاری شده و برای آن، مجازات‌هایی مقرر گردیده است. در این مطلب به موضوع مجازات تهمت زدن به همسر می‌پردازیم.

تهمت زدن به همسر و اتهام وارد نمودن به وی، بدون اینکه شخص بتواند صحت یا درست بودن اتهام وارده را اثبات نماید، نوعی جرم تلقی می‌شود که قابل شکایت و رسیدگی در دادگاه است. اما ممکن است این سوال مطرح شود که جرم تهمت زدن به همسر چیست؟ در چه شرایطی محقق می‌شود؟

در پاسخ به این سوال، باید گفت که به‌طور کلی جرم تهمت زدن به همسر، می‌تواند به‌صورت‌های مختلفی شکل گیرد که در نوع مجازات آن، تاثیرگذار خواهد بود.

اولین مورد زمانی است که مردی، به همسر خود تهمت می‌زند با فرد دیگری، رابطه نامشروع برقرار نموده است. برقراری رابطه نامشروع، به این معنا است که زن با مردی غیر از همسر خود، اعمالی از قبیل بوسیدن، گرفتن دست، هم آغوشی، ارتباطات کلامی و رفتاری عاشقانه و مواردی از این قبیل را انجام داده است.

مورد بعدی زمانی است که مرد، به همسر خود اتهام یا تهمت برقرار نمودن زنا (رابطه جنسی) را وارد کند. جرم زنا با جرم رابطه نامشروع متفاوت است.

مجازات تهمت زدن به همسر

بر اساس ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی، در صورتی‌که شخصی، به همسر خود تهمت رابطه نامشروع وارد نماید، به مجازات جرم افترا محکوم خواهد شد. افترا، همان تهمت زدن به دیگری است بدون آنکه بتواند صحت آن را اثبات نماید. به عبارت دیگر، اگر مردی همسر خود را متهم به جرم رابطه نامشروع نموده و نتواند از طریق یکی از راه‌های اثبات رابطه نامشروع، این امر را ثابت نماید به مجازات افترا محکوم می‌شود. یعنی حبس از یک ماه تا یک سال یا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم می‌شود.

همچنین طبق قانون مجازات اسلامی، در صورتی‌که یکی از زوجین، به همسر خود تهمت برقراری زنا (رابطه جنسی) را بزند اما نتواند اقدام به اثبات جرم نماید به استناد ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی، به مجازات جرم قذف محکوم خواهد شد. جرم قذف، مجازات حدی دارد که این مجازات، عبارت است از ۸۰ ضربه شلاق حدی.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون