نشان تجارت - با بررسی کلی وضعیت کشورهایی که جمعیت کیفری آنها رو به کاهش است میتوان متوجه شد که این کشورها توانستهاند برای شهروندان خود شرایط رفاه را فراهم کنند. از آنجاییکه اقتصاد و امنیت دست در دست هم داشته و به نوعی امنیت اجتماعی را میتوان تابعی از امنیت اقتصادی برشمرد، میتوان گفت که از رهگذر همین امنیت اقتصادی و روانی است که شهروندان این کشورها کمتر دست به جنایت و سرقت میزنند.
در سطور زیر تعدادی از کشورهایی که مجرم و زندانهای بسیار کمی دارند، را مورد بررسی قرار میدهیم:
۱. سوئیس
سوئیس یکی از کمجرمترین و امنترین کشورهای جهان است. سرقت، قتل و جنایت در این کشور کوچک بسیار کم است، زیرا سوئیس بهطور کلی به ۲۶ ناحیه تقسیم شده و هر ناحیه قوانین محافظتی و مراقبتی مناسبی برای حمایت از کسبوکارها و شهروندان دارد.
یکی از دلایل اصلی کم بودن نرخ جرم در این کشور این است که بیشتر مردمان سوئیس بهاندازه کافی پول دارند و در رفاه کامل زندگی میکنند. به همین دلیل کمتر کسی پیدا میشود دست به دزدی بزند.
۲. زلاندنو
زلاندنو نزدیک استرالیاست، اما منطقهای جدا افتاده از مناطق دیگر و با جمعیت کمتر است. این کشور اجازه حمل اسلحه را به افراد نمیدهد و به همین دلیل کمتر اتفاق میافتد کسی دست به خشونت و قتل بزند. همچنین در این کشور افراد از همان دوران کودکی در مدارس تحت تربیت صحیح قرار میگیرند و رفتار مناسب اجتماعی را میآموزند. در ضمن پلیس این کشور پیش از اینکه خلافکاران جزئی را دستگیر کند به آنها چند بار تذکر میدهد یا چند روز بازداشت میکند.
۳. نروژ
بنابه گفته برخی از کارشناسان یکی از دلایل اصلی کمجرم بودن نروژ، آب و هوای بسیار سرد این کشور است. از سوی دیگر نروژ هم قوانین کاملا سختگیرانهای برای حمل اسلحه دارد. در واقع مجوز حمل اسلحه بهراحتی به افراد داده نمیشود. اگر هم کسی به دلایل شکار یا برخی از ورزشها اجازه حمل اسلحه دارد، فقط میتواند در مناطقی که حفاظتشده است از سلاح خود استفاده کند. آمار نشان میدهد که هر سال کمتر از ۳۰ قتل در این کشور رخ میدهد.
۴. ژاپن
در ژاپن مردم اجازه استفاده از سلاحهای گرم و سرد (مانند شمشیر) را ندارند. اگر فردی برای شکار یا ورزش به سلاح نیاز داشته باشد باید فرآیند سخت و طاقتفرسایی را طی کند تا بتواند به نوعی سلاح دست بیابد. در این کشور قتل عمد، مجازات سنگینی دارد که البته قتل و جنایت خیلی کم در این کشور رخ میدهد.
در ضمن در این کشور مردم و مقامات روابط تنگاتنگی در کنترل جرایم دارند. ژاپنیها معمولا در معرفی مجرمان به پلیس تعلل نمیکنند.
در ضمن مردم ژاپن از نظر اجتماعی با دیگر شهروندان رفتار مناسبی دارند و سرنوشت دیگران برایشان مهم است و برای یکدیگر احترام زیادی قایل هستند. این مسائل باعث میشود کمتر به فکر ارتکاب به جرایم مختلف بیفتند.
۵. هلند
در حالیکه در بیشتر کشورها و مناطق دنیا، میزان جرایم رو به افزایش است، دزدی و جنایت در هلند آنقدر کم است که این کشور تصمیم گرفته است تمامی زندانهای خود را ببندد. در واقع در این کشور حتی یک زندانی هم نمیبینید. جرایم در این کشور چنان کاهش داشته است که وزارت دادگستری هلند اعلام کرده تا ۵ سال آینده، نرخ جرایم این کشور به ۰،۹ درصد خواهد رسید.
در واقع مسئولان هلند به این نتیجه رسیدهاند که بیشتر افراد به دلایل مشکلات اجتماعی یا روحی و روانی دست به جرم و بزه میزنند؛ بنابراین آنها سعی میکنند به این مشکلات رسیدگی کرده تا از وقوع جرایم بیشتر پیشگیری کنند.
تقسیم رفاه و شغل مناسب در این کشور اروپایی بهطور مساوی میان شهروندان این کشور توانسته جلوی دزدی و سرقت را بگیرد. در ضمن هلند با توجه به نیاز شهروندان خود در مسائل مختلفی چون تحصیل و سیستم بهداشت، توانسته از میزان جرایم بکاهد. این کشور بیشتر فضای زندانهای بدون استفاده خود را به کشورهای دیگر مانند بلژیک اجاره داده است.
۶. ایسلند
نام ایسلند هم در میان کشورهای کمجرم آورده شده است. سیستم تحصیلی و آموزشی منسجم و ارزان ایسلند باعث شده افراد بسیاری توان تحصیل در مراکز آموزشی را داشته باشند و بدین ترتیب از تعداد خلافکارانشان کم شده است.
در ضمن در این کشور بین هیچیک از افراد جامعه تبعیضی وجود ندارد و هرکس تا زمانیکه به دیگران صدمه نزند هرگونه که بخواهد میتواند زندگی کند.
۷. فنلاند
جرم و جنایت در فنلاند هم بسیار پایین است و از دلایل آن میتوان به برنامههای رفاه اجتماعی عالی، مراقبتهای بهداشتی برای تمام افراد جامعه، مراقبتهای لازم از مادر و فرزند و تحصیلات رایگان و آموزش تمامی افراد جامعه اشاره کرد. با وجود این حجم از حمایت مردم، کسی به فکر جرم و جنایت نمیافتد.