کد خبر: ۳۴۳۶۵
۲۲:۳۷ -۰۵ مهر ۱۴۰۰

خواص آویشن چیست و چه زمانی نباید آویشن مصرف کرد؟

آویشن در پیشگیری از:* تجمع خلط و شدت سرفه و التهاب مجاری تنفسی * بروز علایم گوارشی بیماری روده تحریک پذیر IBS موثر می‌باشد.

خواص آویشن چیست

نشان تجارتآویشن در پیشگیری از موارد زیر موثر است:

  • تجمع خلط و شدت سرفه و التهاب مجاری تنفسی 
  • بروز علایم گوارشی بیماری روده تحریک پذیر IBS 

خانواده آویشن

Labiataelamiaceae 

آویشن شیرازی Zataria multiflora

مشخصات

 شبه درختچه‌ای همیشه سبز و کوتاه با ریشه محکم و ساقه‌ای کاملاً منشعب، برگها بدون دمبرگ و متنوع می‌باشند. برگهای جوان کرک دارند. گلهای صورتی درون سنبله‌هایی در نوک شاخه‌ها تجمع می‌یابند.

میوه آن شامل 4 فندقه صاف و تیره رنگ بوده که در انتهای گل باقی می‌ماند.  گیاه رایحه معطر دارد لذا مورد توجه زنبور عسل است و عسل تولید شده از آویشن خواص اصلی آن را دارا می‌باشد. زمان جمع آوری گیاه فصل بهار و تابستان می‌باشد.

قسمتهای مورد استفاده آویشن

 کل گیاه

پراکندگی

بومی‌مناطق مدیترانه‌ای می‌باشد. در ایران نوع شیرازی آن کاربرد بیشتری دارد.

ترکیبات شیمیایی

 اسانس حاوی تیمول، کارواکرول، بورنیول، تانن، بیتر و ساپونینها.  اثر تیمول از بقیه بارزتراست.

خواص آویشن

  • رقیق کردن خلط مجاری تنفسی: پس از مصرف خوراکی از ریه متصاعد می‌شود و به غلظت موثر میرسد. 
  • افزایش ترشحات وسرعت تخلیه آن از مجاری تنفسی
  • گشاد‌کننده مجاری تنفسی و کاهش سرفه
  • اثرات ضد باکتریایی
  • ضد اسپاسم مجاری گوارشی

موارد مصرف

1. پیشگیری

  • در عفونتهای تنفسی منجر به افزایش ترشحات و تخلیه سریعتر آنها شده و  با کاهش شدت سرفه‌ها از التهاب مجاری تنفسی جلوگیری می‌کند. 
  • در بیماران با روده تحریک پذیر IBS  منجر به کاهش علایم گوارشی می‌گردد. 
  • منجر به کاهش تجمع باکتریها در دهان میگردد. 

2. درمان

  • کاهش سرفه‌های خشک و شدید در برونشیت وسیاه‌سرفه{(کمکی)(خوراکی. بخور و موضعی)}
  • افزایش رقت خلط در آسم و آمفیزم  COPD  {(کمکی)(خوراکی. بخور وموضعی)}
  • کاهش علایم گوارشی در بیماری روده تحریک پذیر IBS {(کمکی)(خوراکی وموضعی)}
  • درمان کرم انکیلوستوم{(کمکی)(خوراکی)}

تداخلات دارویی

تداخل دارویی واضحی گزارش نشده است.

مصرف آویشن در دوران بارداری

بعلت اثرات سقط آوری مصرف آن باید با احتیاط و در مقادیر کم و کوتاه مدت از فرآورده‌های غیر تغلیظ شده‌باشد.

مصرف در دوران شیردهی

از فرآورده‌های غیر تغلیظ شده با احتیاط و کوتاه مدت مصرف گردد. 

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون