کد خبر: ۳۴۳۲۴
۱۰:۴۱ -۰۵ مهر ۱۴۰۰
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تشریح کرد

بنگاه‌های کوچک برخلاف بنگاه‌های بزرگ کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند

فیروزی گفت: در همه کشور‌ها و از جمله کشور ما بنگاه‌های کوچک مقیاس یا متوسط مقیاس سهم بیشتری از اشتغال را در خود دارند، به همین جهت باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود؛ بنابراین کمیته‌ای تحت عنوان بنگاه‌های کوچک مقیاس و متوسط مقیاس در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.

بنگاه های اقتصادی

نشان تجارتبنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط همواره جزء مجموعه‌هایی بوده‌اند که علاوه بر همت و تلاش و ایده‌های خوب و آینده نگری که دارند، اما مورد کم لطفی قرار گرفته‌اند و در پیچ و خم صدور مجوز‌ها و مسائلی از این قبیل که بنگاه‌های بزرگ را درگیر کرده است، گرفتار شده‌اند. با توجه به اینکه این بنگاه‌ها حجم گسترده‌ای از اشتغال و اقتصاد کشور را بر دوش خود می‌کشند، لازم است که توجه ویژه‌ای به آن‌ها شود تا مسیر رشد و توسعه‌شان بهتر از همیشه دنبال شود.

حجت الله فیروزی در همین خصوص می‌گوید: تقریبا بالغ بر ۸۰ درصد از بنگاه‌هایی که در عرصه اقتصادی فعالیت می‌کنند، بنگاه‌های کوچک و متوسط هستند که عموما کمتر از ۲۵۰ نفر کارگر یا کارمند دارند، لذا این بنگاه‌ها درصد قابل توجهی از اقتصاد را تشکیل می‌دهند. کمیسیون صنایع و معادن تاکنون به صورت خاص به این موضوعات نپرداخته است، بنابراین کمیته‌ای تحت عنوان بنگاه‌های کوچک مقیاس و متوسط مقیاس تشکیل شده که مسئولیت آن نیز بر عهده بنده گذاشته شده است.

وی با اشاره به هدف از تشکیل همچین کمیته‌ای، تصریح کرد: با توجه به حجم گسترده‌ای از اقتصاد که توسط این بنگاه‌های کوچک و متوسط انجام می‌گیرد و اداره می‌شود و اینکه معمولا نگاه قانون گذاری به سمت مجموعه‌های بزرگ است و همیشه بنگاه‌های بسیار بزرگ مدنظر هستند، بنابراین می‌بینیم که بنگاه‌های کوچک برخلاف بنگاه‌های بزرگ کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند. خیلی از بنگاه‌های کوچک، مشکلات سرمایه در گردش دارند و هنگام ثبت و تاسیس و صدور مجوز بسیاری از این بنگاه‌های کوچک، به آن‌ها همانند بنگاه‌های اقتصادی نگاه می‌کنند.

فیروزی افزود: در واقع اگر بنگاه‌های بزرگ برای گرفتن استعلام‌ها یک روند طولانی را طی می‌کنند، با بنگاه‌های کوچک یا متوسط نیز به همین شکل برخورد می‌شود، در حالی که خیلی از این بنگاه‌های مقیاس کوچک و متوسط مباحث آلودگی درباره آن‌ها موضوعیت ندارد و خیلی از آن‌ها اصلا مشکلات محیط زیستی ندارند و در حوزه‌هایی مثل برق و آب نیز، مشکلی نداشته و خیلی آب‌بر نیستند؛ لذا این موارد موضوعاتی است که به دلیل اهمیتی که دارند باید به آن‌ها توجه داشت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به این ۱۵ ماه است که از عمر مجلس یازدهم می‌گذرد، گفت: طی این مدت متوجه شدیم که بیشتر وقت و کار ما صرف بنگاه‌ها و مجموعه‌های اقتصادی بزرگ می‌شود؛ به عنوان نمونه به مباحثی مثل فولاد و پتروشیمی پرداخته‌ایم، هرچند که این‌ها نیز خیلی مهم و ضروری هستند، اما به بنگاه‌های کوچک‌تر توجه کمتری می‌شود. حوزه‌هایی مثل نساجی، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، کیف و کفش، چرم و صنایع چوبی موضوعات و تولیداتی هستند که هرچند بزرگ نیستند، اما نقش بسیار زیادی در اقتصاد کشور دارند.

وی با بیان اینکه در همه کشور‌ها و از جمله کشور ما این بنگاه‌های کوچک مقیاس یا متوسط مقیاس سهم بیشتری از اشتغال را در خود دارند، اظهار کرد: به همین جهت باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود؛ ما تازه این کار را شروع کرده‌ایم و قطعا با انجمن‌های مختلفی که در این حوزه‌ها فعال هستند، جلساتی خواهیم گذاشت و ان‌شاالله خلاء‌های قانونی را رصد می‌کنیم و در مواردی که نیاز به قانون گذاری داشته باشد، در قانون گذاری کمک کنیم و اگر نیاز به نظارت داشت، به این نظارت نیز کمک می‌کنیم تا این بنگاه‌ها هم سرپا و تقویت شوند و هم گسترش پیدا کنند.

فیروزی با اشاره به اینکه هنوز موضوع خاصی را در این کمیته مشخص نکرده‌ایم که به آن بپردازیم، خاطرنشان کرد: هدف ما در ابتدای راه، بیشتر کسب اطلاعات مربوطه از این بنگاه‌ها است و اینکه بتوانیم ان‌شاالله اولین جلسه را با انجمن‌های این بنگاه‌ها، اتاق‌های بازرگانی و اتاق تعاون داشته باشیم. به دلیل اینکه در حوزه اتاق تعاون و اتاق بازرگانی شرکت‌های گسترده‌ای وجود دارند که با آن‌ها کار می‌کنند، لذا باید بتوانیم اطلاعات کافی را دریافت کنیم که مشکلات و خلاء‌های این حوزه‌ها را بشناسیم و سپس بتوانیم با کمک دوستان برای رفع آن‌ها برنامه ریزی کنیم و کار را پیش ببریم.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
گوناگون