نشان تجارت - حسین علی مددی فوق تخصص گوارش کودکان با حضور در برنامه مادر، کودک، تندرستی با اشاره به رفلاکس در کودکان اظهار کرد: غذایی که خورده میشود پس از عبور از مری وارد معده میشود و در انتهای مری در اثر انقباض عضلانی دریچهای آناتومیک به وجود میآید که مانع برگشت آن به سمت بالا میشود.
وی با اشاره به اینکه در حالت معمول این دریچه بسته میشود و به محض ورود غذا به مری این دریچه باز میشود گفت: هنگام خوابیدن یا خم شدن عملکرد این حلقه مانع از بازگشت اسید معده و همچنین غذای موجود در معده به مری میشود اگر این ماهیچه ضعیف یا به هر علتی دارای نقص در عملکرد باشد، اسید معده به مری برمیگردد و سبب سوزش مری خواهد شد که این وضعیت با ورود بسیار شدیدی در نوزادان همراه است.
علی مددی تصریح کرد: به چنین وضعیتی که موجب بازگشت محتویات معده به مری میشود رفلاکس گفته میشود، این عارضه از جمله بیماریهای شایع در نوزادان است، رفلاکس شیرخوارگی نوعی از رفلاکس است که به صورت فیزیولوژیک و طبیعی در شیرخواران زیر دوسال مشاهده میشود.
این فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه از ماه اول تولد شروع و در چهار ماهگی به اوج میرسد و بیشتر تا پایان یک سالگی بهبود پیدا میکند اظهار کرد: گاهی علت ارثی و ژنتیک دارد و در کل خیلی نگران کننده نیست، علائم رفلاکس گوارشی در اطفال جدیتر از دردهای معده معمولی یا دفع بزاق دهان است.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است که رفلاکس گوارشی به شکل بی اشتهایی کودک یا عدم وزنگیری، تجربه دشواری در تنفس، درد و سوزش در بخشهای فوقانی، درد یا عدم راحتی در هنگام بلع در اطفال خود را نشان دهد.
علی مددی بیان کرد: تماس طولانی مدت و مزمن پوشش داخلی مری با اسید معده فرد را به سمت شرایط پیش از سرطان سوق میدهد لذا این مسئله حتی در صورت عدم درمان و کنترل موثر باعث سرطان مری نیز میشود اگرچه این عارضه در اطفال نادر است.