کد خبر: ۲۷۸۳۱
۰۹:۵۰ -۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
رضا دانش‌کاظمی، کارشناس بازارسرمایه مطرح کرد

چرا استارت آپ‌ها در بورس نیستند؟ / ارکان بورس باید پوست‌اندازی کند

کارشناس بازارسرمایه معتقد است برای بهبود وضعیت بازار سرمایه باید پوست اندازی کند. دولت‌ها باید دست از سر قیمت‌گذاری در این بازار بردارد و صرفه اقتصاد ملی را به مسند حکومتی اولویت دهند.

حضور استارت آپ‌ها در بورس

نشان تجارت - بعد از شروع روند نزولی بازار پرونده عرضه اولیه در بازار سهام درحالت نیمه بسته قرارگرفت. حالا تعداد شرکت‌های در صف عرضه زیاد نیست و همین تعداد نیزبا وضعیت نابه‌سامان بورس فعلا باید در صف عرضه بمانند.

در همین رابطه رضا دانش‌کاظمی کارشناس بازارسرمایه گفت:برای بهبود وضعیت بازار سرمایه باید عرضه‌های اولیه افزایش داده شود.

وی ادامه داد: افزایش عرضه اولیه هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ سایزقابل توجه و اهمیت است. هرچه تعداد شرکت‌ها زیاد‌تر شود شرایط برای سرمایه گذاران مطلوب‌تر می‌شود.

دانش کاظمی ادامه داد: نکته بعدی در عرضه‌های اولیه این است که صنایعی که درحال حاضر در بورس نیستند حتما باید وارد شوند. امروز بسیاری از مردم به شرکت‌های بزرگی مانند دیجی کالا، اسنپ، تپ‌سی، آپارات، فیلیمو، نماوا، تماشاخانه و ... اعتقاد دارند و سمت و سوی آن‌ها به این اپلیکیشن‌ها است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اگر بورس آینه تمام نمای اقتصاد ایران است چرا قسمت قابل توجهی از اقتصاد ما در بورس نیست، همین الآن کسی می‌خواهد بلیط هواپیما بخرد به سراغ همین اپلیکیشن‌ها می‌رود، برای تاکسی از اسنپ استفاده می‌کنند. پس تمام مصرف کننده‌ها دارند از این استارت آپ استفاده می‌کنند. چرا این آپ‌ها در بورس ایران نیستند؟.

دانش کاظمی با تأکید براینکه یک خلع بزرگی در بورس وجود دارد، گفت: این شرکت‌ها (استارت آپ ها) پایه‌های اقتصاد هستند. حالا چگونه مردم از بیشتر این شرکت‌ها به نحوی استفاده می‌کنند، اما با توجه به ماهیت سرمایه گذاری، این شرکت‌ها در بورس نیستند ویا اگر هم باشند انگشت شمار هستند.

وی تصریح داشت: کمبود دیگری که براحتی قابل رویت است نبود صنایعی مانند بهداشت و درمان و صنایع بیمارستانی در بورس است.

به اعتقاد این کارشناس بازارسرمایه، جای خالی بیمارستان‌های بسیار بزرگ و قابل توجه که هر یک باسهم‌های میلیاردی ارزش گذاری می‌شود در بورس، نمونه دیگری از کمبود‌ها در بازار سرمایه است.

دانش کاظمی می‌گوید: بورس چه بخواهد یا نخواهد، باید بپذیرد سهم این شرکت‌ها رسمیت دارد و این به معنی حضور موفق در بورس است. اما متأسفانه از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نمی‌شود.

زمان پوست اندازی رسیده

وی ادامه داد: برای بهبود در بازار سرمایه ارکان بورس باید پوست اندازی کند. بازار سرمایه در برابر تحول مقاومت نکند. ایستادگی نسبت به ورود شرکت‌ها به بورس چه به لحاظ تعدادی و چه به لحاظ اندازه به معنای نابودی این بازار است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از راه‌های بهبود وضعیت بازار به دنبال ترغیب سرمایه گذار، کاهش تصدی گری دولت از موضوع قیمت گذاری هاست.

به گفته دانش کاظمی، دولت باید سایه سنگین خود را از قیمت‌گذاری‌ها بردارد، قیمت‌گذاری‌ها باعث می‌شود رانت به جیب افراد خاص برود و شرکت‌ها از قیمت‌های واقعی استفاده نکنند و از این بابت آسیب ببینند.

این کارشناس بازار سرمایه تأکیدداشت: در هر صورت دولت‌ها باید دست از سر قیمت‌گذاری‌ها بردارند و صرفه اقتصاد ملی را به مسند حکومتی‌شان اولویت دهند.

وی تصریح داشت: دولت‌ها اجازه دهند شرکت‌هانقدینگی مورد نیاز را خود تأمین کنند، افزایش سرمایه بدهند، تکنولوژی جدید بیاورند، بزرگ بشوند، نرخ سود و فروش را بالا ببرند، خط تولید را توسعه دهند و درنهایت اشتغالزایی کنند.

دانش کاظمی در ادامه یادآور شد: کار دیگری که دولت‌ها درراستای بهبود وضعیت بازار سرمایه باید انجام دهند، باتوجه به ساختار اقتصاد ایران استقلال را به بانک مرکزی بدهند.

وی تصریح داشت: در حال حاضر مرجع بزرگ پولی کشور استقلال ندارد و تحت پوشش دولت است. موضوع مهمی که در شکل گیری وضعیت بازا رسرمایه نقش دارد، بهره بانکی است.

دانش کاظمی گفت: امروز بانک مرکزی به دلایل مختلف که دولت در آن دست دارد نمی‌تواند نرخ بهره‌های بانکی را کاهش دهد.

این کارشناس بازارسرمایه تأکید داشت: اگر بانک مرکزی نرخ بهره را به‌درستی کاهش دهد پول باتوجه به حساسیت‌ها و نظارت‌هایی که روی بازار ارز است به سمت بازار سرمایه حرکت می‌کند. نبایدبه مردم و اقتصاد کشور آدرس غلط دهند.

وی با اشاره بر اینکه امروز بازار سرمایه نیاز به کاهش تنش و تقویت بنیه دارد گفت: سرنوشت و بهبود وضعیت بورس تنها به تغییر در سیاست‌های دولت بستگی دارد.

ارسال نظرات
گوناگون