نشان تجارت - به گزارش رویترز، به دنبال نگرانیها از اینکه ممکن است خارج کردن کانتینر غول پیکر که سبب انسداد کانال سوئز شده و حمل و نقل نفت خام و کالاهای نفتی را دچار اختلال کرده هفتهها طول بکشد، قیمت نفت پس از تجربه سقوط روز گذشته، امروز یک درصد افزایش یافت.
با این وجود، قیمتها هنوز به سمت روند نزولی برای سومین کاهش هفتگی متوالی تمایل داشت؛ زیرا تقاضا بر اثر اعمال محدودیتهای جدید کرونایی در اروپا کاهش یافت.
معاملات آتی نفت خام برنت پس از سقوط ۳.۸ درصدی روز پنجشنبه، ۵۴ سنت یا ۰.۹ درصد افزایش یافت و به ۶۲.۴۹ دلار در هر بشکه رسید. معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز پس از تجربه کاهش ۴.۳ درصدی روز گذشته، با ۶۵ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش، با قیمت ۵۹.۲۱ دلار در هر بشکه مورد معامله قرار گرفت. به دنبال سقوط ۶ درصدی هفته گذشته، هر دو معیار این هفته ضرر ۳ درصدی را تجربه کردند.
کشتی باربری گیر کرده در کانال سوئز، که یکی از شلوغترین کانالهای حمل و نقل نفت، سوخت و سایر تجارتها بین آسیا و اروپا است، مانع تردد شد. مقامات، روز پنجشنبه ورود تمام کشتیها را به این کانال متوقف کردند و برخی اذعان داشتند که آزادسازی کشتی ممکن است هفتهها طول بکشد.
به گفته یکی از تحلیلگران، ترس از کاهش عرضه به دلیل مسدود شدن کانال سوئز بر نگرانی از ضعف تقاضا به دلیل اعمال قرنطینه در اروپا و آسیا غلبه کرد.
بر اساس آمار شرکت ردیابی تانکر Kpler، از مجموع ۳۹.۲ میلیون بشکه از کل معاملات روزانه نفت خام در سال ۲۰۲۰، ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز از کانال سوئز عبور کرده است. علاوه بر این، ۱.۵۴ میلیون بشکه محصولات نفتی تصفیه شده در روز، مانند بنزین و سوخت دیزل از این کانال عبور کرده که ۹ درصد از تجارت جهانی محصولات دریایی را تشکیل میدهد.
یکی از کارشناسان نیز اذعان داشت که به دلیل تاریک شدن چشمانداز تقاضا بر اثر اعمال محدودیتهای جدید در اروپا، انتظار میرود کشورهای عضو گروه اوپک برای حمایت از قیمتها، تولید خود را پایین نگاه دارند.