نشان تجارت - در این مطلب ۱۰ علت شگفتانگیز که خطر ابتلا به این عارضه را تشدید میکنند، معرفی شده اند.
در برخی از افراد، بدن به دلایل ژنتیکی قادر به جذب اگزالات نیست و این افراد حتی اگر سبک زندگی سالمی هم داشته باشند، در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند.
بر اساس تحقیقات ،فروکتوز موجود در این نوشیدنیها باعث افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه میشود.مصرف روزانه یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا ۲۳ درصد افزایش میدهد. خوردن بیش از حد گوشت این روند باعث افزایش اسید اوریک بدن می شود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا میبرد. کسانی که گیاهخوار هستند یا بیشتر ماهی میخورند، ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر این عارضه هستند.
بر اساس مطالعات، کسانی که بیش از ۷ مکمل ویتامین سی در هفته دریافت میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند. دلیلش هم این است که ویتامین سی در فرم اگزالات دفع میشود و می تواند در مجاری کلیوی به سنگ تبدیل شود.
مرکبات حاوی سیترات هستند؛ ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش میدهند. افزودن لیمو به آب آشامیدنی، راهی آسان برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است.
افزایش دمای روزانه در شهرهای مختلف، خطر ابتلا به سنگهای کلیوی را افزایش میدهد.
افرادی که رژیمهای کم کلسیم دارند، بیشتر به سنگ کلیه مبتلا میشوند.لبنیاتی مانند پنیر، ماهی سالمون و ساردین و لوبیا سفید از منابع غنی کلسیم هستند.
رنگ این سبزیجات سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد، این ماده خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد.
ننوشیدن آب کافی خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد.اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ لیتر مایعات را در طول شبانهروز مصرف میکنید.
مصرف نمک به میزان زیاد باعث افزایش مقدار کلسیم دفع شده توسط کلیه میشود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را تشدید میکند. بیشتر نمک مصرفی ما در غذاهای فراوری شده پنهان است.