کد خبر: ۲۳۰۴۲
۱۲:۲۴ -۱۹ بهمن ۱۳۹۹
ابوظبی با سرمایه گذاری قابل توجه در نفت و گاز برای تامین افزایش تقاضا، استراتژی انرژی پاک روشنی را معرفی کرده است.

عضو بزرگ اوپک

نشان تجارت - شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در یک سال گذشته سرمایه گذاری‌های خارجی به ارزش ۱۷ میلیارد دلار جذب کرده و همچنین تولید نفت را به بیش از چهار میلیون بشکه در روز افزایش داده است. پس از یک سال موفق برای این صنعت که خلاف تجربه بسیاری دیگر از کشور‌های نفت خیز بود، مجموعا ۱۲۲ میلیارد دلار برای هزینه بین سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۲۵ تصویب شد.

سرمایه گذاری سنگین در نفت و گاز با هدف افزایش تولید نفت امارات متحده عربی به پنج میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۳۰ انجام می‌گیرد. این افزایش تولید با اکتشاف بیشتر، شناسایی ذخایر قطعی و افزایش تولید تا حد ممکن حاصل خواهد شد.

برخلاف کارشناسان صنعت، ادنوک انتظار دارد تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۳۰ به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا رشد کند و درصدد است اطمینان حاصل کند پتانسیل استخراج نفت ارزان ابوظبی همزمان با افزایش تقاضا مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

ادنوک در یک سال گذشته نه تنها به دنبال تولید نفت و گاز مرسوم بوده است بلکه فرصت‌های تبدیل شدن به یک تولیدکننده با سطح آلایندگی کمتر را بررسی کرده است. این شرکت به منظور کاهش آلایندگی کربن حاصل از فعالیتهایش، توافقنامه‌هایی را با شرکت‌های انی و توتال به منظور جدا سازی، استفاده و ذخیره سازی کربن به منظور کاهش آلایندگی کربن حاصل از فعالیتهایش امضا کرده است.

حدود ۸۰۰ هزار تن دی اکسید کربن هر سال در تاسیسات الریاده ادنوک جداسازی می‌شود و برنامه‌هایی برای شش برابر کردن این ظرفیت وجود دارد. این استراتژی اجازه می‌دهد تا سال ۲۰۳۰ دی اکسید کربن از نیروگاه‌های گازی ادنوک به میزان سالانه پنج میلیون تن جذب شود.

جدا سازی، استفاده و ذخیره سازی کربن در تولید هیدروژن آبی که مستقیما از این گاز‌ها تولید می‌شود، حائز اهمیت است. به مدد زیرساخت فعلی جداسازی کربن، انتظار می‌رود ابوظبی به یکی از بزرگترین و کم هزینه‌ترین تولیدکنندگان این نوع انرژی تبدیل شود.

ادنوک کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به میزان ۲۵ درصد تا سال ۲۰۳۰ را هدف گرفته است و امیدوار است به این هدف نائل شود.

ابوظبی برنامه‌های بزرگی برای فناوری‌های کم کربن داشته و در کنفرانس ماه گذشته "پایداری ابوظبی"، سرمایه گذاری‌هایی را در حوزه هیدروژن آبی و سبز و سوخت بدون کربن برای حمل و نقل جاده ای، کشتیرانی و هواپیمایی اعلام کرده است.

انتظار می‌رود ابوظبی برای توسعه سوخت آمونیاک و فناوری‌های جدا سازی، استفاده و ذخیره سازی کربن با ژاپن همکاری نزدیکی داشته باشد. آمونیاک می‌تواند در تولید سوخت‌های بدون آلایندگی مورد استفاده قرار گیرد که برای فاصله گرفتن از سوخت‌های فسیلی ضروری هستند.

با این حال سلطان الجابر، رییس ادنوک درباره نیاز به حفظ تولید نفت و گاز در یک دهه آینده یا بیشتر توضیح داده است برای تامین رشد و تضمین ادامه پیشرفت جهانی، نفت و گاز بخش مهمی از سبد انرژی در سال‌های آینده می‌مانند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اگرچه ابوظبی از اشکال جدید انرژی استقبال می‌کند، ادنوک در تلاش برای یکجا جمع کردن فناوری‌های قدیمی و جدید برای یک آینده سبزتر، اهمیت سوخت سنتی را پایین نمی‌برد. انتظار می‌رود در یک دهه آینده امارات متحده عربی تولید نفت و گاز را به ظرفیت کامل برساند و به پیشروی جهانی در عرصه جدا سازی، استفاده و ذخیره سازی کربن و تولید هیدروژن تبدیل شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گوناگون