کد خبر: ۲۱۷۸۴
۱۰:۰۲ -۲۴ دی ۱۳۹۹

براساس آمار دیوان محاسبات کشور ۱۵ میلیارد دلار گم شد!

حدود ۱۰ ماه از ادعای دیوان محاسبات درباره گم شدن ۴.۸ میلیارد یورو ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گذرد که به تازگی دیوان محاسبات طی گزارشی اعلام کرد که ۱۵ میلیارد یورو گم شده است.

اختلاس میلیاردی

نشان تجارتبا رونمایی از گزارش تفریغ بودجه، بازوی نظارتی مجلس مانند هر سال وارد عمل شده و ادعا‌هایی در این بین مطرح می‌کند. ادعایی که گاهی مورد تائید قرار می‌گیرد، اما گاهی مانند ۱۰ ماه پیش رد می‌شود. حدود ۱۰ ماه از ادعای دیوان محاسبات کشور مبنی بر گم شدن ۴.۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گذرد که جدیدا طی گزارشی که ۹ دی منتشر شد، نشان می‌دهد ۱۵ میلیارد یورو، تا تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۹۹ به کشور بازنگشته است.

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی، ساعاتی پس از ارائه گزارش دیوان محاسبات به مجلس، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری ضمن انتقاد از برخی آمار این گزارش تاکید کرد که "بهتر بود دیوان محاسبات، جزئیات را از بانک مرکزی می‌پرسید و بعد گزارش ارائه می‌شد. "

یک روز پس از انتشار و ارائه گزارش دیوان محاسبات در صحن علنی مجلس درباره نحوه عملکرد دولت در اجرای قانون بودجه سال ۹۷، عالی‌ترین مقام اجرایی کشور به انتقاد از این گزارش پرداخت و بخش‌هایی از آن را صد در صد غلط خواند!

علی ربیعی سخنگوی دولت هم گفت: به مردم اطمینان می‌دهم حتی یک دلار هم گم نشده است. اما عالی‌ترین مقام قوه قضائیه با وجود انتقادات چند مقام دولتی دستور دارد تا به این موضوع به طور ویژه پیگیری شود.

دولت باید وارد عمل شود!

احمد جان‌جان کارشناس ارشد مسائل اقتصادی، در این خصوص اظهار کرد: منظور دیوان محاسبات از این مسئله عدم بازگشت این مقدار ارز به کشور بوده و اینکه آماری برای آن وجود ندارد. مقدار تراز تجاری کشور باید با میزان واردات کشور همخوانی داشته باشد.

وی ادامه داد: این دولت تقریبا بی انضباط‌ترین دولت شناخته شده است چرا که باید در این راستا وارد عمل شده و به شفاف سازی این پول‌های گم شده بپردازد. اگر دولت ادعا می‌کند که آمار مرکز دیوان محاسبات غلط است، باید غلط بودن آن را نشان داده و درست آن را مشخص کند.

جان جان بیان کرد: دیوان محاسبات تشکیل شده از کارشناسان خبره در این زمینه است و طبق آمار‌های دستگاه‌های دولتی به این اعداد و ارقام می‌پردازد و دولتی‌ها آمار منتشر شده توسط دستگاه‌های دولتی را نیز انکار می‌کنند!
طبق نظر این کارشناس، باید دولت در این مواقع وارد عمل شده و به شفاف سازی بپردازد، اما در چنین مواقعی برخلاف تصور صورت مسئله همیشه انکار می‌شود!

دولت، مجلس را نا امن می‌داند؛ آمار نمی‌دهد!

یوسف کاووسی مدیر کل اسبق ارزی بانک مرکزی و کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد: در حال حاضر کشور در تحریم‌های گسترده آمریکا قرار دارد. از این رو دولت اطلاعات شفافی در زمینه‌های مختلف ارائه نمی‌دهد و این اطلاعات محرمانه باقی می‌ماند.

وی ادامه داد: اگر ما به کشوری نفت بفروشیم، نباید در آمار‌ها آورده شود. زیرا در این صورت آمریکا، کشور خریدار نفت از ما را تحریم می‌کند. دولت در آمار‌های خود ذکر می‌کند که چه مقدار نفت فروخته است. اما کشور مقصد در این آمار‌ها ذکر نمی‌شود. دیوان محاسبات در حال حاضر اطلاع دقیقی از این ارقام نداشته و اطلاعات آن مربوط به چند ماه قبل است. همچنین بانک مرکزی به دلیل محرمانه بودن این اطلاعات، آماری به دیوان محاسبات کشور نمی‌دهد.

این کارشناس ارشد اقتصادی تصریح کرد: دیوان محاسبات کشور باید آمار‌های خود را طبق مستندات موجود به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد، از این رو امکان دارد این آمار در مجلس دست به دست بچرخد و به گوش دشمنان برسد. همچنین باید در نظر داشت که دولت، مجلس را برای انتشار اطلاعات نا امن می‌داند!

مدیر کل اسبق ارزی بانک مرکزی در ادامه بیان کرد: پول‌های بلوکه شده وارد کشور نشده، اما جزء دارایی‌های بانک مرکزی به شمار می‌آید. در صورت از بین رفتن تحریم‌ها و بازگشت پول‌های بلوکه شده به ایران، نمی‌توانیم این پول‌ها را خرج کنیم. زیرا قبلا این پول را به صورت ریال، به دولت بازگرداندیم.

سوال اینجاست" چرا بانک مرکزی به دیوان محاسباتی که یک ارگان بزرگ دولتی بوده و باید از آمار‌های موجود در جامعه مطلع شود، آمار نمی‌دهد؟ با این حساب دیوان محاسبات براساس اطلاعات قدیمی خود اقدام به انتشار آمار می‌کند و بر اساس نظرات این کارشناس، دیوان محاسبات آماری از خود و جدا از آمار‌های بانک مرکزی منتشر می‌کند!

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظرات
گوناگون