کد خبر: ۲۰۸۹۸
۱۲:۲۷ -۰۸ دی ۱۳۹۹

هشدار عراق نسبت به قطعی برق در پی عدم پرداخت بدهی گازی ایران

وزارت برق عراق هشدار داد این کشور با قطعی جدی برق روبرو خواهد شد، زیرا ایران به دلیل بدهی‌های معوق، قصد دارد صادرات گاز به همسایه خود را کاهش دهد.

هشدار عراق نسبت به قطعی برق در پی عدم پرداخت بدهی گازی ایران

نشان تجارت - خبرگزاری رسمی عراق به نقل از احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق گزارش کرد ایران قصد دارد صادرات روزانه گاز به عراق را از پنج میلیون متر مکعب به سه میلیون متر مکعب کاهش دهد. این کاهش پس از برنامه‌های اعلام شده قبلی برای کاهش صادرات از ۵۰ میلیون به پنج میلیون متر مکعب در روز صورت می‌گیرد.

به گفته موسی، وزیر نیروی ایران هفته جاری برای گفتگو درباره صادرات گاز و بدهی‌های معوق به بغداد سفر خواهد کرد. وی افزود: ما از وزارت دارایی می‌خواهیم مسئله بدهی‌های معوق را حل کند تا از قطع برق بغداد و شهر‌های دیگر جلوگیری شود.

عراق برای کاهش وابستگی به واردات گاز و برق ایران در بحبوحه تحریم‌های واشنگتن علیه بخش انرژی تهران، تحت فشار شدیدی قرار دارد. این کشور از سال ۲۰۱۸ معافیت‌های متعدد آمریکا برای ادامه واردات انرژی از ایران را دریافت کرده، اما در ماه‌های اخیر مدت این معافیت‌ها کوتاه‌تر شده است.

عراق قصد دارد از عربستان سعودی، شورای همکاری خلیج فارس و اردن برق وارد کند تا به رفع کمبود داخلی برق کمک کند. این کشور که طبق آمار بانک جهانی، از نظر مشعل سوزی در سال ۲۰۱۹ در دومین رتبه جهان پس از روسیه قرار گرفت، در تلاش است تا گاز‌هایی که به همراه نفت استخراج می‌شوند را جمع آوری کند.

اما دولت عراق در نتیجه بحران مالی که با شیوع ویروس کرونا و سقوط قیمت‌های نفت تشدید شده، برای پرداخت حقوق کارمندان دولتی و سایر خدمات ضروری به مشکل برخورده است. درآمد نفتی دیگر برای پوشش هزینه‌های اساسی کفاف نمی‌دهد و دولت عراق ناچار شده است برای تامین کسری بودجه که پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۲۱ رشد بیشتری پیدا کند، به استقراض داخلی بپردازد.

تنگنای مالی باعث شده است عراق به دنبال دریافت سهمیه تولید بالاتری در اوپک پلاس باشد که به دلیل سابقه بد این کشور در نقض سهمیه تولید، مورد بی اعتنایی قرار گرفته است. اما اوپک پلاس در آخرین دیدار رسمی وزیران این گروه با افزایش تولید گروهی به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز در ژانویه موافقت کرد که برای عراق فضای بیشتری برای تولید و صادرات فراهم می‌کند.

بر اساس گزارش پلاتس، عراق دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است و طبق جدیدترین نظرسنجی اس اند پی گلوبال پلاتس از تولید اوپک پلاس، این کشور در نوامبر ۳.۸۰ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که مطابق با سهمیه تولیدش بود، اما کاهش جبرانی که برای جبران تولید بالاتر در ماه‌های پیش در نظر گرفته شده است را انجام نداد.

منبع: ایسنا
برچسب‌ها:
ارسال نظرات
گوناگون