کد خبر: ۱۹۵۷۷
۱۹:۰۰ -۲۱ مهر ۱۳۹۹
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس:

اشکالات برق مجانی کدامند؟/ سکونت‌گاه‌های غیردائم از جمع مشمولان خارج می‌شود

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم گفت: پله‌های مصرف برق که وزارت نیرو بررسی کرده و اطلاعات دقیقی هم دارد باید به نحوی ارزیابی شود که تعداد خانه‌های خالی و سکونت‌گاه‌های غیردائم از آن استخراج شود، زیرا صاحبان آن نباید از یارانه صد درصدی برق برخوردار شوند.

نشان تجارت - محمد آیتی: چند هفته پیش، وزیر نیرو از سازوکاری برای ارائه برق رایگان به مشترکان کم‌مصرف، تشویق مشترکان خوش‌مصرف و سوق‌دادن مشترکان پرمصرف به کم‌مصرف رونمایی کرد.

به‌نظر می‌رسد هدف از اجرای این طرح، بهینه‌سازی مصرف و اختصاص آن به بخش‌های تولیدی مانند کشاورزی و صنعتی است، به‌طوری که خانواده‌های کم‌مصرف هم بتوانند از برق رایگان برخوردار شوند.

این طرح فرصت مناسبی برای همه مشترکان ایجاد می‌کند که مصرفشان را کم کنند و از تخفیف صد درصدی بهای برق برخوردار شوند.

مالک شریعتی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم گفت: اصل طرح برق امید به معنای اینکه نظام پرداخت تعرفه‌ای به صورت افزایشی و پلکانی شود و آی بی تی سابق احیا شود و طبقاتی که کمتر برق مصرف می‌کنند تا گرفتن یارانه صد درصدی پیش بروند و طبقاتی که جزو پرمصرف‌ها محسوب می‌شوند به‌صورت مضاعف هزینه بپردازند که جبران هزینه طبقات کم‌مصرف شود، به اعتقاد من خوب است.

وی افزود: اگر از کلیت این طرح فاصله بگیریم، اشکالاتی در جزییات آن دیده می‌شود. در جلسات مختلفی که ما با دوستان داشتیم روی محاسبات و تعداد مشمولان نکاتی داشتیم که مورد پذیرش واقع شد و بنا شد دستورالعمل اجرایی این طرح را به نحوی اصلاح کنند که هم سکونت‌گاه‌های غیردائم و ویلا‌ها مشمول این طرح نشوند و هم کسانی که از این طرح منتفع می‌شوند، دقیق مشخص شود و هم به نحوی تعرفه‌ها اصلاح شود که طبقات پرمصرف هزینه مضاعفی را بپردازند که جبران یارانه صد درصدی طبقات پایین‌تر شود.

این نماینده تهران اظهار داشت: پله‌های مصرف برق که وزارت نیرو بررسی کرده و اطلاعات دقیقی هم دارد باید به نحوی ارزیابی شود که تعداد خانه‌های خالی و سکونت‌گاه‌های غیردائم از آن استخراج شود، زیرا صاحبان آن نباید از یارانه صد درصدی برق برخوردار شوند. حال که بانک اطلاعاتی وزارت نیرو در این رابطه قوی است انتظار داریم که موارد مطرح شده از سمت ما دقیق و عادلانه لحاظ شود.

شریعتی یادآور شد: همچنین میزان افزایش آن ۱۰ درصد برای پرمصرف‌ها باید به نحوی باشد که اگر آن‌ها خیلی بالاتر از تعرفه استفاده کردند به‌صورت تصاعدی هزینه از آن‌ها گرفته شود.

وی در پاسخ به اینکه اجرای درست این طرح از سوی وزارت نیرو می‌تواند آن‌ها را با کمبود بودجه مواجه کند؟ گفت: اگر طرح به‌درستی اجرا شود هم تشویق پرمصرف‌ها به کم‌مصرف‌کردن می‌شود و هم منابع جدیدی در اختیار وزارت نیرو قرار می‌گیرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اجرای این طرح نیاز به مصوبه مجلس ندارد، چون این‌گونه طرح‌ها، اختیارات اجرایی دولت است و بار مالی برای کشور به‌وجود نمی‌آورد.

منبع:اقتصاد24
ارسال نظرات
گوناگون