ورزش و جوان- محمود بهمنی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با
ورزش و جوان درباره جریمه های سنگین سال های اخیر استقلال و پرسپولیس از سوی فیفا و اینکه برای پایان دادن به این شرایط چه باید کرد گفت: یکی از مشکلات فعلی کشور ما عدم اراده لازم برای خصوصی سازی است. متاسفانه در تمام این سال ها ما اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی را درست اجرا نکردیم. مدیریت شرکتی آنطور که انتظار بود هیچ وقت به اجرا درنیامد. آنچه که امروز تحت نام خصوصی سازی انجام شده ناقص است. برخی از بانک ها به طور کامل واگذار نشدند و هنوز دولت بخشی از سهام را در اختیار دارد و از همینرو شرایط برای ورود دولت به تصمیم گیری ها مهیا است. اگر قرار باشد اقتصاد، صنعت و حتی ورزش در کشور ما نجات پیدا کند باید به سمت خصوصی سازی برویم و کار را به دست افرادی بدهیم که کننده هستند. متاسفانه وقتی اقتصاد، دولتی باشد خیلی درآمد و هزینه ها رصد نمی شود و در این بین هم بسیاری از افراد دلشان برای اسراف منابع نمی سوزد و نتیجه کار، ضرر می شود. اما در بخش خصوصی همه به فکر بیشترین درآمد و سوددهی هستند و می دانند ضرر یعنی ورشکستگی و خاتمه کار؛ از اینرو همه در تلاشند که کار به بهترین نحو اجرا شود.
بهمنی در ادامه راجع به اینکه چرا دولت با وجود کسری بودجه حاضر نیست به سمت کوچک سازی برود افزود: دولت باید به سمت کوچک سازی و چابک سازی برود و بسیاری از هزینه های جاری را از خود جدا کند. متاسفانه دولت ها تمایل دارند ابتکار عمل در بخش های مختلف به دست خودشان باشد و از بودجه های عمومی به این شرکت ها تزریق مالی کنند. بحث دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هم جدا از این موضوع نیست. تمام شرکت های زیرمجموعه دولت دارای اعضای هیئت مدیره هستند و دولت مایل است بسیاری از افراد خودش را در این مجموعه ها به کار گمارد. پس می بینیم که از وجود این شرکت ها استفاده ابزاری می شود. حال با این وجود هیچ وقت خصوصی سازی درست و کامل اجرا نمی شود.
نماینده ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد درباره وظیفه مجلس برای اجرای خصوصی سازی در کشور گفت: نمایندگان مجلس مصمم هستند که دولت را موظف کنند که شرکت های زیرمجموعه خود و مخصوصا آن دسته که زیانده هستند را به بخش خصوصی واگذار کنند و دولتی ها به سمت نظارت سوق داده شوند و گرفتن مالیات درست از این شرکت ها را در دستور کار خود قرار دهند. در حال حاضر هزاران میلیارد طرح های ضررده و نیمه کاره در کشور وجود دارد و باید بگویم در حدود 550 هزار میلیارد تومان طرح رها شده در مملکت روی زمین مانده است. دولت برای رهایی از این شرایط سخت باید به خصوصی سازی روی بیاورد وگرنه به مرور زمان اوضاع از این هم بدتر می شود. امروز این روند نادرست باعث شده که سرمایه گذاری هم در کشور به حداقل برسد. وقتی دو تیم پرطرفدار کشور یعنی استقلال و پرسپولیس، زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان هستند و بودجه آن ها از سمت دولت تامین می شود به چه صورت می توان به فکر استفاده بهینه از منابع بود؟ وقتی مدیرعامل و هیئت مدیره توسط وزیر انتخاب می شوند و حقوق و مزایای خود را از وزارت ورزش و جوانان می گیرند چطور می خواهند با دقت عمل بالا مقابل کم و کاستی ها ایستادگی کنند؟ در این سال ها مرتبا شاهد شکایت های مختلف مربیان و بازیکنان سابق این دو تیم محبوب پایتخت هستیم که گاهی هم با حکم های فیفا باعث نقره داغ شدن تیم و دلخوری هوادارانشان می شوند. اینکه افراد از باشگاه سابق خود شکایت می کنند موضوع عجیبی نیست زیرا آن ها به دنبال حق از دست رفته خود هستند ولی اینکه مدیران غیردلسوز شرایط ناراحتی هوادارانشان را مهیا می کنند بسیار عجیب و نگران کننده است. قاطعانه می گویم که استقلال و پرسپولیس باید خصوصی شوند تا افرادی که در راس کار قرار می گیرند دلشان برای درآمد و هزینه باشگاه بسوزد.