نشان تجارت - بازار موبایل ایران رسما در قبضه مدلهای سامسونگ و شیائومی قرار دارد.آمارهای رسمی مشخص میکند در سالی که پشتسر گذاشتیم از هر ۱۰ مدلی که به کشور وارد شده، هشت دستگاه محصول سامسونگ و شیائومی بوده است. فیچرفونها یا همان گوشیهای دکمهای کماکان سهمشان را از سفره بازار موبایل ایران حفظ کردهاند و گوشیهای اپل باوجود ۱۰ ماه ممنوعیت برای ورود به ایران، حدود نیممیلیارد دلار ارز از کشور خارج کردهاند. حجم کل واردات موبایل به کشور در سال گذشته آب رفته و حدود دو میلیون دستگاه کمتر از سال ۱۴۰۲ به بازار موبایل تزریق شده است.
حجم واردات موبایل در سال گذشته تقریبا معادل ۱۲ میلیون و ۷۳ هزار دستگاه بوده است. در این مدت مدلهای مختلفی از سامسونگ، شیائومی، نوکیا، اپل، وکال، ریلمی و سایر برندها سر از بازار موبایل ایران درآوردهاند، اما در این بین بیشترین سهم در اختیار سامسونگ و شیائومی بوده است.
سال گذشته ۹ میلیون و ۴۵۰ هزار دستگاه گوشی سامسونگ و شیائومی به ایران آمده تا به زبان ساده ادعا کنیم از هر ۱۰ مدلی که پا به ایران گذاشته، هشت مدل از برند سامسونگ و شیائومی بوده است.
گوشیهای سامسونگ و شیائومی رسما بازار موبایل ایران را قبضه کردهاند. در فهرست پرفروشترین گوشی فروشگاههای اینترنتی به ندرت مدلی غیر از سامسونگ و شیائوی به چشم میخورد و فروشندههای موبایل در بازار چارسو و علاءالدین هم در گفتوگو با فرارو به سهم چشمگیر این برندها اذعان میکنند.
فیچرفونها همان گوشیهای ساده و دکمهای هستند و برخلاف چیزی که احتمالا تصور میکنید، جایگاه ویژهای در بازار موبایل ایران دارند. چطور؟ نوکیا بین برندهایی که بیشترین حجم واردات موبایل را به ایران داشته، بعد سامسونگ و شیائومی و بالاتر از اپل و سایر برندها رتبه سوم را دراختیار میگیرد.
همه گوشیهای نوکیا در ایران لزوما گوشیهای ساده و اصطلاحا فیچرفون نیستند، اما اغلب مدلهای نوکیا در کشورمان بهعنوان گوشیهای غیرهوشمند شناخته میشوند. آمار دقیقی از مدلهای واردشده به ایران وجود ندارد، اما چهار سال قبل که گلکسی A ۱۲ طبق اعلام انجمن فروشندگان موبایل و تبلت پرفروشترین گوشی در ایران معرفی شد، یکی از همین گوشیهای دکمهای نوکیا در رتبه سوم ایستاد.
واردات آیفون به ایران در ۱۰ ماه ابتدایی سال گذشته ممنوع بود، اما در دو ماه پایانی سال برای واردات آیفون به کشور ورق برگشت. واردکنندهها در دو ماه پایانی سال اجازه ثبتسفارش آیفون پیدا کردند و در همین دو ماه تقریبا نیمی از ارز مورد نیاز گوشیهای سامسونگ صرف واردات مدلهای گرانقیمت آیفون شد. اجازه بدهید این بخش را با آمار و ارقام بیشتر باز کنیم.
واردات آیفون در دو ماه پایانی سال قبل چیزی معادل ۴۸۱ میلیون دلار ارز از کشور خارج کرده درحالی که در کل ۱۲ ماه سال گذشته این عدد برای واردات گوشیهای سامسونگ حدود یک میلیارد دلار بوده است. هنوز متوجه ابعاد ماجرا نشدید؟ پس خوب است بدانید آن یک میلیارد دلاری که بابت واردات گوشیهای سامسونگ خرج شده، برای اضافه شدن پنج میلیون گوشی به بازار موبایل ایران بوده، اما همه ارز مورد نیاز برای واردات گوشیهای آیفون، فقط برای ۶۴۵ هزار دستگاه هزینه شده است. مجوز واردات آیفون در سال جدید میتواند آمار و ارقام شگفتانگیز دیگری در سال جاری رقم بزند.
واردات موبایل به ایران درحد فاصل سالهای ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ حدود ۱۵ درصد کم شد. در گزارشی که اخیرا بهعنوان دادههای واردات موبایل به ایران منتشر شده، تعداد کل دستگاههای واردشده به کشور ۱۲ میلیون و ۷۳ هزار دستگاه بوده است.
حجم واردات موبایل به ایران در سال ۱۴۰۲، اما حولوحوش ۱۴ میلیون و ۲۲۲ هزار دستگاه اعلام شده است. تفاوت تقریبا دو میلیونی، نشان میدهد حجم واردات موبایل به ایران در سال اخیر ۱۵ درصد آب رفته است. از طرفی ارزش دلاری که در سال اخیر برای واردات موبایل به ایران هزینه شده، قریب ۲۰ درصد درقیاس با سال ۱۴۰۲ کمتر است.