نشان تجارت - رسانههای غیر رسمی و محافل مجازی ارزی و طلایی در روزهای اخیر خبر از اعتصاب بازار میدهند. بهنظر میرسد فعالان آزاد تمایلی به فروش داراییهای خود در سطوح قیمتی حال حاضر ندارند. به عقیده این افراد، روند کاهشی نرخ ارز و طلا بهگونهای است که درصورت فروش داراییها دچار ضرر میشوند.
خبرنگار «دنیای اقتصاد» در روز گذشته با بررسی میدانی از حوالی میدان فردوسی و خیابان کریمخان، بازار سکه و ارز تهران، گزارش میدهد که اکثریت بنگاههای فروش سکه در این محدوده شهر باز بودند؛ اما گفتگو با فعالان این بنگاهها حاکی از عدم تمایل آنها به معامله است.
به گفته برخی از این افراد، نرخهای حال حاضر محل مناسبی برای تبدیل ارز و طلا به ریال نیست. مشاهدات نشان میدهد که این افراد به دلایل گوناگون بنگاه خود را به حالت غیر فعال درمیآورند و از عرضه کلان خودداری میکنند.
بیشتر بخوانید: سکههای جدید بانک مرکزی ناخالصی دارد؟
اما از سوی دیگر به عقیده تحلیلگران روند افزایشی هفتههای اخیر تنها به سبب تشدید ریسکهای نظامی در منطقه بوده و در نظر گرفتن قلههای قیمتی بهعنوان نرخ مرجع بازار بدون در نظر گرفتن تخلیه شدن انتظارات تورمی امری اشتباه است. این افراد معتقدند که نرخ حال حاضر با قیمتهای اسفند سال گذشته و همینطور نرخ روزهای ابتدایی سال تناسب دارد و این نشان میدهد بازار از هیجانات عبور کرده است.
روند کاهشی نرخ ارز در بازار روز گذشته اصلاح شد؛ درحالیکه پولهای خارجی در روزهای اخیر افت نرخهای چشمگیری را تجربه کرده بودند، روند بازار در روز گذشته افزایشی شد. هر برگ اسکناس دلار که در روز یکشنبه با ورود به کانال ۶۰ هزار تومانی در رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان به فروش میرسید، در طی معاملات روز دوشنبه افزایشی ۴۰۰ تومانی را ترجبه کرد و روی مرز ۶۱ هزار تومان معامله شد.
همچنین قیمت یورو و پوند نیز در روز گذشته به ترتیب با ۳۰۰ و ۴۵۰ تومان افزایش در ارقام ۶۵ هزار و ۵۰۰ تومان و ۷۶ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شدند. روند بازار سکه طلا نیز در روز گذشته مشابه نرخ ارز بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر دیروز با رشد قیمت ۱۸۰ هزار تومانی نسبت به نرخ روز دوشنبه به رقم ۴۰ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان رسید. قیمت نیمسکه در روز گذشته ۳۰۰ هزارتومان کاهش داشت. هر قطعه ربع سکه نیز با رشد ۱۰۰ هزار تومانی در رقم ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.