کد خبر: ۴۹۰۲۴
۱۱:۵۱ -۲۹ مهر ۱۴۰۲

شوک جدید قیمت‌های خودرو به بهانه آپشن‌ها

قیمت محصولات جدید ایران‌خودرو در قالب مصوبه شماره ۶۱۱ شورای رقابت روی وبسایت این شورا قرار گرفته است. این قیمت‌ها برای خودرو‌های به اصطلاح «جدید» در نظر گرفته شده، اما مشخص نیست چه اتفاقی در این خودرو‌ها افتاده که «جدید» محسوب می‌شوند؟ این خودرو‌ها همان خودرو‌های قبلی هستند. با این تفاوت که کلماتی مانند «ارتقایافته» یا «شش دنده» یا «آپشنال» مقابل نام آن‌ها قرار گرفته و قیمت آن‌ها را از ۲۰ تا نزدیک ۵۰ درصد بالا برده است.

قیمت خودرو

نشان تجارت - این در حالی است که قیمت‌های اعلام‌شده، اصلا قیمت قطعی و تمام‌شده نیست و احتمالا به عدد و رقم‌هایی که اعلام شده، حدود ۲۰ درصد دیگر تعلق می‌گیرد. آن وقت خرید راناپلاسی که یکی از ارزان‌ترین سواری‌های این کارخانه است، نزدیک ۴۶۰ میلیون آب می‌خورد و ارزش دناپلاس اتوماتیک آپشنال به عنوان گران‌ترین سواری داخلی به مرز ۷۰۰ میلیون می‌رسد.

قیمت محصولات جدید ایران‌خودرو درحالی از سوی شورای رقابت محاسبه و اعلام شده که کسی از معیار‌های این عددورقم‌ها خبر ندارد. مثلا مشخص نیست کدام امکانات رفاهی هزینه‌های ساخت دناپلاس اتوماتیک را حدود ۳۰ درصد افزایش داده و از ۴۶۳ به حدود ۵۹۰ میلیون تومان رسانده است. یا «ارتقا» یافتن رانا پلاس دقیقا به چه معنی است و چطوری ارزش آن را بیش از ۱۰۰ میلیون بالا می‌برد و از ۲۷۱ به حدود ۳۸۳ میلیون تومان می‌رساند. از یک طرف دیگر بخشی از فعالان بازار خودرو می‌گویند مدل‌هایی که به اسم خودرو جدید معرفی شدند، اساسا محصول جدیدی نیستند و اضافه شدن چند آپشن و گیربکس شش‌دنده، نمی‌تواند تعریفی از محصول جدید باشد.

روزنامه اصولگرای «جوان» روز چهارشنبه در یادداشتی خطاب به مسوولان وزارت صمت از روند جدید قیمتگذاری خودرو انتقاد کرده و نوشته بود: «افکار عمومی این سوال را مطرح می‌کنند که کجای دنیا اسم خودرو و قیمت آن با آپشن‌های من‌درآوردی خودروسازان تغییر می‌کند؟ مگر زمانی که کیفیت خودرو را مانند وزن، نوع و جنس فلز به‌کاررفته در بدنه خودرو کاهش دادند، قیمتش ارزان شد؟ با اتفاق جدیدی که در دورهمی خودروسازان، وزارت صمت و شورای رقابت رخ داده، تکلیف کسانی که وجه خود را تکمیل کرده و هنوز خودرویی تحویل نگرفته‌اند، همچنان در هاله‌ای از ابهام است، البته هنوز از آپشن‌های جدید نصب‌شده رونمایی نشده است. قطعا تعریف نصب آپشن‌های جدید در ایران با سایر کشور‌ها تفاوتی عمیق دارد و قابل مقایسه نیست.»

افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو شامل کدام محصولات می‌شود؟

افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو شامل هشت مدل مختلف از دنا، سورن، ۲۰۷، تارا و رانا می‌شود که از نظر شورای رقابت خودرو‌های جدیدی تشخیص داده شدند. دنا پلاس شش‌دنده که تا الان با کد ۷۰۴۱۰ و موتور EF ۷ در فهرست محصولات ایران‌خودرو حضور داشت حالا با کد ۷۰۹۰۴ و موتور EF ۷ p شناخته می‌شود و قیمت آن منهای هزینه‌های جانبی از حدود ۴۰۸ به ۴۶۸ میلیون ارتقا پیدا کرده است. یا دناپلاس توربوشارژ اتوماتیک که قیمتش در کارخانه با اضافه شدن عبارت آپشنال از ۴۶۳ به ۵۸۹ میلیون تبدیل شده است.

قیمت تارا دستی در کارخانه از ۳۳۳ به حدود ۴۹۳ میلیون رسیده و با اضافه شدن هزینه‌های جانبی خرید تارا دستی بیشتر از این حرف‌ها تمام می‌شود. مدلی که تا الان با کد ۳۲۲۰۷ و گیربکس پنج‌دنده در فهرست محصولات ایران‌خودرو حضور داشت و قرار است با اضافه شدن گیربکس شش‌دنده و کد ۳۲۲۰۹ کمی بیش از ۴۹۳ میلیون تومان در کارخانه فروخته شود؛ تازه بدون احتساب هزینه‌های جانبی. این وسط دلیل افزایش قیمت یکسری از محصولات ایران‌خودرو مثل ۲۰۷ دستی، ۲۰۷ اتومات و رانا پلاس مشخص نیست و در لیستی که از مصوبه اخیر شورای رقابت در رسانه‌ها وجود دارد فقط عبارت‌هایی مثل پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته یا رانا پلاس ارتقایافته به چشم می‌خورد.

اضافه شدن هزینه‌های جانبی به قیمت محصولات جدید ایران‌خودرو

قیمت محصولات جدید ایران‌خودرو که از صبح چهارشنبه ۲۶ مهر در رسانه‌ها منتشر شده، قیمت تمام‌شده نیست. به عددی که به اسم بهای کارخانه شناخته می‌شود، هزینه‌های ثابت قانونی و سایر متعلقات قانونی هم تعلق می‌گیرد که مجموع همه آن‌ها قیمت نهایی یا همان قیمت مصرف‌کننده شناخته می‌شود و شامل مالیات، شماره‌گذاری و... می‌شود. قیمت محصولات جدید ایران‌خودرو با این اوصاف مثل همه مدل‌هایی که در فهرست محصولات این شرکت دیده می‌شود، احتمالا ۲۰ درصد بیشتر خواهد بود. مثلا رانا پلاسی که به عنوان یکی از ارزان‌ترین محصولات ایران‌خودرو تا الان ۳۲۲ میلیون تومان ارزش داشته، از این بعد ۴۵۸ میلیون فروخته می‌شود.

گران‌ترین خودرو داخلی در کارخانه، احتمالا ۷۰۵ میلیون!

دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک آپشنال را باید گران‌ترین خودرو داخلی بدانیم. مدلی که طبق پیش‌بینی‌ها و اضافه‌شدن هزینه‌های جانبی چیزی بین ۶۷۰ تا ۷۰۵ میلیون تومان در کارخانه فروخته خواهد شد و از این حیث حداقل ۷۹ میلیون بیشتر از دنا پلاس جوانان قیمت دارد. رتبه بعدی در اختیار تارا اتوماتیک V ۴ قرار می‌گیرد. مدلی که با اضافه شدن عبارت LX به آن کد جدیدی گرفته و از این به بعد بهای کارخانه آن از ۴۱۶ به حدود ۵۸۰ میلیون تومان می‌رسد. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد قیمت تارا اتوماتیک V ۴ نسخه LX با اضافه شدن هزینه‌های جانبی چیزی بین ۶۶۰ تا ۶۹۰ میلیون باشد.

ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
خاخا
|
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۹
0
0
دولت سیزدهم و قیمت خودرو همه چیز روشن شد
آخرین اخبار
گوناگون