نشان تجارت - برخی شرکتهای واردکننده لپ تاپ فروش ندارند. فروش سایتهای فروش محدود شده و همه چشم انتظار پایان ماه مبارک رمضان هستند تا به رسم هر ساله با افزایش کرایه و حمل و نقل و حقوق کارگران و افزایش حق بیمه، قیمت کالاهای خود را به روز (بخوانید گران!) کنند.
به گفته اقتصاد ۲۴، روزهای پایانی فروردین ماه بازار لپ تاپ فروشان سوت و کور است و تقاضایی نیست؛ به طوری که به گفته فعالان بازار کالاهای آی تی، تعداد فروش فروشندگانی که در روزهای عادی ۱۵ دستگاه لپ تاپ میفروشند، به مرز صفر رسیده است.
اما یکی از سوالات اصلی این است که منتظر ارزانی لپ تاپ باشیم و خرید خود را به بعد موکول کنیم یا الان زمان مناسبی برای خرید است؟
سعید ابری، یکی از فروشندگان فعال در نمایندگی یکی از برندهای لپ تاپ در این رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: از آبان ماه، فصل بحرانی در بازار لپ تاپ فرا رسید، زیرا با افزایش قیمت دلار به ۶۰ هزار تومان، قیمت انواع لپ تاپ ۲ تا ۳ برابر شد.
وی با اشاره به نجومی شدن قیمت لپ تاپ ادامه داد: ارزانترین لپ تاپی که در ابتدای آبان ۱۴۰۱ میتوانستید با ۵ میلیون تومان خریداری کنید که البته به دلیل کیفیت پایین، اسم آن را نمیتوان لپ تاپ گذاشت در حال حاضر به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
این فروشنده لپ تاپ در مورد ارزانترین لپ تاپ موجود در بازار به اقتصاد ۲۴ گفت: لپ تاپهای ایسوس مدل ASUS X۵۴۳ و لنوو مدل Ideapad ۳ و لنوو مدل v۱۵، ارزانترین مدلهای لپ تاپ موجود در بازار هستند که با اختلاف اندک قیمتی به فروش میرسند.
ابری افزود: اما اولین لپ تاپی که میتوان در حالِ حاضر به عنوان دستگاه از بازار خریداری و استفاده کرد ۲۰ میلیون تومان آب میخورد که با گرانی روزهای آینده حداقل به ۲۴ میلیون تومان خواهد رسید.
به گفته این فعال بازار کالاهای آی تی، قیمت برخی انواع لپ تاپ دو برابر و برخی دستگاهها سه برابر شده است. این در حالی است که قیمت برخی مدلهای لپ تاپ به دلیل برند (مثلا ایسوس) بدون دلیل خاصی صرفا به دلیل برندشان نجومی شده است.
ابری با اشاره به اینکه نیمی از لپ تاپهای موجود در بازار جنس درجه ۵ و ۶ چینی است، به اقتصاد ۲۴ گفت: برخی لپ تاپهای موجود در بازار، کالاهای برگشتی از آمریکا هستند؛ به عبارت دیگر این لپ تاپها به سفارش آمریکا در چین ساخته شده اند، ولی به دلایل مختلف برگشت خورده اند.
وی ادامه داد: این دستگاهها در مسیر برگشت در دبی، به ایران فروخته میشوند، زیرا کشور ما به دلیل تحریمها قادر به خریداری برخی کالاها نیست؛ بنابراین لپ تاپهای برگشتی آمریکا به همان قیمت به ایران وارد میشود.
این فروشنده لپ تاپ در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه میزان خرید و فروش لپ تاپ در بازار چگونه است؟ گفت: بازار به شدت راکد است.
ابری ادامه داد: زمزمه گرانی محصولات آی تی به ویژه لپ تاپ به گوش میرسد، زیرا به رسم هر ساله با آغاز اردیبهشت ماه و افزایش کرایه و حمل و نقل و دستمزد کارگران و حق بیمه، قیمت محصولات آی تی و لپ تاپ گران میشود. برخی نمایندگیها فروش خود را متوقف کرده اند و منتظر اعلام قیمتهای جدید هستند.
ابری هشدار داد: در چند روز گذشته تعدادی سایت فروش آنلاین لپ تاپ فعال شده اند که فاقد هرگونه وجاهت هستند و کاربران باید در خرید از این سایت ها دقت کنند تا شاهد کلاهبرداری احتمالی نباشیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی از سایتها اقدام به ثبت سفارش خرید از چین میکنند و کاربران هم، چون قیمت کالای مشابه در بازار ایران را نسبت به بازار چین بیشتر میبینند، تصور میکنند که جنس از چین خریداری شده ارزانتر و بهتر است؛ اما اینگونه نیست.