نشان تجارت - بر اساس آخرین رنگ بندی سامانه ماسک وزارت بهداشت نقشه کرونایی مازندران به رنگ آبی درآمد اما متخصصین، افزایش سویه اُمیکرون به همراه آنفلوانزا را خطرآفرین توصیف می کنند.
سرانجام نقشه کرونایی مازندران رنگ آبی را به خود دید و مانند دریای مازندران آبی شد، اما جهش های جدید مانند اُمیکرون بار دیگر شرایط مازندران را از حالت آرام خارج کرده چراکه شناسایی تعدادی از بیماران به عنوان مبتلا به سویه اُمیکرون نگرانیهایی را در استان به وجود آورده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شناسایی چندین مورد ابتلا به اُمیکرون در مازندران خبر داد و گفت: متاسفانه روند موارد شناسایی اُمیکرون در مازندران رو به افزایش است چراکه نمونه های گرفته شده نشان از روند صعودی ابتلا در مازندران دارد.
قاسم اویس درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوانزا در مازندران نیز گفت: آنفلوانزا در مازندران مشاهده شده و شیوع پیدا کرده و روند افزایشی نیز پیدا کرده اما با مدیریت مناسب مشکل حادی در مازندران نداریم.
اویس تصریح کرد: آمار انفلوآنزا همانند سایر بیماری های همهگیر روند افزایشی دارد اما از آنجایی که افراد گروه پر خطر واکسن خود را دریافت کردند فعلا وضعیت درگیری آنفلوانزا بحرانی نیست.
مسئول آزمایشگاه کرونای استان مازندران نیز در این رابطه از شناسایی سویه های جدید و اُمیکرون در آزمایشگاه کرونای مازندران از طریق پی سی آر خبر داد.
محمد رضا حق شناس از شیوع آنفلوانزا با نرخ رشد قابل توجه در مازندران یاد و درباره ترکیب دو بیماری فوق اظهار کرد: ترکیب آنفلوانزا و کرونا در مبتلایان استان مازندران نیز مشاهده شده و تعداد مبتلایان آن ها تاکنون به بیشتر از انگشتان ۲ دست رسیده است.
وی با اشاره به عوارض ترکیب آنفلوانزا و کرونا در مبتلایان خاطرنشان کرد: کرونا بیماری خاصی است که ریه را درگیر می کند و آنفلوانزا نیز درگیری ریه را در بر خواهد داشت و به این ترتیب، ترکیب امراض با هم، شدت بیماری را افزایش می دهد به طوری که منجر به بستری افراد در بیمارستان ها شده است.
مسئول آزمایشگاه کرونای مازندران گفت: موارد ابتلا به ادغام اومیکرون_کرونا در برخی شهرهای مازندران نیز مشاهده شده و شیوع تقریبا یکسانی در شهرها داشته است.
حق شناس با تاکید بر اینکه تنها راه جلوگیری از ابتلا، رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک و تزریق واکسن است خاطرنشان کرد: واکسیناسیون بسیار کمک کننده است اما نمیتواند مانع آلودگی و مرگ و میر شود، بنابراین رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان باید در دستور کار باشد زیرا هر اندازه که فرصت تکثیر به ویروس کرونا داده شود، احتمال ایجاد سویه های جدید افزایش مییابد.