کد خبر: ۳۴۰۰۶
۱۰:۳۱ -۲۸ شهريور ۱۴۰۰
ستاد مبارزه با کرونا:

احتمال آغاز پیک ششم کرونا از شرق کشور در اواخر مهر ماه

رئیس کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونای خراسان رضوی با بیان اینکه ما باید مراقب پیک ششم باشیم، گفت: احتمال دارد اواخر مهر ماه پیک ششم کرونا مجدد در شرق ایران آغاز شود.

پیک ششم کرونا

نشان تجارتمحمود شبستري امروز در نشست ستاد مقابله با کروناي خراسان رضوي که در سالن اجتماعات شهيد باهنر استانداري برگزار شد، در خصوص آخرين وضعيت کرونا در استان اظهار کرد: به جز سه شهر که در وضعيت قرمز قرار داشته و انتظار مي‌رود که در هفته‌هاي آينده نارنجي و زرد شود، شرايط فعلي استان حاکي از آن است که پيک پنجم کرونا در خراسان رضوي در حال رسيدن به ‌انتهاست و شرايط ثابتي دارد.

وي ادامه داد: نگراني اصلي ستاد کرونا در استان اين است که شرايط فعلي پايدار نماند. ما بايد مراقب پيک ششم باشيم. رئيس کميته علمي ستاد مبارزه با کروناي خراسان رضوي عنوان کرد: تاکنون پنج پيک کرونا را پشت سر گذاشته‌ايم. جهش‌هاي مختلف ويروس کرونا مانند يک دستگاه کپي است که مدل‌هاي مختلف دارد.

شبستري خاطرنشان کرد: هدف ما مراقبت و پيشگيري از پيک ششم است. خوشبختانه با درايت همکاران و استانداران، خراسان رضوي از نظر وضعيت شيوع کرونا بين استان‌هاي کشور در رده هشتم قرار دارد. تلاش مسئولان در کنار همراهي مردم در درمان کرونا اثربخش خواهد ‌بود. بايد توجه داشت اگر رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي کاهش يابد، با بحران مواجه خواهيم شد؛ بنابراين رعايت همگاني پروتکل‌هاي بهداشتي براي پيشگيري از پيک ششم الزامي است.

وي در پاسخ به اين سوال که اگر پوشش فراگير واکسيناسيون ايجاد شود، آيا همچنان بايد نگران پيک ششم کرونا بود، گفت: واکسيناسيون در سه‌ هفته اخير، به‌ خصوص در استان خراسان، سرعت بسيار بالايي گرفته ‌است. ما بايد ظرف سه ماه آينده واکسيناسيون عمومي را به سرانجام برسانيم، به‌ طوري که ۷۰ درصد مردم ۲ دوز واکسن را دريافت کرده باشند تا چرخش و جهش‌يافتگي ويروس از بين برود. در ۲ هفته اخير حدود ۹۰ هزار دوز واکسن در مشهد تزريق شده‌ است؛ بنابراين واکسن يکي از رکن‌هاي اساسي ايمني در برابر کروناست.

رئيس کميته علمي ستاد مبارزه با کروناي خراسان رضوي افزود: از مردم خواهشمنديم که به نزديکترين مراکز واکسن مراجعه کنند. هرچقدر آمار تزريق واکسن بالاتر رود، ايمني در جامعه افزايش پيدا مي‌کند. واکسن شرط لازم براي ايمني در برابر کروناست اما به‌ تنهايي کافي نيست. در کنار آن حتما بايد رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي، استفاده از ماسک و دوري از اجتماعات ادامه پيدا کند.

حميد موسوي، دبير ستاد مبارزه با کروناي خراسان‌ رضوي، نيز در ادامه جلسه عنوان کرد: وضعيت استان در اين هفته به‌ گونه‌اي است که داراي سه شهرستان قرمز و ۱۸ شهرستان نارنجي است. در مجموع روند کاهشي کرونا به‌ سرعت در استان اتفاق افتاده است.

وي ادامه داد: در ارتباط با دهه آخر صفر و اربعين سهميه‌اي براي اعزام زائرين پياده به عراق تعيين شده و اقدامات لازم در استان براي اين منظور صورت گرفته‌ است. در حال حاضر ثبت‌ نام کمتر از ۳۰۰۰ نفر از اين متقاضيان انجام شده و يا در دست انجام است. از واجدين شرايط، يعني افرادي که ۲ دوز واکسن به آن‌ها تزريق شده، ۷۲ ساعت قبل از حرکت تست PCR گرفته خواهد شد.

موسوي عنوان کرد: نحوه برگزاري عزاداري و مراسم‌ دهه آخر صفر در جلسه ستاد استاني مورد بحث قرار گرفت و مصوبات اوليه ارائه شد که بعضي از آن‌ نيازمند اخذ مصوبه از ستاد ملي کروناستي. بخشي ديگر اين مصوبات نيز بايد مورد بازنگري از نظر مطابقت با دستورالعمل‌هاي تعيين شده قرار بگيرد تا نواقص آن برطرف شود.

دبير ستاد مبارزه با کرونا خاطرنشان کرد: در جلسه هفته گذشته پيش‌بيني کرده‌ بوديم که دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي دهه آخر سفر يک دستورالعمل ويژه‌اي ارائه دهد که در آن دستورالعمل تمام نکات مورد نظر اعم از زائرين پياده، سواره، مراسم عزاداري و آنچه که مخصوص به شهر مشهد است، ديده شود که اين دستورالعمل توسط کميته امنيت اجتماعي ستاد مقابله با کروناي استان مورد بازبيني و بررسي مجدد قرار مي‌گيرد و اشکالات آن برطرف شده و براي عمليات اجرايي شدن ابلاغ مي‌شود.

موسوي ادامه داد: همان‌گونه که سال گذشته زائر پياده نداشتيم، امسال هم قرار بر اين شد که فرمانداران از همان مبدا زائران را توجيه کنند که اقدام به سفر پياده نکنند زيرا اين موضوع موجب شکل‌گيري تجمعات و عدم رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي مي‌شود. تدابير لازم براي زائريني که از مسيرهاي مبدا براساس قواعد و قوانين مي‌آيند و منعي براي حضور آن‌ها وجود ندارد، در استان پيش‌بيني شده ‌است.

وي تاکيد کرد: با کاهش پيک بيماري رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي نيز کاهش پيدا مي‌کند که همين موضوع باعث باعث شروع پيک بعدي مي‌شود. به همين دليل بايد دستگاه‌هاي نظارتي نظارت‌ها را تشديد کنند و با متخلفين برخورد جدي‌تري داشته باشند. از ديگر سو آگاهي‌بخشي و اطلاع‌رساني نيز بايد تقويت شود.

دبير ستاد مبارزه با کرونا گفت: ميزان ورودي واکسن به کشور افزايش قابل‌ توجهي داشته‌ و اين روند در استان‌ها نيز تسريع شده است. در سطح استان پايگاه‌هاي متعدد واکسيناسيون، چه در شهرستان‌ها و چه در مشهد، برپا شده و چند مرکز واکسيناسيون بزرگ مانند نمايشگاه بين‌الملي مشهد وجود دارد. حتي به‌ صورت اتوبوسي نيز در حاشيه شهر واکسيناسيون انجام مي‌شود. اين اتوبوس‌ها را شهرداري در اختيار دانشگاه علوم پزشکي مشهد قرار داده است.

وي با بيان اينکه واکسن نگهداري نمي‌کنيم و تمام واکسن‌ها تزريق مي‌شود، اضافه کرد: تاکنون حدود سه ميليون تزريق واکسن در استان صورت گرفته و روزانه حدود ۸۰ هزار دوز تزريق واکسن در استان نيز انجام مي‌شود. پيشنهاد بسته شدن مبادي ورودي به ستاد ملي مبارزه با کرونا اعلام شده و به زودي نتيجه آن اعلام مي‌شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون