نشان تجارت - چند هفتهای است که وزارتخانهها به جز وزارت آموزش و پرورش، وزرای خود را شناختهاند و پس از این اتفاق، هر روز شاهد انتصاب افراد جدید در بدنه دولت هستیم.
یکی از مهمترین پستهای کشور که چند سالی هم هست حساسیت روی آن بسیار زیاد شده، رییس بانک مرکزی است. هرچند رییس بانک مرکزی به پیشنهاد وزیر اقتصاد و دارایی به هیات وزیران معرفی میشود، اما همه میدانند که انتخاب شخص موردنظر حتماً با مشورت تیم اقتصادی و نظر مثبت رییس جمهور حکمش صادر میشود.
حال، همه منتظرند ببینند سیدابراهیم رئیسی حکم رییس بانک مرکزی را به نام چه فردی امضا میکند.
از اینرو به سراغ محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس رفتیم تا نظرات او را در این باره جویا شویم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای انتخاب رییس بانک مرکزی با مجلس مشورت شده است؟ گفت: قبل از اینکه دولت سیزدهم روی کار بیاید یکسری رایزنی و مشورتهای اولیهای با برخی از همکاران در خصوص تیم اقتصادی دولت که باید تشکیل شود، شد، اما اخیراً هیچ صحبتی در این رابطه نشده است.
نماینده کرمان افزود: اگر دولت با کمیسیون اقتصادی مجلس درباره انتخاب رییس بانک مرکزی مشورت کند حتماً بهتر است، چون ما با نظراتی که داریم میخواهیم دولت و مخصوصاً تیم اقتصادیاش موفق باشد.
علائم کم کاری تیروئید چیست و چه خطراتی دارد؟
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص ویژگیهای رییس آینده بانک مرکزی اظهار داشت: فردی که قرار است رییس بانک مرکزی شود حتماً باید هم در حوزه پولی و هم در حوزه ارزی شناخت دقیق از کار و بازار داشته باشد.
وی یادآور شد: فردی که قرار است انتخاب شود به طور کلی و به خصوص در این سالهای آشفته اقتصادی، باید اطلاعات درستی از وضعیت بازار پولی و حوزه نظام بانکی کشور و همچنین مسائل ارزی و سیاستهای آن داشته باشد.
پورابراهیمی تصریح کرد: موفقیت در این دو حوزه مهم، مستلزم این است که فرد در این بخشها کار کرده باشد، یعنی نمیتوان به صرف اینکه فرد باسواد و دانشگاهی است، بسنده کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حقیقتاً وضعیت اقتصادی در این سالها بسیار بد پیش رفته و نارضایتی هم بالا گرفته، از اینرو سه ویژگی مهمی که باید برای وزیر اقتصاد و رییس جمهور در خصوص انتخاب رییس بانک مرکزی مهم باشد: سلامت مالی، سواد و تجربه فرد است. اگر هر کدام از این مولفهها نباشد، حتماً کار با چالش روبرو میشود.