نشان تجارت - ابراهیم نکو، درباره مهمترین چالشهای پیش روی ابراهیم رئیسی در صد روز اول تشکیل دولت سیزدهم، اظهار کرد: اولین چالشی که رئیس دولت بعدی با آن مواجهه خواهد بود، انتظاراتی است که در جامعه شکل گرفته است. آقای رئیسی اگر در همان مراحل اولیه نتواند پاسخهای مثبتی به جامعه بفرستد و نتواند به مردم پیام مهمی بدهد که با جدیت دنبال حل مشکلات آنان است با چالش جدی روبه رو میشود.
وی ادامه داد: اقدامات اولیه دولت بعدی باید با شعارها همسویی داشته باشد. مردم باید ببیند دولتی دارد تشکیل میشود که شاکله اش شعارها و وعدههای انتخاباتی رئیسش بوده است.
این فعال سیاسی ادامه داد: به عنوان چالشی دیگر باید به موضوع اقتصادی اشاره کنم. نقدینگی بالای جامعه چالش بزرگی است. اینکه تیم اقتصادی چگونه این نقدینگی را به سمت تولید میبرد تا نتواند تورم را افزایش دهد قابل بحث است.
وی گفت: دولت آقای رئیسی با توم و نقدینگی بالا رو به رو است؛ باید بتواند آن را جمع آوری و هدایت کند. نرخ تورم بالا است؛ در برخی استانها به بالای ۵۰ درصد میرسد. ضریب جینی به صورت وحشتناک بالا رفته و در رتبههای ۸۸ قرار گرفته ایم. این اختلاف طبقاتی رنج آور است. اگر تیم اقتصادی در جهت کاهش فاصله طبقاتی قدمی بر ندارد این چالش تا پایان دولت گریبانش را میگیرد.
نکو همچنین به چالشهای پیش رو دولت سیزدهم در حوزه مسکن و اشتغال اشاره کرد و گفت: دولت بعدی باید برای فعالیت مجدد بنگاههای اجتماعی و تحریک ساخت و ساز مسکن قدم بردارد.
وی با اشاره به چالشهای دولت بعدی در حوزه سیاست خارجی گفت: بحث برجام و سایر قراردادهای مهم بین المللی مثل پیوستن به FATF موضوع بعدی است. به نظرم آقای رئیسی مخالفتی با برجام نخواهند داشت و تلاش میکنند با امتیاز گیری قدمهای مهمی در این حوزه بردارد.
وی در پایان نحوه چینش کابینه و همراهی مجلس شورای اسلامی با رئیسی را چالش دیگر دولت سیزدهم دانست.