کد خبر: ۳۱۱۳۰
۰۹:۴۰ -۲۱ تير ۱۴۰۰
پیگیری‌ها و اعتراض کارنامه سبز‌ها به کجا رسید؟

آموزش و پرورش با وجود کسری ۲۰۰ هزار نفری نیرو از استخدام سر باز می‌زند

حبیبی گفت: کارنامه سبز‌ها حدود ۸ تا ۹ روز در مدت اخیر به صورت شبانه روزی تحصن داشتند. نهایتاً به آن‌ها گفته شد که از طریق کانون وکلا شکایت و پیگیری کنند. تاکنون از سوی وزارت آمزش و پرورش هیچ دیداری با این افراد صورت نگرفته است. فقط جلسه‌ای با کانون وکلا داشتند تا از طریق شکایت در دیوان عدالت اداری مسئله را پیگیری کنند.

کمبود نیرو در آموزش و پرورش

نشان تجارتچندی است تعدادی از شرکت کنندگان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش تحت عنوان «کارنامه سبزها» با برگزاری تحصن مقابل این وزارتخانه، خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامی خود شده‌اند. البته اعتراضات معلمان برای جذب در آموزش و پرورش در روزهای آتی با قول پیگیری به حالت تعلیق درآمده و کارنامه‌ سبزها قرار است با شکایت در دیوان عدالت اداری پیگیری‌های خود را به صورت همزمان ادامه دهند. آنان می‌گویند آموزش و پرورش دچار کمبود نیرو است و توان استخدامشان را دارد. از این رو درباره مشکلات کارنامه سبزها از محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان پرسیدیم که در ادامه می‌خوانید. 

حبیبی با اشاره به وضعیت کنونی استخدام کارنامه سبزها در آموزش و پرورش اظهار داشت: کارنامه‌سبز‌ها بر اساس آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سال ۹۹ برگزار شد، حدنصاب نمره لازم را برای استخدام در آموزش و پرورش به دست آوردند، اما در مناطقی که برای استخدام شرکت کردند، تعداد افراد شرکت کننده زیاد بوده و به دلایل مختلف این افراد به نمره لازم آن منطقه نرسیده‌اند. به عنوان نمونه در استان همدان، ۱۰۰ نفر اول پذیفته شده‌اند و ۵۰ نفر بعدی با اینکه نمره لازم برای استخدام را کسب کرده‌اند، اما در آن منطقه قبول نشده‌اند.

او ادامه داد: البته استان‌های دیگری هم هستند که شرکت کنندگان در آن استان حدنصاب لازم را برای استخدام را کسب نکرده‌اند و بنابراین ظرفیت‌های لازم در این مناطق خالی است. آن‌ها اعتقاد دارند براساس ماده ۲۴ تبصره (۱) از آیین‌نامه‌های آموزش و پرورش افرادی که حدنصاب آزمون استخدامی را کسب می‌کنند تا دو سال نمره اعتبار نمره آن‌ها باقی می‌ماند و آموزش  پرورش می‌تواند در صورت نیاز به نیروی آموزشی این افراد را استخدام کند.  

۲۰۰ هزار نفر کسری نیروی آموزشی در آموزش و پرورش

او در درباره استدلال کارنامه سبز‌ها در باب چرایی امکان استخدامشان از سوی وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش الان نیروی آموزشی برای استخدم نیاز دارد. این استدلال منطقی است چراکه آموزش و پرورش در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر کسری نیروی آموزشی در آموزش و پرورش دارد. دلیل آن هم خروجی بسیار گسترده‌ای است که به صورت نیروی بازنشسته از آموزش و پرورش کشور خارج می‌شود. نیرو‌هایی که در دهه ۶۰ وارد آموزش و پرورش می‌شوند، به صورت جمعی در حال بازنشستگی هستند.

او ادامه داد: آموزش و پرورش با کسری نیرو مواجه است که تللاش می‌کند این کسری را از طریق نیرو‌های حق‌التدریس یا به کار گیری دوباره بازنشستگان در قالب حق‌التدریس یا نیروی خرید خدمات آن را جبران کند. سیاست آقای نوبخت و دولت حسن روحانی این بوده که آموزش و پرورش را کوچک کنند و میزان نیرو‌های استخدامی در آموزش و پرورش را کاهش دهند. نتیجه این شد که با کسری نیرو مواجه هستیم کارنامه سبز‌ها نیز نمره لازم برای استخدام را به دست آورده‌اند.

این فعال صنفی معلمان درباره علت و زمان اعتراض معلمان گفت: کارنامه سبزها حدود ۸ تا ۹ روز در  مدت اخیر به صورت شبانه روزی تحصن داشتند. نهایتاً به آن‌ها گفته شد که از طریق کانون وکلا شکایت و پیگیری کنند. تاکنون از سوی وزارت آمزش و پرورش هیچ دیداری با این افراد صورت نگرفته است. فقط جلسه‌ای با کانون وکلا داشتند تا از طریق شکایت در دیوان عدالت اداری مسئله را پیگیری کنند.  کارنامه سبز‌ها از پایان تحصن به مدت ۲۰ روز به مسئولان مهلت دادند تا این مسئله پیگیری و حل شود.  

وی افزود: از زمانی که آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه شدند، تلاش کرد تا کنترل این وزارتخانه را در دست بگیرد و آقای بطحایی هم که پیش از وزارت آموزش و پرورش در سازمان برنامه و بودجه حضور داشت. بعد از وزارت آقای بطحایی که آقای حاجی میرزایی وزیر شد، معاون بودجه ایشان آقای الهیار ترکمن، از سازمان برنامه و بودجه آمده بودند. 

کاهش استخدام رسمی در سال‌های اخیر

حبیبی خاطرنشان کرد: آن‌ها سیاستی را در پیش گرفتن که بر اساس آن قرار بر این شد که به ازای هر پنج نفر معلمی که از آموزش و پرورش بازنشسته می‌شود، فقط یک نفر به استخدام رسمی در بیاید. آن‌ها ظرفیت استخدامی آموزش و پرورش را به ۲۰ درصد کاهش دادند. از سویی طبق برنامه ششم توسعه نیز قانونی اضافه شده که دولت موظف شده سالانه به میزان ۱۰ درصد موارد آموزشی یا خدمات آموزشی را به صورت برون سپاری در اختیار مردم قرار دهد.  

وی افزود: این سیاست موجب می‌شود که از نیرو‌های رسمی کاسته شود و بر نیرو‌های خرید خدماتی و حق التدریسی افزوده شود تا بتوانند از طریق این استخدام‌ها کسری نیروی آموزش و پرورش را جبران کنند.  

این فعال صنفی معلمان در پایان تصریح کرد: دولت می‌داند که کسری نیرو در آموزش و پرورش وجود و این کسری نیرو به ویژه در مناطق مرکزی استان‌ها و به خصوص در تهران با کسری نیرو مواجه هستیم و همین امر موجب می‌شد تا کلاس‌های پرجمعیت و بالای ۴۰ نفر تشکیل شود. من فکر می‌کنم اگر دوران کرونا تمام شود و ما وارد بحث کلاس‌های حصضوری شویم. این بحران خیلی روشن خود را نشان خواهد داد. با توجه به اینکه هر ساله نیرو‌های زیادی از آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند و نیروی جدیدی نیز متناسب با آن وارد آموزش و پرورش نمی‌شود، بعد از کرونا با بحران جدی‌تری مواجه خواهیم شد.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
گوناگون