نشان تجارت - حسن فهیمی با اشاره به جو روانی بازار در مورد نرخ دلار عنوان کرد که با توجه به تورم و نقدینگی قیمت دلار کاهش پیدا نمیکند،
وی افزود: گفت: همانطور که زمانی دولت برای بهدست آوردن منابع و جذب نقدینگی با عرضههای سنگین و آبشاری به بورس ورود کرد، امروز هم باید با سیاستهای حمایتی مانع ریزش بیشتر شاخص و سلب اعتماد عمومی به بازار سرمایه شود.
فهیمی افزود: دولت سهم فروخته، پول گرفته و میتواند ۱۰ درصد از منابع بهدست آمده را برای حمایت از بازار صرف کند. این رفتار که هر روز و روی سهمهای که دولت عرضه کرده، ریزشهای شدیدی اتفاق افتاد و از طرفی امکان فروش و جذب نقدینگی هم برای فروشندگان فراهم نیست، کارآیی بورس را زیر سوال میبرد. از طرفی به مردم و معامله گران این پالس را میدهد که دولت فقط برای منافع خود سهامداری کرده و میکند و به فکر سهامداران نیست.
وی که پیش تر در مدیریت بازار سرمایه مسئولیت داشت، مشکل این روزهای بورس را نقدینگی دانست و گفت: بورس امروز با مشکل کمبود نقدینگی و پایین بودن قدرت نقدشوندگی مواجه است. با حمایتهای دولت، بورس و جو آرام میشود و تا حدی رفتارهای هیجانی که به مشکلات دامن میزنند، کاهش پیدا میکنند. بعضیها از سهامداران راضی هستند که حتی به ضرر هم شده سهم شان را بفروشند و خارج شوند، مسئولان باید این شرایط را مهیا کنند که فروشندگان حتی در ضرر و زیان هم بتوانند بفروشند.
فهیمی در مورد علت تشکیل صفهای فروش سنگین در بورس نیز توضیح داد: با وجودی که در آستانه رفع تحریمها هستیم و بازار این انتظار را دارد که بعد از برجام قیمت دلار کاهش پیدا کند. به همین دلیل انتظار کاهش قیمت و سود سهمهای که وابستگی ارزی دارند، در بازار شدت گرفته است.
این کارشناس بازار سرمایه با غلط دانستن تفکر فروشندگان، گفت: با وجود نقدینگی و تورمی که وجود دارد، نمیتوان انتظار داشت که قیمت دلار به حدی که جو میدهند، پایین بیاید و پیرو آن هم انتظار کاش سود و قیمت سهمهای صادرات محور هم محقق نخواهد شد.
فهیمی با تاکید بر این که کاهش قیمت دلار محتمل نیست، گفت: افراد ناواردی که در بازار تحت تاثیر جو روانی قرار گرفتهاند و ترس از دست دادن سرمایه شان ر ا دارند، بدون بررسی کافی و درست دست به ثبت سفارش فروش زده اند. در حالی که شرایط برای کاهش قیمت دلار آن گونه که گفته میشود، فراهم و ممکن نیست. قیمت دلار در توافقات اخیر هم تحت تاثیر قرار نگرفت و رنج ۲۵ هزار تومانی را همچنان حفظ کرده است.
وی در مورد تاثیر سیاست اخیر سازمان بورس و تزریق ۲۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی گفت: قطعا تزریق منابع و نقدنگی جدید بیتاثیر نیست. چرا که نخستین ویژگی بازار سرمایه نقدشوندگی است و اگر این منابع تزریق شوند، بخشی از مشکلات بازار سرمایه حل خواهد شد. اگر دولت نقدینگی تزریق کند و فروشندگان حتی به ضرر هم خواهان فروش باشند و بتوانند بفروشند، ویژگی نقدشوندگی بازار تامین میشود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: دیدگاه سرمایهگذاری کوتاه مدت در بورس درست نیست و سرمایهگذاران باید با دید بلند مدت و حداقل یک ساله، به سرمایهگذاری در بورس بپردازند. اگر با این دید سرمایهگذاری کنند، فارغ از نوسانات ارزی و سایر مولفه های اقتصادی، سود خواهند کرد.