نشان تجارت مریم آیتی: بعد از اعلام حکم پرونده ویلموتس در فیفا، مهمترین و شاید تنها واکنشی که فدراسیون فوتبال به آن نشان داد، ابلاغ ممنوعیت استخدام خارجیها در فوتبال باشگاهی توسط سازمان لیگ بود. موضوعی که پیشتر توسط وزارت ورزش در رابطه با دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و بعد از ناتوانی این دو باشگاه در پرداخت حقوق برانکو، کالدرون و استراماچونی تصویب شده بود.
چند ماهی از تصویب این قانون بحثبرانگیز میگذرد و بهنظر میرسد مخالفان آن بهمراتب بیشتر از موافقان آن هستند. یکی از مخالفان این قانون، علی لطیفی بازیکن سابق تیم ملی و استقلال تهران است.
لطیفی در این رابطه به نشان تجارت گفت: من بهعنوان یک چهره فوتبالی با قانونی که اجازه نمیدهد بازیکن و مربی خارجی وارد لیگ ایران شوند آن هم به بهانه اینکه ارز از کشور خارج میشود یا باشگاهها توان تامین منابع آن را ندارند، مخالفم و این رویکرد را صد درصد نادرست میدانم.
سرمربی چوکا تالش افزود: وقتی بازیکن خارجی وارد فوتبال ایران نشود، قیمت بازیکنان ایرانی چندبرابر میشود. از طرفی، زمانی که بازیکن خارجی باکیفیت به فوتبال ایران میآید، هم بازیکنان ایرانی از او یاد میگیرند و هم اشتیاق دیدن بازی برای تماشاگران بیشتر میشود و همین موضوع به لحاظ مالی برای باشگاهها و فوتبال کشور سودآوری را به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا چنین قانون مندرآوردی را نمیتوانید ببینید. آنهایی که این قانون را تصویب کردند حرفهای نیستند و باید در مورد این تفکرشان مرور کنند که چرا و به چه علت این تصمیم را گرفتند؟ چون این افراد بهجای اینکه کار کارشناسی کنند و در نهایت تصمیمی عاقلانه بگیرند، صورت مسئله را پاک کردهاند. این تصمیم نه تنها به اقتصاد فوتبال ما کمک نخواهد کرد که حتماً منجر به ضرر درآمدزایی لیگ ایران خواهد شد.
این پیشکسوت باشگاه استقلال تهران یادآور شد: در اینکه طی سالهای گذشته تعدادی بازیکن و مربی خارجی به ایران آمدند که یا ضعیف بودند یا فساد گستردهای در خصوص انتقال آنها اتفاق افتاده بود، شکی نیست، ولی این نباید باعث شود که صورت مسئله پاک و گفته شود که خارجیها اصلاً به فوتبال ایران نیایند.
بیشتر بخوانید: منع ورودی خارجیها به فوتبال به نفع دلالان تمام شد
سرمربی تیم چوکا تالش در ادامه عنوان کرد: در ایران و در برخی مواقع که کم هم نیست، شاهد ضعف مدیران فوتبال هستیم، مدیرانی که بخشی از آنها نه تعهدی دارند و نه تخصصی و صرفاً با لابیبازی و وصلبودن به ارگان خاصی وارد فوتبال شدهاند و متاسفانه با ورود بازیکنان و مربیان خارجی، پشتپرده سود زیادی را بهدست آوردند. گاهی بعضی از مدیران تعهد دارند، ولی تخصص ندارند و مشاورانی را در کنار خود قرار میدهند که بدون اینکه متوجه شوند، آنها عامل فساد میشوند و بعضی از مدیران هم دانسته یا ندانسته وارد این فساد میشوند که آنها اصلاً نباید وارد فوتبال شوند.
مشکل ما بیشتر مدیران داخلی هستند که یا نمیتوانند و یا نمیخواهند بازیکنان باکیفیتی وارد فوتبال ایران کنند، چون این امر برایشان سودی ندارد.
لطیفی اظهار داشت: فوتبال در سراسر دنیا پدیده عجیبی است که فعالان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از آن نفع میبرند. در کشورهای مدرن، فوتبال صنعت شده و از این صنعت سودآور افرادی که اقتصادی هستند بیشترین بهره را میبرند که بهترین مثالهای آن، لیگ برتر انگلستان و لالیگای اسپانیا است که در آن مالکین خارجی ورود کردهاند و بهدنبال درآمدزایی هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مشکل ما بیشتر مدیران داخلی هستند که یا نمیتوانند و یا نمیخواهند بازیکنان باکیفیتی وارد فوتبال ایران کنند، چون این امر برایشان سودی ندارد. مدیران باید تلاش کنند تا هم دانش را به فوتبال ایران تزریق کنند و هم این ورزش پرطرفدار را بهعنوان یک صنعت درآمدزا ببینند. ما نباید دور خود خط بکشیم، زیرا این تفکر باعث عقبماندگی فوتبال میشود. امیدوارم هرچه سریعتر این قانون عجیب و غریب کنار برود و شاهد حضور مربیان و بازیکنان باکیفیت خارجی در لیگهای فوتبال ایران باشیم.