
نشان تجارت - تالار وحدت تهران امشب میزبان پایانی ترین شب چهلوچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر است؛ رویدادی که ده روز تمام سینمای ایران را در کانون توجه قرار داد. مراسم اختتامیه دقایقی پیش با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر دادگستری، رئیس سازمان سینمایی و جمع کثیری از هنرمندان، کارگردانان و بازیگران نامآشنای سینمای ایران در این مراسم حضور دارند. چهرههایی چون داریوش ارجمند، هوشنگ توکلی، بهروز افخمی، محمدرضا ورزی، سولاف فواخرجی، روحالله زمانی و بسیاری دیگر در تالار وحدت گرد هم آمدهاند. اجرای این مراسم بر عهده محمدرضا شهیدیفر است؛ مجری باسابقهای که سالهاست با سینما و تلویزیون ایران همراه بوده است. نخستین بخش مراسم با اجرای موسیقی سنتی آغاز شد تا هنر اصیل ایرانی در کنار سینما، جلوهای دیگر بیابد.
سپس نوبت به پخش کلیپی از ایام بهمن سال ۱۳۵۷ رسید؛ تصاویر دیده و نادیده از روزهای انقلاب اسلامی بر روی پرده تالار وحدت نقش بست. این تصاویر با تصنیف «ایران من» با صدای جاودانه همایون شجریان همراه شد. در این لحظه، فضای تالار وحدت دگرگون شد. صدای زندهیاد شجریان که خود سالها نماد هنر متعهد ایرانی بود، بر دلها نشست و خاطره روزهای پرشور سینمای ایران را زنده کرد.
منوچهر شاهسواری، دبیر چهلوچهارمین جشنواره فیلم فجر، با چشمانی اشکبار پشت تریبون رفت. وی سخنان خود را با بغضی سنگین آغاز کرد. «امکان ندارد انسان این تصنیف زیبا را بشنود و اشکهایش سرازیر نشود و بغض سراسر وجودش را نگیرد.» این نخستین جمله شاهسواری بود. او سپس از تمام «ناملایماتی که در حق وطن کردهایم و همچنان انجام میدهیم» سخن گفت و طلب آمرزش کرد. سخنان شاهسواری نقطه عطف مراسم امشب بود؛ جایی که دبیر جشنواره از عشق بیپایان به ایران گفت و تأکید کرد: «ایران باقی خواهد ماند و هیچ کس و هیچ چیز نمیتواند ذرهای از عشق ما را به این سرزمین کم کند.» او از هنرمندان به عنوان «جلوهگاه امید در این سرزمین» یاد کرد.