کد خبر: ۲۷۳۷۶
۱۴:۵۷ -۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰

خروج بی‌سابقه پول از بازار سرمایه؛ علت اصلی سقوط شاخص

یک کارشناس بازار سرمایه خروج بی‌سابقه پول از بازار سرمایه را عل اصلی سقوط شاخص کل دانست و مطرح کرد: بر خلاف اتفاقات حال حاضر در بازار، آینده بازار سهام روشن است.

سقوط شاخص

نشان تجارت - در روز‌هایی که هیچ خبری جز پیشرفت مذاکرات، سقوط قیمت دلار و جلسه سران سه قوه در رابطه با بازار سرمایه نیست، شاخص کل باز هم سقوط کرد و خود را به ۱.۱ میلیون واحدی نزدیک‌تر کرد. به گفته کارشناسان بازار سهام، شاخص کل این روز‌ها در نبود نقدینگی و خریداران در بازار سقوط می‌کند و همه منتظر نشسته‌اند تا نتیجه جلسه سران سه قوه کشور را در مورد بازار سهام بفهمند بنابراین، هنوز بازار تا سقوط به یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی ریزش خواهد داشت و در آن مرحله، می‌توان انتظار رشد را در بازار سهام داشت و اگر هم این اتفاق نیفتد، باید منتظر کف‌های حمایتی دیگر باشیم.

امروز، شاخص کل بازار سهام با افت ۱۱ هزار و ۵۱۰ واحدی به یک میلیون و ۱۸۷ هزار و ۸۳۱ واحد رسید. نبودن خریداران سهام در بازار سرمایه و نگاه کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاران به بازار‌های سرمایه‌گذاری باعث شده است که وضعیت کلی بازار نسبت به روز‌های اوج خود فاصله زیادی بگیرد و تمام سهم‌های فروش در انتظار خریداران قرار گیرند، اما با جمع نشدن صف‌های فروش سهم‌ها همچنان باید این وضعیت را در بازار ملاحظه کرد.

این روز‌ها که خیلی از معامله‌گران فقط نظاره‌گران بازار هستند، شاخص کل هم‌وزن با سقوط ۹۴۳ واحدی، روی خانه ۴۲۸ هزار و ۱۳۱ واحدی قرار گرفت و شاخص فلزات اساسی در ادامه سقوط‌های خود، با ریزش ۱۷ هزار و ۳۵۰ واحدی، در ارتفاع ۸۵۴ هزار و ۸۲۸ واحد ایستاد.

در معاملات روز جاری، نماد‌های «برکت»، «فملی»، «شستا»، «فولاد»، «وتجارت»، «وبملت» و «اپال» بیشترین تراکنش را داشتند و در این میان، نماد‌های «فملی»، «فولاد»، «شستا»، «کچاد»، «فارس»، «وغدیر» و «فخوز» بیشترین تأثیر منفی را روی روند حرکتی شاخص کل داشت.

روند معاملات بازار به گونه‌ای بود که کلیه سهم‌های فولادی در بازار سهام قرمزپوش شدند و در بین آن‌ها، «فخوز»، «فنورد»، «فولاد» و «کاوه» افت قیمت ۲ درصدی داشتند. در گروه کانه فلزی، دو نماد فولادی «کچاد» و «کگل» سقوط قیمت زیادی را تجربه کردند و نماد «ذوب» و «ارفع» در بازار فرابورس به طور متوسط افت قیمت نزدیک به یک درصد داشتند.

مصطفی عقیلی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازار در رابطه با وضعیت رو به افول بورس اظهار داشت: خروج سرمایه از بازار سهام طی هشت ماه گذشته مبلغ قابل توجهی بوده که در تاریخ معاملات بورس بی‌سابقه است و در این میان، این نقدینگی تا کنون در بازار موازی دیگری وارد نشده است.

وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به تحولات سیاسی خارجی و داخلی، بسیاری از سرمایه‌گذاران ورود مجدد به بازار را به ماه‌های آتی موکول کرده‌اند و تا زمانی که اعتماد عمومی به بازار برنگردد و فشار فروش تخلیه نشود، نمی‌توان انتظار بهبود در شاخص کل و شاخص هم‌وزن را داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که انتظار‌ها به سبز شدن بازار زمانی قوت می‌گیرد که بازار‌های موازی دیگر جذابیتی برای رشد و تورم افسارگسیخته سال گذشته را نداشته باشند، افزود: بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول تورم ۳۰ تا ۳۶ درصدی را برای سال حاری ایران پیش‌بینی کرده‌اند که این میزان نشان‌دهنده آن است که حداقل سودی که سرمایه‌گذاران را تشویق به ورود به بازار و فعالیت در آن حوزه خواهد کرد، بازدهی بالای ۴۰ درصد خواهد بود که به نظر می‌رسد تنها بازار سرمایه پتانسیل چنین رشدی را داشته باشد، اما تا زمانی که سیاست‌ها نسبت به بازار سرمایه مشخص نشود، تا مدتی شاهد رشد شاخص کل نخواهیم بود.

عقیلی درباره علل دیگر ریزش شاخص کل بازار سهام گفت: در حال حاضر، بازار‌های موازی بازار سرمایه از جمله بورس جهانی اوراق (فارکس) و ارز‌های دیجیتال در کوتاه مدت به چشم سرمایه‌گذاران جذاب‌تر می‌آیند و علت اصلی خروج پول حقیقی از بازار، روی آوردن مردم به اینگونه معاملات و یا ماین کردن رمزارز">رمزارز است و این بازار‌ها در روز‌های جاری برای هر کسی هیجان‌انگیزتر است.

منبع: بازار
ارسال نظرات
گوناگون