کد خبر: ۲۰۹۵۴
۱۲:۴۵ -۰۹ دی ۱۳۹۹
سازمان منطقه آزاد اقتصادی انرژی پارس افزایش کارایی و اثربخشی مدیریت منابع مالی و جذب سرمایه در راستای درآمدزایی، سودآوری و ایجاد ارزش افزوده در سطح منطقه و تأمین خواسته‌های مشتریان و ذی‌نفعان کلیدی را از مأموریت‌های خود می‌داند؛ از این جهت است که یکی از مراکز مهم کشور برای اشتغالزایی نیز به حساب می‌آید.

پارس جنوبی

نشان تجارت - نام عسلویه با شهرک‌های کارگری‌اش پیوند خورده است و حدود ۸.۶ درصد از ذخایر شناخته‌شده گاز دنیا در میدان مشترک پارس جنوبی قرار دارد. شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی افزون بر تأمین ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور، مسئول تأمین خوراک اصلی صنایع پتروشیمی برای ایجاد ارزش افزوده است

کارگران متعددی در این منطقه مشغول به کار هستند. برخی از این نیروها ثابت و برخی دیگر بعد از اتمام پروژه بیکار می‌شوند تا پروژه دیگری را در دست بگیرند و از این رو مدام در مهاجرت و مسافرت هستند. یک روز عسلویه، روز دیگر در آبادان، تبریز و شهرهای مختلف کار می‌کنند. بیراه نیست اگر بگوییم کل صنعت نفت و گاز کشور در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و نقاط غیر از سرزمین اصلی هدایت می‌شود.

بالاترین تمرکز نیروی کار صنعتی در مناطق ویژه اقتصادی
نیروی کار در این نقاط ذیل قوانینی کار می‌کند که مختص مناطق آزاد و ویژه تعیین شده است که تحت عنوان «قانون اشتغال نیروی کار مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی» شناخته می‌شود.

کارگران بیشماری در حوزه صنایع مادر در این مناطق در حال کار هستند. چنانکه به گفته مرتضی بانک، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در حال حاضر ۵۱۰ هزار نفر اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور داریم که در مناطق ویژه اقتصادی بیش از ۹۵ درصد و در مناطق آزاد بیش از ۴۰ درصد در حوزه تولید و صنعت مشغول به فعالیت هستند.

منطقه عسلویه در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس قرار گرفته است که از طریق بندر خدماتی پارس سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس کار صادرات محصولات خود را نیز انجام می‌دهد و تعداد زیادی نیروی کار نیز در این حوزه‌ها مشغول به کار هستند. سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، وزارت نفت است. یکی از بزرگترین بخش‌های توسعه کشور در پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.

بزرگترین صادر کننده تولیدات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی کشور، در این منطقه تدارک می‌شود که بخشی از سرمایه گذاری آن دولتی و بخشی خصوصی است. حدود ۱۸ هزار نیرو انسانی در عسلویه مشغول به کار هستند.

از این رو منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تلاش کرده تا همواره از طریق ایجاد فرصت‌های جدید در تولید و توسعه صنایع این منطقه، افزایش اشتغال در منطقه را پیش ببرد. بر این اساس در سال ۹۸ آمار بیکاری در بوشهر کاهش یافته و اکنون بوشهر نهمین استان کشور در زمینه اشتغال است.

پروژه‌های توسعه‌ای برای اشتغالزایی در مجتمع گاز پارس جنوبی
حسین شمشیری، معاون مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی چندی پیش به روند پیشرفت پروژه‌های توسعه‌ای در این منطقه ویژه اقتصادی پرداخته و گفت: هم‌اکنون ۱۲ پالایشگاه در پارس یک و دو تحویل این مجتمع شده است و دو پالایشگاه ۱۱ و ۱۲ هم حدود یک ماه پیش تحویل مجتمع گاز پارس جنوبی شدند؛ بخش خشکی فاز ۱۴ نیز در حال تکمیل است.

او ادامه داد: با تکمیل این پالایشگاه‌ها در مجموع مدیریت ۱۳ پالایشگاه توسط این مجتمع گازی انجام خواهد شد. هم‌اکنون حدود ۷۵ درصد گاز کشور توسط مجتمع پارس جنوبی تأمین می‌شود و تولید گاز شیرین مجتمع روزانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب است.

در عین حال پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در حال بهره‌برداری است. کامبیز صفتی، رئیس بهره برداری پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی در اینباره گفت: پالایشگاه هشتم کاملاً ایرانی است و دو سکوی آن با ۲۲ حلقه چاه به‌طور کاملاً عملیاتی در سرویس قرار دارند.

هم‌اکنون از این سکوها روزانه ۲ هزار فوت‌مکعب گاز دریافت می‌شود که از طریق دو خط لوله به پالایشگاه می‌رسد. مقدار تولید گاز شیرین پالایشگاه هشتم ۵۲ میلیون مترمکعب گاز در روز و تولید میعانات گاز این پالایشگاه روزانه حدود ۷۰ هزار بشکه است.

ایرج خرم‌دل، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز درباره اهمیت میدان مشترک پارس جنوبی گفت: مساحت میدان مشترک پارس جنوبی ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است. ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع آن در آب‌های سرزمینی ایران واقع شده است که خوشبختانه با مجموعه اقدام‌هایی که از سوی وزارت نفت انجام شده، هم‌اکنون تولید گاز ایران در این میدان از قطر پیشی گرفته است.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره پروژه‌های جدید عسلویه گفت: برای ایجاد ارزش افزوده‌، طرح پتروشیمی و صنایع تکمیلی در سطح منطقه پیش‌بینی شده است. به‌تازگی نیز کلنگ پتروشیمی ارغوان در پارس ۲ کنگان به زمین زده شد که افزون بر اشتغال چند هزار نفری در مرحله ساخت این پتروشیمی، در صورت بهره‌برداری از آن نیز برای تعداد زیادی اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

درحالی که برای افزایش اشتغال در این مناطق تلاش می‌شود، وزارت نفت طی ابلاغیه‌هایی بر ضرورت جذب نیروهای بومی در مناطق و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای آنان تاکید کرد.

تسهیل‌گری برای سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی اقدامات دیگری هم انجام شده است که تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در این سازمان یکی از آنها است. این کارگروه متشکل از مدیریت‌های جذب سرمایه، خدمات شهری، امور حقوقی و برنامه‌ریزی است. این اقدام که در دوره شیوع کرونا برای حمایت سرمایه‌گذاران صورت گرفته بود توانست بخشی از مشکلات آنان را حل کند.

از جمله اینکه پیشتر سرمایه‌گذارانی که پروژه آنها در منطقه ویژه پارس در مهلت زمانی اجرا نشده بود، قراردادشان فسخ می‌شد، اما مسئله در این کارگروه مطرح و از سرمایه‌گذار خواسته می‌شود با حضور در این کارگروه دلایل مسکوت ماندن پروژه را شرح دهد تا با نگاه حمایت حداکثری و دریافت مجوزهای هیئت مدیره، مهلت زمانی بیشتری به این سرمایه‌گذاران داده شود.

هرچه هست سازمان منطقه آزاد اقتصادی انرژی پارس افزایش کارایی و اثربخشی مدیریت منابع مالی و جذب سرمایه در راستای درآمدزایی، سودآوری و ایجاد ارزش افزوده در سطح منطقه و تأمین خواسته‌های مشتریان و ذی‌نفعان کلیدی را از مأموریت‌های خود می‌داند؛ از این جهت است که یکی از مراکز مهم کشور برای اشتغالزایی نیز به حساب می‌آید.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون