کد خبر: ۴۳۳۷۰
۱۶:۴۱ -۰۸ مرداد ۱۴۰۱
نماینده اهواز معتقد است که می‌توان به کمک شرکت‌های دانش بنیان بخش عمده‌ای از مشکلات مربوط به کمبود ماشین‌آلات معدنی را برطرف کرد.

استخراج معادن

نشان تجارت - مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس یازدهم گفت: ما در مجلس یکی از موضوعاتی را که به طور جدی پیگیری کرده و می‌کنیم این است که حضور شرکت‌های دانش بنیان را در تولیدات داخلی از جمله ساخت ماشین‌آلات معدنی و تجهیزات سنگین و های‌تک مخصوصاً در حوزه معدن پررنگ‌تر از همیشه داشته باشیم.

وی افزود: همچنین تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار و حمایت از تولید داخلی را مصوب کرده‌ایم، اما یادمان باشد که مردم به واسطه عملکرد چند سال گذشته، نارضایتی‌های جدی دارند و این موضوع خط قرمز ما هست.

وی ادامه داد: در جایی که انحصار باشد ما به جد مخالف هستیم؛ مثل خودروسازی و یا لوازم خانگی. در این دو حوزه می‌بینیم که قیمت بالا و کیفیت پایین است، زیرا رقابت خاصی وجود ندارد.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در وضعیت بی‌جان تولید، ما نمی‌توانیم کارها را بیش از اندازه معطل کنیم. به طور مثال فردی مجوزی را گرفته و کارخانه‌ای را در حدی تجهیز کرده و نیاز به ماشین‌آلات دارد، اما فردی می‌آید و می‌گوید من کارخانه‌ای را راه می‌اندازم که همه ماشین‌آلاتش ساخت ایران باشد، ولی در عمل ناتوان نشان می‌دهد. با این کار، هم کمکی به آن فردی که کارش را نصفه و نیمه راه انداخته بود و نیاز به واردات داشت نکردیم و هم، تولید را معطل نگه داشتیم آن هم برای وعده وعیدی پوچ.

یوسفی اظهار داشت: تولیدکنندگان با چالش‌های زیادی از جمله تامین ارز و منابع و گرفتن تسهیلات و غیره روبرو هستند و انتظار است که تصمیم‌گیران دولتی دیگر بر این مشکلات اضافه نکنند. این روند، هیچ شباهتی به اشتغال‌زایی و کمک به آن در کشور ندارد.

نماینده اهواز یادآور شد: در حال حاضر شش هزار شرکت دانش بنیان در ایران وجود دارند که ۱۲۰۰ تا از این شرکت‌ها در حال تولید محصولات باکیفیت هستند. حال زیبنده نیست که به جای حمایت از این شرکت‌هایی که خود را در این سال‌ها اثبات کردند به سمت افرادی بریم که فقط وعده وعید می‌دهند.

وی در ادامه بیان کرد: به باور من، حقوق مالکانه معادن باید افزایش پیدا کند، زیرا رقم‌های کنونی بسیار ناچیز است و کمک به ایجاد زیرساخت‌ها و پیشرفت در این حوزه نمی‌کند. بنا بر این بود و البته هست که درآمدهای معدنی به مرور زمان، جایگزین درآمدهای نفتی شود، پس برای رسیدن به این مهم باید رویه‌های گذشته را تغییر دهیم.

یوسفی در پایان خاطرنشان کرد: امروز کار در بسیاری از معادن به خاطر نبود ماشین‌آلات سنگین و یا به‌روز نبودن ماشین‌آلات کُند شده است که ضرورت دارد وزارت صمت در واردات ماشین‌آلات مورد نیاز معدن‌داران کمک لازم را داشته باشد که ما هم در برنامه توسعه هفتم در حال برنامه‌ریزی برای این موضوع هستیم.

منبع: کانی مگ

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون