کد خبر: ۴۳۲۸۷
۰۰:۲۳ -۰۳ مرداد ۱۴۰۱
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: کار فرهنگی ما به صورت عمیق و دقیق صورت نگرفته است. مثلاً در مورد افرادی که ترویج فساد و فحشا می‌کنند، قانون مجازات اسلامی داریم، اما اگر بخواهیم توده مردم را کنترل کنیم باید کار فرهنگی عمیق و دقیق دینی داشته باشیم.

گشت ارشاد

نشان تجارت - محمد آیتی: حدوداً دو ماهی است که حضور گشت ارشاد به منظور مقابله با بدحجابی در کشور شدت پیدا کرده است.

هرچند این حضور در مقاطعی از دهه‌های ۸۰ و ۹۰ هم دیده شده بود، اما به نظر می‌رسد با روی کار آمدن دولت سیزدهم و یکدست شدن بیشتر حاکمیت، حضور نیرو‌های پلیس به این واسطه جدی‌تر از همیشه است. در این بین، گاهی شاهد برخورد‌های نامناسب پلیس با افرادی که به ظن آن‌ها بی‌حجاب هستند، بوده‌ایم که به نظر این روال و کلیپ‌هایی که به تبع آن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، روی خوشی برای تصمیم‌گیران نظام نه در داخل و نه در خارج از مرز‌ها ندارد.

سیدسلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره گفت: طرح عفاف و حجاب نیاز به یک کارِ کارشناسی عمیق دارد. باید به بانوان و مسلمان بودن و انقلابی بودن مردم ایران توجه شود؛ یعنی موضوع اصلی عفاف و حجاب باید از طریق فرهنگی و آموزش‌ها از مردم شروع شود. ابتدا به ساکن باید به امر فرهنگی برگردیم نه امر خلاء‌های قانونی. اگر خلاء قانونی وجود دارد، نیاز به کارِ کارشناسی است.

وی افزود: به نظر من، کار فرهنگی ما عمیق و دقیق صورت نگرفته است. به طور مثال در مورد افرادی که ترویج فساد و فحشا می‌کنند، قانون مجازات اسلامی داریم، اما اگر بخواهیم توده مردم را کنترل کنیم باید کار فرهنگی عمیق و دقیق دینی انجام دهیم. خود مسئولان باید از این چشمه الهی و مبلغین اسلام و حوزه علمیه و سازمان تبلیغات و آموزش و پرورش و صدا و سیما و ده‌ها ارگان دیگر بهره ببرند تا مردم سیراب شوند.

نماینده ارومیه تصریح کرد: نمی‌خواهم به مسائل تخصصی این موضوع بپردازم، ولی مردم خودشان کاملاً آگاه به این موضوع هستند و حساب مردم را نباید با حساب افرادی که حمایت و هدایت می‌شوند و باندی عمل می‌کنند و سعی دارند اخلاق مردم را تحت‌الشعاع قرار دهند، قاطی کرد. حساب این افراد جداست و قانون باید بیشتر روی ریشه‌ها و بنیان‌های این فساد متمرکز شود و اگر هم بخواهیم شروع کنیم باید بر اساس شیوه‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌ها از اداره‌ها، نهاد‌ها و موسسات دولتی و دستگاه‌ها آرام آرام شروع کنیم که ظاهر امر را هم بتوانیم حفظ کنیم.

ذاکر اظهار داشت: برحسب اطلاعات و گزارش‌ها روی این همه باند فساد، حکایت از این دارد که آن‌ها روی این موضوع سرمایه‌گذاری کرده‌اند و حتی روی مواد مخدر و اخلاق جوانان ما کار سازمان‌دهی می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه ابلاغ دولت در خصوص طرح عفاف و حجاب مربوط به سال ۸۴ است و آیا نیاز به بروزرسانی در این رابطه نبود؟ گفت: بله قطعا طرح عفاف و حجاب سال ۸۴ که در آقای زمان احمدی‌نژاد نوشته شد باید بررسی و بروزرسانی شود تا ببینیم نواقص این طرح چه بوده و اینکه آیا پاسخگو هست و دغدغه مومنین را برآورده می‌کند یا خیر؟ نباید کاری شود که به دست خودمان به جوانان و بانوان ایرانی آسیب بزنیم.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در واکنش به برخورد نامناسب پلیس با زنانی که از دیدِ آن‌ها بی‌حجاب هستند، گفت: برخورد با عوامل اصلی و باندی یک وظیفه است، ولی نیرو‌ها با توده مردم هیچ‌وقت این کار را نمی‌کنند و اگر خدای نکرده انجام دهند حتماً کارشان شایسته نیست. کار فرهنگی یک کار تحکمی نیست. کار فرهنگی نیاز به مبنای رهبری و مبنای سردار سلیمانی دارد.

ذاکر در ادامه بیان کرد: نیروی انتظامی و همه باید با مبنای آقا پیش برویم که آسیبی به قشر عظیم بانوان که انقلاب وابسته به آن‌هاست و خیلی مهم هستند، وارد نشود. آسیب زدن به این قشر با دست خودمان جبران‌ناپذیر است.

وی در واکنش به اینکه آیا اجرای این طرح که با نارضایتی هم روبرو شده آن هم با این مشکلات اقتصادی درست بود؟ خاطرنشان کرد: بحث اقتصادی و عفاف و حجاب هر کدام سر جای خودش است. بحث معنویت و اخلاق و فرهنگ هم همین‌طور. مقام معظم رهبری گفتند اولویت من دو چیز است، یکی اقتصاد و یکی فرهنگ. منتهی فرهنگ بسیار ظریف و دقیق است و نیاز به کارشناسان عمیق، دقیق و دلسوزانه دارد. اقتصاد هم همین است و باید در کنار فرهنگ باشد. اقتصادی که در کنارش فرهنگ نباشد، شاید نتیجه‌ای ندهد و فرهنگی که در کنار اقتصاد نباشد، شاید عواقب بدتری داشته باشد.

منبع: جامعه ۲۴

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون