کد خبر: ۴۲۸۳۲
۱۰:۰۰ -۱۰ تير ۱۴۰۱
یکی از جاذبه‌های گردشگری که در استان خراسان رضوی وجود دارد شهرستان دررود است که از آب و هوایی مطلوب در منطقه کویری و خشک برخوردار است. درود در بخش زبرخان از توابع شهرستان نیشابور است و تا شهر مشهد ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد. در این مطلب قصد داریم شهر ییلاقی و زیبای درود را به شما معرفی کنیم.
جاذبه های گردشگری
نشان تجارت - مهدی توفیقی: در ابتدا درباره بخشی از جاذبه‌های گردشگری شهر دررود مانند طبیعت بکر این شهرستان، آبشار و تعدادی از آثار باستانی آن صحبت خواهیم کرد، پس در این مقاله با جامعه ۲۴ همراه باشید تا با شهرستان دررود استان خراسان رضوی بیشتر آشنا شوید. 

آبشار دررود

آبشار درود یکی از جلوه‌های زیبایی و نمادی از طبیعت بکر شهرستان درود است که سکوت و آرامش این شهرستان را نمایان می‌کند. آبشار دررود نیشابور یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی دیار خیام است. این منطقه به لطف آبشار‌های زیبا، آب‌و‌هوای خوش و فرهنگ غنی به یکی از دیدنی‌ترین جا‌های استان خراسان رضوی تبدیل شده است. امکان ندارد درباره سفر به نیشابور تحقیق کنید و به زیبایی‌های شهر دررود و آبشار‌های این منطقه بر نخورید. آبشاردوست‌ها قدر زیبایی‌های آبشار خروشان دررود را می‌دانند. 

درخت چنار ۷۵۰ ساله دررود

آب‌و‌هوای دررود به اندازه‌ای خوب و مطلوب است که درختانِ در این منطقه مرگ ندارند. برای اثبات این ادعا کافی است نگاهی به درخت چنار ۷۵۰ ساله دررود بیندازید. این درخت چنار سردوگرم روزگار را چشیده و با عمری حدود یک سده، به نماد استقامت و پایداری در دررود تبدیل شده است که یکی از قدیمی‌ترین درختان ایران هم محسوب می‌شود.

دره نرم پا

به هر گوشه از شهرستان دررود که نگاهی بیندازیم با جلوه‌ای از هنرنمایی مادر طبیعت روبه‌رو می‌شوید. یکی از این جاذبه‌های گردشگری، دره نرم پا است. در این دره، رودخانه‌ای با آبی خروشان در جریان است، این رودخانه شرایط را برای رشد گیاهان زیبا و حیات حیوانات منطقه فراهم کرده، در فصل‌های بهار و تابستان ریواس‌های خوش طعمی در این دره رشد می‌کند که مشابه آن در کمتر نقاطی از کشور ایران یافت می‌شود.
 
نرم پا دره‌ای زیبا و با رودخانه چشم نواز در میان رشته کوه‌های شهر دررود است.
 
از جاذبه‌های گردشگری دیگر شهرستان دررود، که اوقات خوشی را بتوانید در آن سپری کنید می‌توان به استیمن، همت‌آباد، سایت پرواز پاراگلایدر درود، جاده ساحلی درود، امرون، سد خاکی شهر درود واقع در جنوب شهر، مسیر رودخانه شهر دررود اشاره کرد.
 
همچنین مکان‌های زیارتی مانند امامزادگان عین علی و زین علی و مساجد سبعه درود از اماکن مذهبی شهرستان درود هستند.

از شهرستان دررود سوغاتی چی بخریم؟

سوغات شهرستان دررود با شهر نیشابور تقریبا یکی است که معروف‌ترین آن سنگ فیروزه است. سنگ فیروزه بیشتر برای عنوان نگین در انگشتر، گردن بند، دست بند به کار می‌رود. سنگ فیروزه از نظر کیفیت در سطوح مختلفی وجود دارد که فیروزه عجمی، عجمی نیم رنگ، عربی، توفال، توفال نیم رنگ، توفال، چغاله، شجری، فیروزه چال یا نرم، فیروزه درشت نمونه‌هایی از سنگ فیروزه منطقه نیشابور و شهرستان دررود است.
 
یکی از سوغاتی‌های جذب و خوش طعم شهرستان دررود، ریواس است. ریواس میوه کوهستانی است که در نیشابور می‌روید که گیاهی خودرو بوده و در کوه‌های منطقه بینالود رشد می‌کند و ریواس این منطقه از بهترین نوع ریواس در ایران است. ریواس در تولید انواع خوراکی ها، شربت، خورش، مربا به کار می‌رود.
 
علاوه بر ریواس در شهرستان دررود، انگور، سیب، آلو سیاه، گردو، بادام، آلبالو و گیلاس، گندم و جو، زرشک کشت می شود.

آب و هوا و شرایط جغرافیایی شهرستان دررود

شهرستان دررود که یک منطقه ییلاقی است در فصل تابستان، آب و هوایی معتدل و زمستان‌هایی سرد و مرطوب دارد و به طور کلی آب و هوای شهرستان درود با آب و هوای منطقه بینالود تفاوت چندانی ندارد. در فصول سرد به خصوص زمستان برف و باران فراوانی در این منطقه می‌بارد، اما بهترین فصل برای سفر به شهرستان درود، فصل تابستان است که هوای آن خنک و مطلوب است که می‌توانید با سفری چند روزه به این منطقه علاوه از لذت بردن از آب و هوای عالی آن، طبیعت و آثار تاریخی دررود را هم ببینید.

فرهنگ، آداب و رسوم مردم شهرستان دررود

پوشش عمده مردم بومی شهرستان درود، لباس محلی است که زنان و مردان نیشابور بر تن می‌کنند. از لباس‌های محلی زنانه می‌توان به سربند، کلاغی، روسری، جلیقه، شلوار، چادر و کفش اشاره کرد.
 
سادات دررود، دستار سیاه و بدون دنباله می‌بندند، روحانیان نیمه مسن دستار سیاه دم‌دار، افراد به حج رفته دستار زرد، کربلایی‌ها دستار شیری یا قهوه‌ای می‌بندند که به آن شال کبریایی هم می‌گویند. مردم معمولی هم دستار سفید و کرکی به سر می‌بندند.

گویش و زبان مردم دررود

مردم شهرستان دررود به زبان فارسی گویش می‌کنند که برای غیربومی‌های نیشابور این گویش قابل‌فهم نیست. اقوام ترک در این شهر سکونت دارند که به زبان ترکی به خصوصی صحبت می‌کنند که بسیار به زبان فارسی نزدیک است. کرد‌های این شهر هم مانند ترک‌ها، به زبان خودشان یعنی کردی تکلم می‌کنند، اما در سطح شهر و اماکن عمومی به فارسی حرف می‌زنند.

معنای واژه دررود چیست؟

به نظر می‌رسد واژه دَرود از واژه‌هایی مثل دره رود، دورود، دَه رود و یا دِه رود گرفته شده است. از آن جایی که رودخانه شهرستان درود از دو رود به وجود آمده و سرچشمه‌های این دو رودخانه، خانه سفید و دره کمر زرد است که در جایی به نام دو رو به هم رسیده و با یکدیگر ترکیب می‌شوند، که واژه دو رو یکی از دلایل اصلی برای نام گذاری شهر دررود است که در این نقطه این دو رود به هم می‌ریزند، البته یک نظر دیگر هم وجود دارد که عده‌ای معتقدند رودخانه دررود در گذشته‌های دور از پیوند ده رود کوچک و بزرگ در یک نقطه بوجود آمده است.

یکی از باستان شناسان که بر روی تاریخچه شهر دررود تحقیقاتی انجام داده است، دررود را کلمه‌ای فارسی می‌داند و معتقد است دررود از ترکیب دو واژه در به معنی باب و رود به معنی نهر تشکیل شده است. در تاریخی بودن و قدمت نیشابور و همچنین شهرستان دررود جای هیچ شک و بحثی وجود ندارد. همانطور که اشاره شد آثار باستانی و نوع معماری منطقه دررود گواه منطقی و محکمی برای اثبات این ادعا است که شهر دررود قدمتی طولانی دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون