کد خبر: ۴۲۸۱۳
۰۹:۲۷ -۰۹ تير ۱۴۰۱
چادگان یکی از خوش آب و هوا‌ترین شهرستان‌های ایران است که در استان اصفهان قرار دارد. آب و هوای مطبوع و معتدل همراه با طبیعت سرسبز و امکانات رفاهی مناسب، همگی دست به دست هم داده‌اند تا این مکان را به یکی از زیبا‌ترین مناطق برای گردشگران استان اصفهان و توریست‌های جهانی تبدیل کند. در ادامه با جامعه ۲۴ همراه باشید تا شما را بیشتر با چادگان آشنا کنیم.
معرفی شهرستان چادگان
نشان تجارت - مهدی توفیقی: نام باستانی شهرستان چادگان، «پاراتاک» بوده است که بعد‌ها به چادگان تغییر پیدا کرد. این نام از دو بخش «چاد» و «گان» تشکیل شده است؛ که چاد با ریشه ترکی به معنای شیار، شکاف و دره و گان، پسوند نسبت است. قرار گرفتن بافت قدیم شهرستان چادگان در میان دره‌ای کوچک با معنای لغوی آن یکسان است.
 
تاریخچه دقیقی از سرگذشت این شهرستان وجود ندارد، ولی آنچه مسلم است در دوران سلسله صفویه با انتقال ترک زبانان توسط شاه عباس صفوی به این منطقه و نیز به واسطه داشتن موقعیت طبیعی مساعد و نزدیکی به زاینده رود، منطقه آبادی بوده است. در نوشته‌های مورخین هم، آخرین پادشاه هخامنشی برای گردآوری سپاه به پاراتاک آمده و از این راه با عبور از دهات دیگر به همدان رهسپار شده است.
 
حتی اسکندر هم در این مکان اقامت داشته است که روایت‌های زیادی نقل می‌شود، اما از میزان نفوذ وی در این خطه، می‌توان به همین نکته بسنده کرد که مکانی را که اکنون به‌صورت روستایی در مجاورت چادگان قرار گرفته به نام وی نام‌گذاری شده و همچنان به اسکندری مشهور است.
 
پیدایش شهرستان چادگان براساس علل سیاسی و اقتصادی نبوده است، بلکه بیشتر به‌علت شرایط مناسب محیط و طبیعت بکر منطقه بوده است. وجود رودخانه مهم زاینده رود مهم‌ترین عامل پیدایش شهرستان چادگان بشمار می‌رود. در این محله پاراتاک به‌طور کلی منهدم شد و مردم بومی منطقه خانه‌های ویران خود را رها کرده و در دو کیلومتری شهر قدیم خانه‌های جدید خود را ساختند. ستون‌های سنگی شکسته و آجر‌های بزرگ و بقایای ظروف سفالی و مفرغی، نشان دهنده تاریخ طولانی چادگان و تمدن گسترده آن است.

امکانات رفاهی شهرستان چادگان

در چادگان مجموعه تفریحی چادگان وجود دارد که می‌توانید در آن اوقات خوشی داشته باشید. باشگاه سوارکاری برای آموزش و سوارکاری میهمانان، اسکله قایقرانی دهکده با دستگاه‌های قایق پدالی، قایق موتوری و یک دستگاه اتوبوس دریایی از امکانات این مجموعه تفریحی است. از دیگر امکانات موجود می‌توان به احداث رستوران برای پذیرایی میهمانان، تجهیز و راه‌اندازی استخر مطابق استاندارد‌های معمول در سانس‌های مختلف جهت استفاده خانم‌ها و آقایان، احداث زمین‌های ورزشی فوتبال، والیبال، بسکتبال، تنیس و پینگ پنگ، تله کابین و پیست‌های دوچرخه‌سواری، باند فرود هلکوپتر و پرواز‌های نمایشی نیز اشاره کرد که امکانات جذابی برای تفریح در فصل تابستان است.
 
از آن جایی که شهرستان چادگان بر روی تپه‌هایی با ارتفاع کم طراحی و ساخته شده است، سیمای خاصی در شکل‌گیری شهر ارائه می‌کنند. همین طور این اختلاف ارتفاع، عامل مهمی در جهت حفظ مزارع و باغات و کنترل توسعه مناطق مسکونی در بافت کشاورزی شهر به شمار می‌رود.

مکان‌های دیدنی شهرستان چادگان

دهکده تفریحی زاینده رود یکی از جاذبه‌های گردشگری استان اصفهان است که در کنار سد چادگان و در ساحل دریاچه پشت سد با امکانات رفاهی و تفریحی فراوان و مناظر زیبا از طبیعت واقع شده است. از امکانات خاص این مجموعه می‌توان به اسکله قایقرانی، زمین ورزش، مجموعه تجاری، چایخانه سنتی، رستوران و استخر به‌طور کامل راه‌اندازی شده، اشاره کرد.

روستا انالوجه

«انالوجه» روستایی که در پیرامون شهرستان چادگان است. انالوجه تا پیش از شهرستان شدن چادگان، بخشی از شهرستان بزرگ‌تر «فریدن» بوده است. مردمی که در این منطقه سکونت داشته اند ترک زبان بوده و اصالتی شیرازی داشته اند، که در قدیم الایام به این منطقه مهاجرت کرده و سکنی گزیده‌اند. نام اصلی این روستا «ایلچه» و در مرحله بعدی به «ایلانچه» و سپس به «آنالوچه» و در آخر به انالوجه تغییر یافته است.

خانه معظم‌الملک میر پنج

یکی از جذاب‌ترین و مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهرستان چادگان، خانه «معظم الملک میر پنج» به شماره ثبت ۲۱۸۱۵ است. این ساختمان دارای زیرزمین، تالار‌ها و اتاق‌های وسیع با دیوار‌هایی مزین به نقوش و آیینه‌کاری‌های ظریف است. تزئینات این عمارت الهام گرفته از معماری اروپا است، ولی ساخت آن مطابق با موقعیت جغرافیایی این منطقه دستخوش تغییراتی شده است. به همین دلیل و به جهت موقعیت کوهستانی منطقه و جلوگیری از ورود سرما، در جلو ایوان اتاق خواب جداره‌ای از شیشه‌های الوان به‌صورت قرینه قرار گرفته‌اند. همچنین در روبه رو خانه حوضی بزرگ ساخته شده که تصویر این عمارت را مانند آینه منعکس می‌کند.

دهستان مشهد کاوه

«مشهد کاوه» یکی از دهستان‌های توابع شهرستان چادگان است. این دهستان را با نام‌هایی، چون دهستان کاوه، دهستان کاوه آهنگر یا مشهد می‌شناسند. نام پیشین این دهستان، «کودلیه» بوده است و بعد از قیام کاوه آهنگر نام این دهستان تغییر کرده است؛ زیرا آرامگاه کاوه آهنگر و پسرش در این دهستان قرار دارد. این آرامگاه تجلی عشق به ایران زمین کاوه آهنگر یکی از اسطوره‌های تاریخی ایران است.
 
تمام مردم بومی منطقه کاوه آهنگر را می‌شناسند و به او ارادت خاصی دارند و روایات مربوط به او را با جزئیات شنیدنی بازگو می‌کنند و حتی مهاجران ترک زبان که از دوران صفوی تا کنون چند نسل در این منطقه زندگی کرده‌اند، آن‌چنان وابستگی به کاوه دارند که کاوه آهنگر را با اصلیت ترکی می‌دانند.

دریاچه سد زاینده رود

دریاچه سد زاینده رود، مساحتی بالغ بر ۴۵ کیلومتر مربع دارد که در مجاورت شهر چادگان در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد. ارتفاع این دریاچه حدود ۲۰۰۰ متر از سطح دریا است. سد زاینده رود در سال ۱۳۴۹ شمسی روی رودخانه زاینده‌رود در استان اصفهان به‌منظور تأمین بخشی از آب آشامیدنی استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد، تأمین آب کشاورزی حوضه زاینده‌رود، کنترل سیلاب‌های فصلی و تولید برق طراحی و احداث شد.
 
حجم آبی که این سد می‌تواند در خود جای دهد، ۱۴۷۰ میلیون مترمکعب و حجم مفید آن ۱۰۹۰ میلیون مترمکعب است. متاسفانه کم آبی و خشکسالی‌های پی در پی حجم آب ذخیره این سد را که تنها منبع تأمین‌کننده آب آشامیدنی ساکنان استان اصفهان و استان‌های همجوار است به‌شدت کاهش داده است. در دریاچه سد زاینده رود ماهی‌هایی اعم از قزل‌آلای رنگین کمان، کپور و زرد وجود دارد و گردشگران علاقه‌مند به ماهی گیری بسیار در این منطقه به منظور ماهی گیری حضور پیدا می‌کنند.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
گوناگون