کد خبر: ۴۲۶۹۰
۲۰:۳۰ -۰۲ تير ۱۴۰۱
اگر در تهران سکونت دارید یا قصد سفر به پایتخت را دارید، می‌توانید اقامت یک روزه در روستا آهار داشته باشید. با توجه به دغدغه‌های زندگی شهری، پناه بردن به طبیعت زیبا با هوای پاک برای تمام شهروندان شهر‌های شلوغ ضروری است که در ادامه قصد داریم روستا آهار را بیشتر به شما معرفی کنیم.
جاذبه‌های گردشگری
نشان تجارتمهدی توفیقی: روستای آهار با یکی از بکر‌ترین طبیعت‌های اطراف شهر تهران، یکی از جاذبه‌های گردشگری در فصل تابستان است. این روستا در بخش رودبار قصران منطقه شمیرانات واقع شده و از مقاصد محبوب کوهنوردان به حساب می‌آید.
 
روستای آهار جاذبه‌های گردشگری و طبیعت بکری دارد و یکی از روستا‌های نزدیک شهر تهران است، که باغ‌های سرسبز و کوهستان‌های استوار با آب و هوای مطلوب است. برای دیدن این روستا می‌توانید برنامه یک سفر کوتاه مدت را بریزید و برای پیک نیک و اتراق به روستای آهار سفر کنید. 

روستای آهار کجاست؟

روستای آهار با طبیعت سرسبز خود در محدوده شهر لواسان است و در منطقه خوش آب و هوای رودبار قصران واقع شده است. پیاده روی در کوچه باغ‌های قدیمی و باغ‌های پردرخت و سرسبز این روستا لحظات خاطره‌انگیزی را برای گردشگران پدید می‌آورد. مردم شهر تهران برای پناه بردن از شلوغی پایتخت می‌توانند به روستا آهار سفر کنند و این روستا در منطقه شمیرانات تهران قرار دارد و در تمامی فصول سال طبیعت و منظره‌های چشم نوازی دارد.
 
اطراف این روستا رودخانه‌های خروشان و کوهستان‌های سرسبز تشکیل داده اند. رودخانه‌های «پیش کنک» و «شکرآب» از کوه‌های اطراف روستا سرچشمه می‌گیرند و به رودخانه جاجرود می‌رسند.
 
روستای آهار در دامنه‌های رشته کوه البرز و میان روستا‌های محدوده، فشم واقع شده است؛ اما نسبت به روستا‌های دیگری که در منطقه وجود دارد، از موقعیت و طبیعت دنج تری برخودار است.
 
به علت آن که این روستا در کوهپایه‌های رشته کوه البرز قرار دارد، در تمام فصول، مخصوصا زمستان مقصد بسیاری از کوهنوردانی است که قصد فتح قله‌های اطراف روستا آهار را دارند.
 
مساحت روستای آهار تقریبا زیاد است و بزرگ‌ترین روستای شهر تهران در بخش رودبار قصران به شمار می‌رود. شرایط آب و هوایی و خاک حاصل خیز محدوده این روستا باعث شده تا کشاورزی و دامداری در آن رونق پیدا کند.
 
مردم محلی آن اغلب در این دو زمینه مشغول به کار هستند. رودخانه‌های پر اب اطراف روستا، نیاز زندگی مردم و نیاز کاری آن‌ها را برطرف می‌کند. رودخانه شکرآب با ۱۵ کیلومتر طول، معروف‌ترین و بزرگ ترین، رود این روستا است. این شکرآب از دامنه‌های کوه «صندوق چال» سرچشمه می‌گیرد و در مسیر خود در دره‌های کوه «تار چشمه»، به روستا‌های زیادی آب رسانی می‌کند.
 
یکی دیگر از پر آب‌ترین روخانه‌های روستا آهار، رودخانه «پیش کنک» است که از کوه‌های «سی چال» سرچشمه می‌گیرد و در پایین دست روستای آهار با پیوستن به رودخانه شکرآب به رود جاجرود سرازیر می‌شود. جریان آب خروشان رودخانه‌ها، کوه‌های بلند با دامنه‌های سرسبز و بکر، باغ‌های زیبا با درختان تنومند و چشمه‌های جوشان در اطراف روستا آهار، این روستا را به یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر تهران و همچنین ییلاق‌های تهران تبدیل کرده است.
 
در گذشته این روستا با نام «اوهار» نامیده می‌شد که به مرور زمان، تبدیل به «اوهر» شد. مردم بومی این روستا مسیر ورودی روستای آهار از سمت روستای «ایگل» را «گل اوهر» می‌نامند. «او» در گویش مردم روستا آب و «هر» به معنای آسیاب هستند و به علت آب فراوانی که در روستا وجود دارد، دلیل این نام گذاری است.
 
برای سفر به روستا آهار و بازدید از جاذبه‌های گردشگری آن، می‌توانید برای یک پیک نیک، یک روزه برنامه‌ریزی کنید. در اطراف این روستا «چشمه برفی شکرآب»، آبشار «شکرآب» و باغستان‌های پر میوه‌ای وجود دارند که دیدنی هستند. آبشار فصلی «چهل پله» نیز در در دامنه‌های کوه «قلعه دختر» قرار دارد از جاذبه‌های طبیعی زیبا در نزدیکی این روستا است. معروف‌ترین محله‌های این روستا عبارت اند از: «بالا محله»، «سادات»، «نظران»، «سیفان»، «میانده» و «پایین محله».
 
معروف‌ترین آبادی‌هایی که در اطراف روستای آهار پراکنده شده اند عبارت اند از: «شکرآب»، «ده تنگه» و «لونک». مساحت زیاد روستا آهار سبب ساختن سه مسجد بزرگ به نام‌های «جامع»، «بالا محله» و «سادات» در آن شده است که در ایاد مختلف سال مراسم‌های مذهبی با سنت مردم بومی منطقه برگزار می‌شود.

بهترین زمان برای سفر به روستای آهار

اگر علاقه‌مند سفر به ییلاق‌های اطراف تهران هستید، حتما در بهار و پاییز سری به روستای آهار بزنید. بهترین زمان برای سفر به روستای آهار و گردش در طبیعت بکر روستاه فصل‌های بهار و پاییز هستند. از اواخر فصل بهار و اوایل تابستان گل‌ها شکوفه می‌دهند و کم کم میوه‌های رنگارنگ در سراسر روستا دیده می‌شود که باغ‌های آلبالو این منطقه به شدت تماشایی هستند.
 
نخستین روزه‌های فصل بهار، هوای همچنان سرد است و برای دیدن درختان پر شکوفه باید از اوایل اردیبهشت ماه به روستا سفر کنید، از اواخر بهار درختان میوه می‌دهند و باغ‌ها از آلبالو و گیلاس پر می‌شوند. با شروع فصل تابستان درختان میوه با گذشت زمان به بار می‌نشینند و می‌توانید از باغ داران و مردم بومی، میوه‌های طبیعی خریداری کرده و طعم جذاب آن‌ها را تجربه کنید.
 
ارتفاع روستای آهار، ۲،۱۴۰ متر از سطح دریا و موازی با منطقه تجریش در شمال تهران و در فاصله ۲۳ کیلومتری از شمال غربی گلندوک در لواسان قرار دارد روستای آهار در محل تلاقی دو تنگه میان دهستان ده تنگه و قله‌های توچال با مرز شهرستانک واقع شده است.

مسیر دسترسی به روستای آهار

برای سفر به روستای آهار باید به سمت بزرگراه شهید بابایی در شمال شرقی شهر تهران بروید. در این بزرگراه تا ورودی جاده لشگرک به مسیر خود ادامه دهید و سپس به این جاده وارد شوید. از ابتدای جاده لشگرک تا روستای آهار ۳۳ کیلومتر فاصله دارید. پس از رسیدن به پلیس راه انتهای این جاده به مسیر خوددر جهت فشم ادامه دهید. با گذشتن از منطقه حاجی آباد و اوشان و قبل از رسیدن به شهر فشم باید به خروجی «دره بهشت» وارد شوید. این جاده فرعی، شاه راه اصلی برای رسیدن به روستا آهار است.
 
اگر قصد کوهنوردی و دیدن طبیعت روستای آهار را دارید حتما کفش و لباس راحت و مناسب با خود ببرید. همراه داشتن کوله‌پشتی سبک با وعده‌های غذایی کافی نیز از ملزومات است. برای سفر به این روستا در فصل‌های پاییز و اوایل بهار لباس گرم همراه خود ببرید و در هنگام بارندگی باید از چکمه استفاده کنید.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۳
0
0
سپاس
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون