کد خبر: ۴۲۵۵۲
۱۳:۳۰ -۲۶ خرداد ۱۴۰۱
در دنیای امروز کیست که نداند سبزیجات و میوه‌ها چه نقش اساسی‌ای در زندگی و تن‌درستی بازی می‌کنند. اما آیا برای سالم‌زیستن تنها خوردن این موارد کافیست؟ آیا هر آن‌چه بدن نیاز دارد در سبزی و میوه وجود دارد و تمام نیاز‌های بدن ما را تامین می‌کند؟ در این گزارش با فواید و مضرات گیاه خواری آشنا شوید.

با فواید و مضرات گیاه خواری

نشان تجارتدنیای امروز دنیای تکثر است و هر کسی برای خود ایده و سبکی برای زندگی انتخاب می‌کند. گاه در دنیا افراد و سبک‌هایی را می‌بینیم که شاید هرگز تا آن روز آن سبک از نگاه و زیست به مخیله‌ ما هم خطور نکرده باشد. یکی از روش‌های تغذیه و البته سبک زندگی در دنیای امروز گیاه‌خواریست. امروز در دنیا بسیاری از افراد رژیم نخوردن گوشت و موجودات زنده و به‌اصطلاح گیاه‌خواری را گزینش می‌کنند. این موضوع جدا از یک رژیم غذایی درواقع یک نوع سبک زندگیست. بسیاری از افراد به دلایل فلسفی مانند حمایت از حیوانات و یا جلوگیری از آلودگی محیط زیست اقدام به پیروی از رژیم گیاه‌خواری می‌‌کنند.

در گذشته کم‌تر چنین سبکی از زندگی و خوراک در میان مردم وجود داشت اما این روش هر روز درحال زیاد شدن است. اما آیا این رژیم تمام آن‌ چیزیست که یک فرد برای ادامه زندگی می‌تواند روی آن حساب کند و هیچ خطری برای بدن ندارد؟

گیاه‌خواری هم مانند بسیاری چیزهای دیگر در زندگی باید براساس آگاهی و پژوهش باشد تا بتواند راه‌کار مناسبی در زندگی و برای هر فرد باتوجه به شخصیت و شرایطش فراهم کند. 

دکتر نیاز محمدزاده، متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی در مورد انتخاب گیاه‌خواری می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین دلایل انتخاب این سبک تغذیه‌ای، برخورداری از سلامت بیش‌تر است. همچنین احتمال  ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن که بار اقتصادی زیادی به خانواده‌ها تحمیل می‌کند در افرادی که از رژیم غذایی سالمی پیروی و بیش‌تر از سبزیجات استفاده می‌کنند کم‌تر است.

شیوع بیماری‌های خاص مانند انواع سرطان‌ها، ام‌اس، بیماری‌های قلبی -عروقی و حتی بیماری‌های گوارشی سبب شده افراد بیش‌تر به فکر انتخاب تغذیه درست و گیاه‌خواری باشند و به آن رو بیاورند. ضمن‌ آن‌که این‌گونه رژیم‌ها  سبب تناسب اندام هم خواهند شد.» 

فواید و مضرات گیاه‌ خواری

همه می‌دانید که گیاه‌ خواری سودهای فراوان دارد اما هر چیزی در این دنیا بدون ایراد نیست پس گیاه‌ خواری هم ایرادات و مضراتی دارد. مهم‌ترین سودهای گیاه‌خواری این‌ها هستند: 

کاهش فشار خون: گیاه خواری می‌تواند برای بسیاری از افراد که مشکل فشار خون دارند، مفید باشد و با محدود کردن غذاهای گوشتی و فرآوری شده، به کاهش فشار خون آن‌ها کمک کند.

کاهش اوره: یکی از دلایل مهمی که ممکن است پزشکان برای برخی افراد دستور گیاه خواری تجویز کنند، افزایش اوره و اسید اوریک در بدن آن‌هاست. البته در این صورت نیز اغلب مصرف گوشت محدود می‌شود و پزشک تغذیه، آن را به‌طور کامل حذف نمی‌کند.

سبک زندگی سالم و طول عمر طولانیتر: مواد غذایی فرآوری شده، انواع چربی اشباع و کلسترول در این رژیم غذایی به‌واسطه حذف گوشت و تخم مرغ کاهش پیدا می‌کند و به همین دلیل در سلامتی افراد نقش موثری دارد.

حمایت از حیوانات و محیط زیست: بسیاری از افراد به دلیل علاقه‌ای که به حیوانات دارند و برای ممانعت از کشته شدن آنها به رژیم گیاهخواری روی می‌آورند. این رژیم غذایی همچنین به دلیل کاهش آزاد شدن گازهای گلخانه‌ای ناشی از کشتار دام به حفظ محیط زیست کمک بسیاری می‌کند.

کنترل دیابت رژیم غذایی: گیاه خواری همچنین در بسیاری از افراد به کنترل علائم دیابت و کمک به کاهش مصرف داروهای دیابت منجر شده است.

کنترل چاقی و اضافه وزن: بسیاری از افراد به کمک رژیم گیاه خواری به روند لاغری خود کمک کرده‌اند و در حقیقت از این رژیم غذایی به عنوان یک رژیم لاغری استفاده می‌کنند.

معایب گیاه خواری

ایرادات  و مضرات گیاه‌ خواری دارد که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:

کمبود مواد مغذی در بدن: ممکن است برخی از مواد معدنی و ویتامین‌ها به‌طور کامل از غذاهای گیاهی جذب نشوند. برخی از مواد از غذاهای جانوری راحت‌تر جذب می‌شوند ویا در غذاهای جانوری تراکم این مواد بیش‌تر است؛ به همین دلیل برای جذب مقدار خاصی از آن ماده مغذی از مواد گیاهی، نیازمند مصرف بیش‌تری از آن غذا هستیم. برای نمونه کسانی‌که گیاه‌خواری می‌کنند ممکن است با کمبود ویتامین B12، ویتامین D، کلسیم و پروتئین روبه‌رو شوند.

انتخاب محدود: گیاه‌ خواران در خارج از خانه با محدودیت غذایی زیادی روبه‌رو هستند چراکه در کشور ما رستوران‌هایی که برای این افراد باشند یا دست‌کم غذای گیاهی داشته باشند اندک است. 

بروز سرطان کولورکتال: باید بدانید در گذشته فکر می‌کردند سرطان کولورکتال بر اثر مصرف زیاد غذای حیوانی به‌وجود می‌آید اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند بیش‌تر است.

کاهش تراکم استخوان: اگر در کودکی یا نوجوانی گیاه‌ خواری کنید ممکن است دچار کاهش تراکم استخوان شوید.  چون در این دوران جذب مواد مغذی کاهش می‌یابد بنابراین این افراد در بزرگ‌سالی دچار کمبود تراکم استخوان می‌شوند. 

پیشنهاد می‌کنیم برای هرگونه تصمیم و اقدام به آن با پزشک مشورت کنید. 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
گوناگون