کد خبر: ۳۷۵۸۳
۲۰:۰۰ -۰۶ دی ۱۴۰۰
دلیل افزایش آمار بیماران مبتلا به دیابت، تغییر در شیوه زندگی، عدم تحرک و تغذیه نامناسب است.

دیابت

نشان تجارت - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به افزایش آمار بیماران مبتلا به دیابت، دلیل آن را تغییر در شیوه زندگی، عدم تحرک و تغذیه نامناسب دانست و عنوان کرد: در ایران ۱۴ درصد افراد بالای ۲۰ سال مبتلا به دیابت هستند.

دکتر «محمدرضا شفیع پور» در گفتگو با ایسنا با اشاره به ۱۴ نوامبر روز جهانی دیابت اظهار کرد: در هفته دیابت باید اطلاع رسانی همگانی انجام شود تا در آینده از مشکلاتی که برای بیماران مبتلا به دیابت ایجاد می‌شود جلوگیری کنیم.

وی افزود: باید کاری کنیم که مبتلایان به دیابت راحت‌تر بتوانند از امکانات برای درمان بیماری خود و پیشگیری از عوارضی که این بیماری به دنبال خواهد داشت استفاده کنند.

شفیع پور با اشاره به افزایش آمار بیماران مبتلا به دیابت، دلیل آن را تغییر در شیوه زندگی، عدم تحرک و تغذیه نامناسب دانست و عنوان کرد: در ایران ۱۴ درصد افراد بالای ۲۰ سال مبتلا به دیابت هستند.

این فوق تخصص غدد بیان کرد: دیابت بیماری‌ای است که قند خون بالاست و بدن نمی‌تواند از این مقدار قند استفاده کند و عوارضی مانند درگیری چشم، کلیه و درگیری اعصاب محیطی است.

وی با اشاره به درگیری عروق درشت مانند تغییر در عروق مغزی و قلبی، عروق اندام تحتانی که در نتیجه آن قطع اندام‌ها را به دنبال خواهد داشت، گفت: در حال حاضر شایع‌ترین دلیل قطع عضو در جهان دیابت است.

شفیع پور درمورد انواع دیابت توضیح داد: دیابت نوع یک معمولا در سن پایین با علایم کاهش وزن، پرنوشی و پرادراری بروز می‌کند و دیابت نوع دو که غیر وابسته به انسولین نام دارد و ۹۰ درصد مبتلایان در این گروه قرار دارند و با توجه با شیوع چاقی این نوع دیابت را در سن‌های پایین هم می‌بینیم و نوع دیگر دیابت بارداری است که قند بالا در زمان حاملگی مشخص می‌شود و اگر کنترل نشود عوارضی برای مادر و جنین ایجاد می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه افرادی که در خطر دیابت هستند باید قند خون خود را چک کنند، گفت: این افراد کسانی هستند که دارای افزایش وزن، بی تحرکی، سابقه فامیلی دیابت، فشارخون و چربی خون هستند.

وی تاکید کرد: بسیار اهمیت دارد که مردم آگاهی‌های لازم در خصوص دیابت را داشته باشند، زیرا دیابت بیماری مزمنی است و تا آخر عمر نیاز به درمان دارد و همزمان با درمان دیابت درمان فشار خون و چربی بالا هم باید انجام شود.

این فوق تخصص غدد با بیان اینکه فرد مبتلا به دیابت باید از سیگار و مواد مخدر دوری کند، افزود: رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت بسیار اهمیت دارد و روزانه ۳۰ دقیقه ورزش و پنج روز در هفته باید انجام شود و کاهش وزن بسیار کمک کننده است.

وی در ادامه به فعالیت‌های کلینیک دیابت در بیمارستان علی بن ابیطالب (علیه السلام) اشاره و بیان کرد: در این کلینیک همه روزه آموزش لازم توسط پرستاران و پزشکان به بیماران داده می‌شود و در حال حاضر ۵۰۰۰ پرونده الکترونیک ثبت شده در کلینیک دیابت داریم که بیشترین مراجعین بیماران مبتلا به دیابت دو هستند.

شفیع پور همچنین در خصوص کمتر شدن مراجعات بیماران دیابتی در دوران کرونا عنوان کرد: در زمان کرونا مراجعات مبتلایان به دیابت به پزشکان کمتر بود و دلیل آن هم ترس از اجتماع و کرونا بود و همین امر سبب شد که مراقبت‌های این بیماران کمتر انجام شود. توصیه می‌شود در این ایام کرونا بیماران مراقبت‌های منظم تری داشته باشند تا اگر مبتلا به کرونا می‌شوند، عوارض کمتری داشته باشد.

منبع: بوق خبر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون